Babytijd dit mis ik

5 mooie dingen die ik erg mis aan de babytijd

Wat een lief klein popje hè! Nu is ze geen baby meer. Als je de foto’s van je eigen kinderen terugkijkt, dan zie je hoe idioot snel de tijd voorbij gaat. Sommige dingen uit de babyperiode mis ik wel eens en daarom kijken we vandaag even terug naar deze mooie babytijd.

Stop de tijd! Het allemaal veel te snel. Als ik ergens op kraamvisite ga dan kan ik mij helemaal niet meer voorstellen dat mijn kinderen ook zo klein waren geweest. Toch is het zo en ze blijven groeien. Ik ben gek op baby’s en zou er nog wel een willen maar dat gaat waarschijnlijk niet meer gebeuren.

1 Lekker kroelen

Het babyknuffelen daar genoot ik echt oprecht van. Zo’n klein warm mensje bovenop je. Ik kon daar ook uren naar kijken en met de kinderen knuffelen. Gewoon de hele dag door. En dan als je die eerste lachstuipjes ziet, daar smelt ik helemaal van. Veeg mij maar op.

2 De geur

En dan bedoel ik niet de Zwitsal geur (die overigens ook lekker is) of de geur van babypoep. Maar echt een baby heeft gewoon een bepaalde geur aan zijn of haar lichaam. Ik haalde mijn neus altijd graag op aan de haartjes, zo lekker!

3 Baby’s slapen veel

Rust in huis, als ze nog klein zijn dan slapen ze erg veel. En meestal ook door de harde geluiden heen. Ook heb je dan meer me-time dan als je een peuter rond hebt lopen. Nu heeft mijn peuter al een tijdje slaapproblemen en ben ik blij als ik haar met de kinderwagen in slaap kan wiegen. Ooit kom het goed, maar elke leeftijd heeft zo zijn charmes.

4 De kleine schattige babykleertjes

Alle kleine kleertjes zijn zo leuk. Ik heb al veel weg gedaan maar enkele stukken heb ik bewaard voor haar poppen. Het is gewoon zo schattig allemaal. Ik kan mij nog goed herinneren dat de wasrekken vol hingen met al die lieve kleertjes.

5 Makkelijk overal mee naar toe nemen

In de draagdoek, in de draagzak, in de wagen. Mijn dochter ging overal mee naar toe. Ze sliep overal wel als ze moe was. Ze was hier heel makkelijk in.

Er zijn natuurlijk ook dingen die ik absoluut niet mis. Lees hier de dingen die ik het liefst zou overslaan van babytijd.

Wat mis jij het meest van de babytijd?

13 Comments

 • Reply Nicole Orriëns februari 20, 2018 at 2:23 pm

  Het lieve! En dat je ze ergens neer kon leggen en dat ze daar dan later nog steeds waren. Ik heb nu pubers….

  • Reply Nathalie februari 20, 2018 at 2:27 pm

   Ja dat was ook fijn om ze even op een kleed of in de box te leggen.

 • Reply Jamey februari 20, 2018 at 6:29 pm

  Oh man wat gaat de tijd toch snel! Hier is Noé al weer 2 maanden..

 • Reply íngrid februari 20, 2018 at 7:03 pm

  ik herken veel van je en toch zou ik geen baby(tijd) meer willen. Ze zijn nu 5 en 7.

 • Reply Mariëlle | Me-licious februari 21, 2018 at 7:35 am

  Oeh de geur van een pasgeboren baby daar kan ik zeker over mee praten! Ze ruiken zo lekker echt om op te eten!

 • Reply Lodi februari 21, 2018 at 8:17 am

  O ja heel herkenbaar,dat mis ik ook. Vooral dat kindje die tegen je aan ligt te slapen, heerlijk. toch vind ik de leeftijd nu ook wel heel erg fijn 🙂

 • Reply Renata februari 21, 2018 at 1:39 pm

  Mijn kinderen zijn nu 29 en 30 – heb wel een super schattige kleindochter van bijna 2 🙂

 • Reply Xenia februari 21, 2018 at 8:49 pm

  Mijn kleinste baby is alweer 20 maanden en op af en toe en knuffel en kusje na ren ik er vooral achter na haha. Het waren heerlijke geniet momenten toen ze klein waren maar ik geniet ook van deze momenten. Jammer dat alles zo snel voorbij gaat

 • Reply Fleur februari 22, 2018 at 8:33 am

  Ja herkenbaar, vooral dat ze nog zo lekker op je schoot/arm/buik kunnen liggen

 • Reply Judith Jasper februari 22, 2018 at 8:44 pm

  heerlijk, vooral dat kleine baby lijfje. Gelukkig is mijn kleuter heel ini mini en wil ze nog de hele dag knuffelen

 • Reply Hippiemeisje februari 23, 2018 at 12:49 pm

  Ik hoop zo hard dat het hier allemaal ooit toch gaat komen…. al 9 bezig met fertiliteit
  Wat een mooi en lief mini-mensje trouwens

  • Reply Nathalie februari 23, 2018 at 2:32 pm

   Dankjewel Hippiemeisje. Ik hoop dat jullie droom ook snel werkelijkheid mag worden. <3

  Leave a Reply