10 dingen die ik deze zomervakantie wil gaan doen

Het is al bijna zomervakantie en onze kinderen zijn dan zes weken vrij. Wij gaan een midweekje weg naar Brielle en verder hebben we nog niet veel plannen, of toch wel? Ik maakte een lijstje met 10 voornemens die ik deze zomervakantie graag wil ondernemen.

Meer zien van Nederland en Duitsland

Zoals ik al vertelde gaan we een midweek weg naar Brielle. Lekker luxe kamperen met het gezin, het wordt onze eerste glampingvakantie! Een midweek is natuurlijk zo voorbij en we zien wel wat we gaan doen. In ieder geval wil ik Brielle en Hellevoetsluis eens zien. Mochten jullie leuke tips voor uitstapjes in die omgeving weten, let me know!

Daarnaast zou ik nóg meer uitstapjes willen maken in de regio Drenthe en Overijssel omdat wij dat zo leuk vinden en deze met jullie delen.

Buiten zwemmen

Met een kwartiertje van huis af zijn we bij een leuk klein meertje in Duitsland. Hier heb ik al eens over geschreven en hier gaan we vaker heen als het mooi weer is. Ook wil ik in de vakantie naar andere buitenbaden en meertjes.

Natuurspeeltuin of blote voeten pad

Wij hebben dit nog nooit gedaan dus dit staat hoog op onze lijst.

Afvallen en meer bewegen

Ik wil het zo graag maar het lukt jammer genoeg nog niet echt. Ik wil binnenkort een plan opzetten of een eetschema schrijven, hopelijk raak ik daarmee wat kwijt. Nu ik een nieuw fietszitje heb en mijn dochter fietsen erg leuk vind, ben ik zeker van plan om meer te gaan fietsen.

Tent opzetten voor de kinderen in onze achtertuin

Een tent hebben we nog niet maar mogen we vast wel eventjes lenen van opa en oma voor een dag of twee. Slaapzakken en luchtbedden voor de jongens hebben we al. Hoe leuk is dat als ze ’s avond een keer in de tuin kunnen kamperen.

Mama zomerchallenge

zomerchallenge

Vorig jaar deed ik ook mee met de zomerchallenge en dit jaar ben ik weer van de partij. Het is hierbij de bedoeling dat we 10 opdrachten uitvoeren in de zomervakantie en een deel van het programma is al bekend. Ik kan jullie al wel vast vertellen dat het hele leuke opdrachten zijn.

Iets leuks maken voor in de tuin

Ik ben al lang niet meer aan de knutsel geweest en zie zoveel leuke dingen voorbij komen die van pallets zijn gemaakt. Qua klussen heb ik wel twee linkerhanden.. dus ik ben benieuwd of ik iets leuks kan maken voor de tuin.

Door de Amsterdamse grachten varen

Er liggen al een paar weekjes tickets klaar voor een rondvaart in de grachten, deze heb ik gekregen maar nog niet verzilverd. Ik heb nog nooit door de Amsterdamse grachten gevaren dus dat is ook weer een eerste keer. Gaan we zeker doen. Aangezien Amsterdam niet om de hoek ligt hoop ik het met iets te kunnen combineren.

Een foodtruck festival bezoeken

Vorig jaar heb ik er twee bezocht en dit is gewoon reuzegezellig. Kinderen kunnen gerust mee en vergeet natuurlijk je portemonnee niet. Hier een hapje eten, daar een hapje eten in een leuke sfeer.

Shoppen in de uitverkoop

Als het afvallen dan toch lukt, dan kan ik meteen gaan shoppen om de garderobe aan te vullen want voor, tijdens en na de verhuizing heb ik 3 vuilniszakken vol aan kleding van mijzelf naar de kringloop gebracht. Koopjes jagen is ontzettend leuk dus als het afvallen niet lukt ben ik van plan om koopjes voor de kinderen of voor het huis te scoren.

Heb jij al plannen gemaakt voor deze zomer?

*De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

10 thoughts on “10 dingen die ik deze zomervakantie wil gaan doen

  1. Ik ben in 1 jaar 20 kg afgevallen. Hier misschien wat tips. Ik heb de eetmeter app van het voedingscentrum geïnstalleerd op de telefoon en steeds goed bijgehouden wat ik at. Ik at dagelijks tussen 1500 en 1600 cal. Zeer regelmatig eten. Ontbijt, lunch, diner. Met gezond tussendoortje om 10.00, 15.00 en 21.00 uur. Veel fietsen en wandelen.
    Ik at nog evengoed wel eens een snoepje of dropje. Anders houd je het niet vol. Als je maar alles eerlijk invult dan wordt je bewust van wat je eet. En heb je eens een feestje. Ga je gewoon vantevoren eerst fietsen. Ben je al wat calorieën kwijt en mag je gerust een stuk gebak. En drink veel water of thee zonder suiker. En onthoud je kunt niet in een week tien kilometer kwijt zijn. Die zijn er immers ook niet in 1 week aangekomen. Waar ik mee wil zeggen. Dat je er je tijd over moet doen. Veel succes.

  2. Ik weet niet of je kinderen er nog te jong voor zijn, maar er is een soort speeltuin van opblaasdingen in het water in Hellevoetsluis. Volgens mij heet het Splash.

    Zelf heb ik nog geen plannen, zelfs nog geen weekje weg geboekt of wat dan ook.

  3. Een leuke lijst met doelstelling, heb je er al een paar behaald? Meer ontdekken van Nederland en Duitsland wil ik ook nog graag. Waarom zo ver weg gaan als er dichtbij nog veel te zien is? Het Duitse waddeneiland Norderney heb ik bezocht en dit is zeker een aanrader!

Geef een reactie