5 irritaties die elke mama met een kinderwagen herkent

Een kinderwagen is voor de meeste moeders onmisbaar. Toch brengt een kinderwagen soms irritaties met zich mee. Als kersverse mama wil je graag je kleintje showen maar onbekende mensen die ongevraagd met hun gezicht onder de kap gaan hangen is toch even wat anders. En wat dacht je van de winkels waar het een ‘raak de obstakels in de gangpaden niet’ doolhof is? Ken jij deze ook?

Ik loop nog steeds dagelijks een rondje met mijn dochter in de kinderwagen en kan hier echt van genieten. Deze blog is daarom ook niet echt bedoeld om te klagen, want ik ben nog steeds blij dat ik er één heb. Toch zijn deze  irritaties in dit blogartikel voor veel mama’s heel erg herkenbaar en daarom deel ik ze voor jullie in dit lijstje.

1. Trottoir zonder afrit

Ligt je ukkepuk net te slapen in de kinderwagen en wil je oversteken, is er nergens een afrit te bekennen. Die is er vast wel maar dan moet je een stuk teruglopen en op een ander stuk oversteken of je gaat de hobbeluitdaging aan in de hoop dat je kleintje niet wakker wordt.

2. Blokkades op het trottoir

Auto’s die zover op het trottoir geparkeerd staan, grote containers en otto’s, reclameborden van winkels. Allemaal niet zo handig dat die dingen regelmatig in de weg staan.

3. Winkels met onbegaanbare winkelgangen voor de kinderwagen

De Kruidvat staat er bekend om dat ze smalle paden hebben, vooral de gang waar de afprijzingen liggen wil kun je met de kinderwagen niet doorheen. Mensen zitten daar in de schappen te trekken en alles wat er op de grond valt laten ze liggen.

Lees ook: Tot welke leeftijd kan je kindje in de kinderwagen?

4. Ongevraagd koekeloeren

Loop je door de supermarkt en wil je even iets pakken van de hoogste plank, staat er een vies stinkend vrouwtje met haar hoofd onder de kap van de wagen naar je baby te kijken. Je wilt je baby graag showen maar dit had nou ook weer niet gehoeven..

5. De treinen van de NS en trappenhuizen/winkels zonder lift

Bij de treinen van Arriva rij je meestal zo naar binnen. Maar de treinen van de NS? Die hebben geloof ik twee treden als opstapje. Dan mag je geluk hebben als iemand spontaan zijn hulp aanbied om je te helpen tillen. Anders moet je het zelf iemand vragen of stuntelen met je wagen. Ook kom je met de meeste wagens de gangpaden van de trein niet door en zit je dus met je wagen bij de ingang/uitgang. Tip: kijk bij welke wagon fietsen en rolstoelen mogen staan, daar is vaak ook meer ruimte waar je dan je kinderwagen neer kunt zetten.

Ook heb ik wel eens meegemaakt dat er in een speelgoedwinkel met meerdere etages geen lift aanwezig was. Ik parkeerde dan mijn kinderwagen onder de trap en nam mijn kindje en luiertas mee naar boven maar fijn is dit niet.

Zijn deze punten voor jou ook herkenbaar? En ken jij nog meer irritaties die een kinderwagen met zich meebrengt?

*De uitgelichte foto is van Shutterstock.

14 Comments

 • Reply Jacqueline januari 4, 2018 at 9:13 am

  Ik heb al heel lang geen kinderwagen meer nodig, toch heb ik exact dezelfde irritaties met mijn rolstoel. ?

 • Reply Maud januari 4, 2018 at 9:19 am

  Daaaamn, vooral nummer 3. Met kinderwagen ga ik echt niet meer naar de Kruidvat. Wat een ellende. Hihi.

 • Reply Milou januari 4, 2018 at 12:04 pm

  Heel herkenbaar, haha! En als je dan een keer op stap bent zonder kind en wagen dan denk je: wat is dat toch eigenlijk makkelijk zo!

 • Reply Maaike januari 4, 2018 at 1:53 pm

  Ik vond de zon vaak zo vervelend! Constant dat parasolletje aan passen, want we wilden onze kinderen niet te veel blootstellen aan de zon. Tegenwoordig zie ik daar wel handige doeken voor want dat parasolletje was wel erg onhandig!

 • Reply Krystle/Batboy januari 4, 2018 at 7:29 pm

  Dat ongevraagd koekeloeren heb ik nooit gehad, maar die smalle gangpaden in winkels kan ik mij zo aan irriteren of een stoep zonder afrit!

 • Reply Charlotte januari 4, 2018 at 9:02 pm

  Jaaaa zo herkenbaar. Echt irritant als er dan ook nog eens niemand wil helpen bij de bus ofzo…

 • Reply Fleur januari 4, 2018 at 9:13 pm

  Zeker dat laatste punt! Maar nu ik zonder kinderwagen ben mis ik het ook wel weer dat je zo makkelijk al je boodschappen onderin kwijt kan

 • Reply Marieke januari 4, 2018 at 10:59 pm

  Zo herkenbaar deze irritaties! Vooral die smalle gangpaden en winkels zonder lift.

 • Reply Nicole Orriëns januari 5, 2018 at 7:29 am

  LOL! Ja heel herkenbaar. Een bus inkomen met een buggy is ook bijna niet te doen. Daarom gebruikte ik op een gegeven moment meestal een drager.

 • Reply Malou Rouwhof-Beld januari 5, 2018 at 12:22 pm

  Pff ja, echt zo herkenbaar dit allemaal! Vooral blokkades op de stoep, dat ben ik echt zat.

 • Reply Marjolein Goedhardt januari 5, 2018 at 3:21 pm

  Oef heel herkenbaar. Vooral de lift en roltrap. In Amsterdam ontkom ik er niet aan om altijd een enorme omweg te nemen om de lift te pakken Ik heb me er maar bij neer gelegd

 • Reply Judith Jasper januari 5, 2018 at 10:34 pm

  JAAA op alle punten. Of in winkels met die krappe paadjes als de Kruidvat. Drama. Ik had bijna altijd een draagdoek om die reden.

 • Reply Sanja januari 20, 2018 at 7:46 am

  Zara met kinderafdeling boven en langdurig deffecte lift! *zucht*

 • Reply Aniqur augustus 12, 2019 at 5:14 pm

  Wat ik het ergste vind is dat, als aan het kijken bent bij een kledingrek en je kinderwagen met baby staan naast je dat er dan een vreemde tussen jou en je kinderwagen naar de kleding gaat kijken. Hier kan ik zo boos om worden! Dit is mijn baby en mama personal space! Weg bij mijn baby!

 • Leave a Reply