kledingtips curvy moms - moeders met een maatje meer

5 kledingtips voor curvy moms

Curvy moms opgelet! Als je een paar extra kilo’s op je buik, heupen of dijen hebt, kan het winkelen voor kleding soms moeilijk zijn. Body positivity of niet, je kunt je gefrustreerd voelen omdat alle kleding te strak lijkt of dat je shirts en truien niet lang genoeg zijn zodra je bijvoorbeeld fietst of bukt. Als dit bekend klinkt wees dat niet bang, er zijn veel meer mama’s op de wereld die deze struggles met je delen. Zelf heb ik ook een maatje meer dus ik weet er alles van. In dit blogartikel deel ik 5 kledingtips om je plus size figuur te kleden op een manier die sexy en modieus is. Want ook mama’s met rondingen of een maatje meer mogen mooi voor de dag komen! Met deze eenvoudige trucjes en de juiste HAPPYsize kleding zie je er geweldig uit, wat je ook doet!

1. Draag kleren die de juiste maat hebben en goed passen

Als je kleren draagt die de verkeerde maat hebben of niet goed passen, kan dat ongemakkelijk en gênant zijn. Een te strakke broek kan bijvoorbeeld ongemak in je onderrug of kruisstreek veroorzaken, terwijl losse kleding misschien niet de bedekking biedt die nodig is om je warm te houden. Slecht passende kleding heeft ook invloed op hoe mensen je waarnemen, dus het is belangrijk om voor elke gelegenheid passende kleding te dragen. Neem dan ook regelmatig tijd voor een kledingkast detox en let er op dat de kleding niet te strak of te los zit. Weg met die broeken die een ‘bouwvakkersspleet’ veroorzaken want dat is alles behalve sexy.

2. Zorg voor goed passend ondergoed

Weet jij wat je ondergoedmaat is? De kans is groot dat je dat niet weet. Sterker nog, de meeste mensen dragen de verkeerde maat, vooral als het om bh’s gaat! We hebben allemaal een ander lichaamstype en dat betekent dat we ondergoed moeten vinden dat goed op ons lichaam past. Als je een strakke bh draagt is dat niet alleen ter nadele van je gezondheid (denk aan mogelijke rugklachten, moeite met ademhalen), het veranderd ook de look van de bovenkleding die je draagt.

3. Kies een kledingstijl die je figuur flateert

Om er op je best uit te zien, moet je kleding dragen die bij je lichaamsvorm past. Ben je peervormig, dan zal het dragen van kleding die baggy is je figuur niet flatteren. Het is belangrijk dat je een kledingstijl kiest die het positieve accentueert en het negatieve minimaliseert als het gaat om hoe je er in een outfit uitziet. Of je nu een korte taille hebt, lange benen, grote heupen of dikke armen: er is een flatterende modestijl voor iedereen! Probeer bij het winkelen voor nieuwe outfits verschillende stijlen uit tot je er een vindt die je figuurtype het beste flatteert. Zorg ervoor dat je accessoires zoals riemen en sjaals niet over het hoofd ziet, want die kunnen ook helpen de aandacht weg te trekken van probleemzones waardoor ze slanker lijken.

4. Overweeg verschillende kledingstoffen

Zoveel mensen, zoveel wensen en zoveel soorten verschillende kledingstukken en -stoffen. Wist je dat sommige stoffen makkelijker over rondingen draperen, terwijl andere strakker aan de huid kleven en probleemzones kunnen accentueren? Let er maar eens op.

5. Draag niets waardoor je je niet zelfverzekerd voelt

Het eerste wat je moet doen als je gaat shoppen is nadenken over welke kledingstukken je zelfvertrouwen doet stijgen of dalen. Voel je je zelfverzekerder in een jurk, draag er dan een. Voel je je beter in een spijkerbroek en T-shirt, dan is dat de weg die je moet gaan. Er zijn bepaalde outfits die mijn voorkeur hebben en waar ik gelijk een goed gevoel bij heb, zo heeft ieder zijn favorieten. Je kunt ook nieuwe kleren in een geheel andere stijl kopen waarin je je goed voelt! Het doel is gewoon iets te vinden dat voor JOU werkt en dat je je daarbij niet te veel zorgen maakt over wat andere mensen ervan zullen zeggen of vinden, want hoe je het ook bekijkt er is altijd wel iemand die je stijlkeuze niet mooi vindt en andersom hebben we dat ook bij anderen.

Ben jij ook een curvy mom en vind jij het soms moeilijk om nieuwe kleren te shoppen?

Geef een reactie