kledingmissers bij kinderen

5 x Kledingmissers bij schoolgaande kinderen

Laatst kocht ik thermoleggings bij de Action, maar helaas vallen deze hartstikke lelijk omdat mijn dochter smalle beentjes en voetjes heeft. Ook zie ik wel eens andere kinderen met super oversized jassen tot over de knieën, kamelentenen (niet waar jij aan denkt op dit moment) en meer. Dit kan toch niet..

Zelf vind ik het belangrijk dat mijn kinderen naar school nette kleding aan hebben waar ze zich prettig in voelen. Kleding moet comfortabel zitten en mijn kinderen moeten het natuurlijk zelf ook mooi vinden. Toch zie ik wel eens kinderen op het schoolplein en dan denk ik… nee dat doe je je kind toch niet aan!! Maar goed, meningen verschillen, ik kan niet in andermans portemonnee kijken (wil ik ook niet) en smaken verschillen uiteraard. Lees deze blog daarom met een korrel zout.

Super oversized jassen

En hiermee bedoel ik kinderen die jassen aan hebben die wel twee maten of meer te groot zijn. Handschoenen hoeven ze niet aan want de hele mouw gaat tot over de vingertoppen en de onderkant hangt over de knieën. Ik vraag mij af of de ouders bedacht hebben dat ze hier flink geld mee besparen, want dezelfde jas kan zo wel 3 of 4 jaar mee. Ik vind het geen gezicht.

Maillots of leggings die niet strak zitten

Tja, soms heb je van die miskopen. Ik heb de thermoleggings terug gebracht naar de Action en kreeg netjes mijn geld terug. Maillots of leggings die niet strak zitten lijken net pyjamabroeken. Er zit geen vorm aan.

Sokken in sandalen en (teen)slippers

In Duitsland zie je het vaker dat kinderen sokken dragen in van die ouderwetse sandalen of slippers. Al waren de sandalen modern, dan trek je ze ook zonder sokken aan. Het zijn toch niet voor niets open schoenen? En sokken in teenslippers kan toch ook niet.. dat ziet eruit als een kamelenteen 😛

Crocs

Crocs bestaan al jaren, zitten lekker maar zijn totaal niet modieus. Deze trek je dus aan naar het zwembad, buiten in de tuin of in huis. Niet naar school. Plastic fantastic!

Te kleine kleine kleding

Hoog water, te korte mouwen. Daar stoor ik mij echt aan. De kleding is te klein moeders, tijd voor een nieuwe garderobe. Er is nu nog overal sale.

Wat vinden jullie de grootste kledingmissers bij kinderen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

16 thoughts on “5 x Kledingmissers bij schoolgaande kinderen

 1. Hahaha heerlijk geschreven weer. Mijn dochter heeft een jas aan die eigenlijk te groot is. Maar ze vind hem zo fijn! Dus mouwen omgeslagen en aan. Vind ik het mooi nee. Zei voelt zich er erg prettig in dus okay. Ik moet toch wel wennen aan al die broeken met gaten voor tieners leuk en hip kinderen in de onderbouw niet zo mijn ding. Maar ach ieder zijn ding zullen wij maar zeggen

 2. Mijn kinderen zijn wel eens naar school gegaan met sokken in sandalen. Ik vind het ook niet mooi maar zij vonden het lekker zitten. Ik probeer mijn kinderen nog niet te veel mee te geven van wat wel kan of niet. Als het lekker zit, prima toch. De pubertijd wordt straks al moeilijk genoeg dus ik laat ze nu nog lekker. Maar ik snap je punt van de korrel zout hoor. Wat ik nog aan je lijstje wil toevoegen is te modieuze kleding. Soms lopen kinderen in zulke hippe kleding dat ik mij afvraag, hoe kun je daar lekker in spelen?

 3. Haha inderdaad! Ik heb ook niet altijd even veel budget, maar vind het wel belangrijk dat hij er leuk uitzien. Mijn vriend heeft hem een keer per ongeluk in pyjama broek naar het kinderdagverblijf gebracht en toen schaamde ik mij al rot haha!
  Liefs

 4. Ik geef toe dat ik aan sommige missers “schuldig ben” Mijn ene dochter heeft zulke lange, maar dunne benen, dat een legging al snel losjes zit. En beide hebben ook wel eens iets uit de kast getrokken dat eigenlijk al te klein was. Dan denk ik, zeker in de ochtendspits, vanavond zal ik het op de stapel ’te klein’ leggen

 5. Ik stoor mij meer aan de strakke broeken met riemen en strakke laarsjes en van die kleding of ze twintig zijn dan aan een oversized jas. Beide meiden willen altijd oversized jassen aan omdat ze een precies goede jas niet lekker vinden zitten. Heeft verder niks met mijn portemonnee te maken.

 6. Ik moet zeggen dat de jas van mijn zoontje ook een stuk te groot is. Maar mijn kinderen zijn ook geen modepoppetjes. Ze hebben aan waar ze zich lekker in voelen. Dan maar een te grote jas. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat ze er leuk uit zien, maar een keer een misser vind ik ook prima. Nu kan het nog ??

 7. Te kleine kleding bij kinderen daar kan ik me ook flink aan irriteren inderdaad, en de fashionsense van sommige ouders is ver te zoeken… ik heb zelf al een paar keer de juf aangesproken als er kleutertjes in zomerkleren de klas inkomen in de winter… gaat het wel goed thuis? Ja, je kind kan eens een keer een dwarse bui hebben, maar kom op als ouder ben je wel verantwoordelijk voor hun gezondheid en dat ze er idd fatsoenlijk uitzien. Naar school in teenslippers vind ik zelf ook not done, slecht voor de voeten. Is meer iets voor een urtje, maar niet voor een hele schooldag

 8. Zoon van 10 is een crocs loper ? hij heeft allerlei schoenen maar als ie de kans krijgt loopt hij de hele zomer op crocs. Die van afgelopen zomer waren echt versleten. .. Hij heeft ze zelfs uit de container gehaald. … en is boos geweest… alleen de belofte dat hij van de zomer weer nieuwe kreeg was goed. Heerlijk zo een adhd-er ?

 9. Mijn zoon draagt bijna altijd sokken in sandalen en slaat zijn broekspijpen 3 keer om zodat ze altijd te kort zijn. Hij is 9 en geeft nog steeds niets om kleding. Ik ben er alleen maar blij mee en moedig hem aan om lekker aan te trekken wat hij zelf wil, ongeacht wat de rest doet.

Geef een reactie