5 irritaties die elke mama met een kinderwagen herkent

Een kinderwagen is voor de meeste moeders onmisbaar. Toch brengt een kinderwagen soms irritaties met zich mee. Als kersverse mama wil je graag je kleintje showen maar onbekende mensen die ongevraagd met hun gezicht onder de kap gaan hangen is toch even wat anders. En wat dacht je van de winkels waar het een ‘raak de obstakels in de gangpaden niet’ doolhof is? Ken jij deze ook?

Ik loop nog steeds dagelijks een rondje met mijn dochter in de kinderwagen en kan hier echt van genieten. Deze blog is daarom ook niet echt bedoeld om te klagen, want ik ben nog steeds blij dat ik er één heb. Toch zijn deze  irritaties in dit blogartikel voor veel mama’s heel erg herkenbaar en daarom deel ik ze voor jullie in dit lijstje.

1. Trottoir zonder afrit

Ligt je ukkepuk net te slapen in de kinderwagen en wil je oversteken, is er nergens een afrit te bekennen. Die is er vast wel maar dan moet je een stuk teruglopen en op een ander stuk oversteken of je gaat de hobbeluitdaging aan in de hoop dat je kleintje niet wakker wordt.

2. Blokkades op het trottoir

Auto’s die zover op het trottoir geparkeerd staan, grote containers en otto’s, reclameborden van winkels. Allemaal niet zo handig dat die dingen regelmatig in de weg staan.

3. Winkels met onbegaanbare winkelgangen voor de kinderwagen

De Kruidvat staat er bekend om dat ze smalle paden hebben, vooral de gang waar de afprijzingen liggen wil kun je met de kinderwagen niet doorheen. Mensen zitten daar in de schappen te trekken en alles wat er op de grond valt laten ze liggen.

Lees ook: Tot welke leeftijd kan je kindje in de kinderwagen?

4. Ongevraagd koekeloeren

Loop je door de supermarkt en wil je even iets pakken van de hoogste plank, staat er een vies stinkend vrouwtje met haar hoofd onder de kap van de wagen naar je baby te kijken. Je wilt je baby graag showen maar dit had nou ook weer niet gehoeven..

5. De treinen van de NS en trappenhuizen/winkels zonder lift

Bij de treinen van Arriva rij je meestal zo naar binnen. Maar de treinen van de NS? Die hebben geloof ik twee treden als opstapje. Dan mag je geluk hebben als iemand spontaan zijn hulp aanbied om je te helpen tillen. Anders moet je het zelf iemand vragen of stuntelen met je wagen. Ook kom je met de meeste wagens de gangpaden van de trein niet door en zit je dus met je wagen bij de ingang/uitgang. Tip: kijk bij welke wagon fietsen en rolstoelen mogen staan, daar is vaak ook meer ruimte waar je dan je kinderwagen neer kunt zetten.

Ook heb ik wel eens meegemaakt dat er in een speelgoedwinkel met meerdere etages geen lift aanwezig was. Ik parkeerde dan mijn kinderwagen onder de trap en nam mijn kindje en luiertas mee naar boven maar fijn is dit niet.

Zijn deze punten voor jou ook herkenbaar? En ken jij nog meer irritaties die een kinderwagen met zich meebrengt?

*De uitgelichte foto is van Shutterstock.

14 thoughts on “5 irritaties die elke mama met een kinderwagen herkent

  1. Ik vond de zon vaak zo vervelend! Constant dat parasolletje aan passen, want we wilden onze kinderen niet te veel blootstellen aan de zon. Tegenwoordig zie ik daar wel handige doeken voor want dat parasolletje was wel erg onhandig!

  2. Wat ik het ergste vind is dat, als aan het kijken bent bij een kledingrek en je kinderwagen met baby staan naast je dat er dan een vreemde tussen jou en je kinderwagen naar de kleding gaat kijken. Hier kan ik zo boos om worden! Dit is mijn baby en mama personal space! Weg bij mijn baby!

Geef een reactie