Tienermoeder; zwanger en jonge moeder op 21e jarige leeftijd

 

21 jaar was ik toen ik erachter kwam dat ik voor het eerst zwanger was. Dit was echter niet gepland. Ik had al wel iets meer als een jaar een vriend waar ik nu nog steeds samen mee ben, daarna nog meer kinderen mee heb gekregen en getrouwd. Huisje boompje beestje zou je kunnen zeggen.

Dat ik zwanger werd op deze leeftijd was voor mij een hele verrassing. Ik was van plan om nog een nieuwe studie te volgen, carrière te maken en rond de wereld te reizen. Aan kinderen dacht ik echt nog niet. Na mijn dertigste vond ik wel een mooie leeftijd om aan kinderen te beginnen en mijn man ook.

Toen na een pilstrip mijn menstruatie niet doorbrak had ik nog niet gelijk argwaan. Ik gooide het op stress. Ik las dat het daardoor een aantal dagen uitgesteld kon worden. Na 4 dagen besloot ik dan toch maar om een test te kopen. Deze heb ik samen met mijn man gedaan en we waren opgelucht dat deze test omowit was. Niet zwanger dus..

Maar na een dag of 10 vertrouwde ik het niet en heb nog eens een test gekocht. En deze was wel positief. Ik was zwanger. Wij zijn zwanger. Wat gaan we doen? En nu? Het overviel ons enorm. We woonden beide apart op studentenkamers midden in de stad. Mijn man zat nog in een stageperiode van school en ik had geen vaste baan. Hoever ben ik? Willen we dit? Op dit moment spookte er van alles door onze hoofden. Het was zo onverwachts!

We hebben er met ouders en schoonouders over gepraat en deze stonden ons bij in welke keuze we dan ook zouden maken. Bang waren we wel om het hun te vertellen en uiteraard voor hun reacties. En later de reacties van vrienden en familie. Er was zelfs één iemand die zich zo zorgen maakte en ons zei dat we het maar beter weg konden laten halen! Ik vergeet dat nooit weer.

Het heeft vast zo moeten zijn. En ik kan mijn kinderen voor geen goud meer missen!

Nu ben ik bijna 30 en ons gezinnetje is compleet of zouden we ….?

 

Op welke leeftijd werden jullie voor het eerst moeder?

 

22 thoughts on “Tienermoeder; zwanger en jonge moeder op 21e jarige leeftijd

 1. Oh wat lastig als je zo onverwachts zwanger wordt en eigenlijk zoveel andere plannen hebt. Hier werd ik op mijn 23e zwanger en hier was het ‘gepland’. En ook echt de mooiste ervaring uit ons leven, kan de kinderen ook absoluut niet meer missen!

 2. Wauw! Piepjong nog haha. Het heeft idd zo moeten zijn denk ik. Wel een hele heftige reactie dat je het beter weg kunt laten halen…pff.
  Ik was 32 toen ons wonder geboren werd. Een ouwe doos dus al :p

 3. Net nog 20 als ik zwanger werd. 21 jaar als ons meisje is geboren. Wij hadden het ook niet gepland. Ik zat nog in mijn studies en we woonden apart. Gelukkig werkte mijn vriend wel al een tijdje vast. Wij kregen ook veel nare reacties. We zijn meteen gaan samenwonen en nu 2 jaar later nog steeds samen met ons mooie meisje van 16 maanden. Had het niet anders gewild.

 4. Ik was ook 21 toen Melle geboren werd, ook gevalletje door de pil heen. Ik slikte ‘m door dus ik kwam er nog wat later achter. Maar ja, in zo’n situatie kun je alleen maar zelf kiezen, wat anderen ook tegen je zeggen. En nu we er midden in zitten ben ik alleen maar gelukkig dat we ervoor zijn gegaan! Als ik dit moest missen ….

 5. Ik was net 23 toen ik zwanger raakte! We waren 4 maanden getrouwd, en ons overviel het ook in eerste instantie. Het was niet gepland, wel zeer gewenst. De timing was alleen niet zo handig. We woonden op dat moment in een éénkamerapparement. Mijn man studeerde nog. Ik had geen baan. Was wel even stressen, maar is allemaal goed gekomen. Nu hebben we inmiddels twee prachtige dochters, maar we zijn nog niet compleet ?

 6. Echt een verrassing dus!
  Toen ik 20 was stopte ik met anticonceptie, helaas duurde het een poosje en werd ik voor het eerst moeder op mijn 26ste! Voor een vrouw redelijk ‘normaal’ de reden dat wij vroeg kinderen wilde is toch omdat mijn man iets ouder is als dat ik ben en we geen van beide “oude” ouders wilde zijn 🙂

 7. wat mooi leeftijd om moeder te worden. Toen ik jong was, wilde ik op 25ste trouwen. In werkelijkheid ben ik op 30ste getrouwd. Dus een beetje te laat om moeder te zijn. Na 7 jaar en heen en weer naar de dokter en ik word moeder toen ik 39 jaar oud.

Geef een reactie