15 reisdilemma’s

Reisdilemma’s, keuzes maken? Als je op vakantie wilt kun je je gespaarde geld vaak maar een keer uitgeven. Waar gaat de reis dan heen? Het aanbod is reuze en dat wil wel eens voor een dilemma zorgen…

Op de blog van Lotus writings kwam ik de 15 reisdilemma’s tag tegen. Oorspronkelijk is deze bedacht door Chantal van Reisdoc. Mocht je de tag willen overnemen is het wel fijn als je hun namen er even bij vermeld.

15 reisdilemma’s tag Q&A

1. Zonvakantie/wintersport

Absoluut zonvakantie! Het liefst ergens dichtbij het strand en met aangename temperaturen. Ik ben behalve een keer met schoolreisje in Winterberg te zijn geweest om te langlaufen nog nooit op wintersport geweest.

2. Vakantie aan de kust/vakantie in het binnenland

Aan de kust, ik ben gek op de zee. Heerlijke zeelucht, lekker fris en rustgevend. Onze komende vakantie gaat naar Brielle in Zuid Holland. Mijn man zei dat het in Zeeland lag maar toen ik wilde oriënteren wat er te doen was in de omgeving kwam ik erachter dat het in Zuid Holland lag.

3. Europees eten/Aziatisch eten

Oosters mag dat ook? Ik ben gek op Turks eten en eten uit het balkangebied. Ook ben ik gek op Italiaans eten. Europees dan maar?

4. Weg met vriendinnen/weg met partner

Met het gezin. Making memories en het liefst zoals vroeger drie keer per jaar. Toch lijkt me een vakantie alleen met mijn partner ook wel een keer fijn, een weekendje op citytrip ofzo.

fuerteventura6

5. Actieve vakantie/luiervakantie

Luiervakantie, ik ben namelijk niet zo sportief. Heerlijk chillen in een warm land en een beetje cultuur snuiven, zo breng ik de vakantie het liefst door.

6. Azië/Afrika

Afrika, ik heb hier al zoveel fijne verhalen over gehoord. Nu nog even mezelf overhalen want ik ben zo bang als de dood voor malariamuggen. Killer mosquitos brrr..

7. Barcelona/Rome

Rome, ik ben namelijk al twee keer in Barcelona geweest vroeger en Rome nog niet. Ik moet wel zeggen dat Barcelona ook erg mooi is.

Zwembad - Opblaaskrokodil - Volgmama

8. Drie weken kamperen/1 week luxe hotel

Wij gaan dit jaar voor het eerst kamperen en dat doen we maar meteen goed. We gaan glampen in een lodge safaritent. Voordeel dat toilet, keuken en douche aanwezig zijn en dat je dus niet met je wc-rol over de halve camping hoeft. Als ik moet kiezen dan ga ik toch voor 1 week in een luxe hotel.

9. Citytrip/natuurvakantie

Citytrip, wel wat duurder maar ontzettend leuk. Antwerpen, Parijs en Barcelona kan ik al afstrepen.

10. Wereldreis/de wereld zien in meerdere keren

Als ik jong en vrijgezellig was dan zou ik wel een wereldreis overwegen. Nu met een gezin ga ik dus voor de laatste optie.

11. Nooit meer reizen/nooit meer je vrienden zien

Nooit meer mij vrienden zien. Sorry! Reizen zit in mijn bloed en je maakt wel weer nieuwe vrienden.

12. Weg met de auto/weg met het vliegtuig

Met het vliegtuig, lekker snel op de bestemming. Lange autoritten met kinderen zijn écht niet grappig.

fuerteventura5

13. Backpacken/cruisen

Cruisen, ook hier ga ik weer voor luxe! Wil ooit een keer een mooie cruise maken rond de ABC eilanden.

14. Alles regelen/op de bonnefooi

Op de bonnefooi. Als wij met het vliegtuig op vakantie gaan regelen we vaak een huurauto. Zo zie je veel meer en ontdek je leuke plekjes en dorpjes. Zelf durf ik in andere landen niet zo snel te rijden, dus is manlief de sjaak en bob.

15. Roadtrip/op één plek blijven

Roadtrip, ik wik altijd meer zien dan een plaats op de bestemming. Auto huren of met de auto op vakantie en gaan..

*De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 thoughts on “15 reisdilemma’s

Geef een reactie