Achterlatertjes: take a smile!

Wie Volgmama op Twitter volgt heeft al een tweet voorbij kunnen zien komen van #achterlatertjes. Achterlatertjes zijn een soort random acts of kindness. Je laat ze anoniem achter in de hoop dat andere mensen die ze vinden er blij van worden.

IMG_1102

Via twitter.com/achterlatertjes had ik contact met deze persoon die inmiddels al een aantal jaren zelfgemaakte leuke kleine cadeautjes anoniem achterlaat. Naast deze mooie gehaakte hartjes op kaartjes heeft ze ook wel eens buttons, leren armbandjes en gele bad eendjes met gehaakte sjaaltjes om verspreidt. Hier word je toch blij van als je zoiets vind? Ik wel!

Poging 1

Ik kreeg in een enveloppe 3 achterlatertjes met hartjes, om het achter laten zelf ook eens te ervaren.  Met de achterlatertjes en een rol washi tape ging ik op stap. Lang over nagedacht waar ik ze zou achterlaten. Ik nam ze mee in mijn jaszak naar het overdekte winkelcentrum. Het was druk, ik voelde me aangekeken terwijl ik opzoek ging naar waar ik ze op zou gaan plakken. Er liepen ook twee beveiligingsmedewerkers continu heen en weer. Nee het werd hem niet vandaag. Ik besloot om het niet te doen. Ongemakkelijk!

Poging 2 

Ja maar waar dan wel? Nou in ieder geval ergens waar weinig mensen lopen te koekeloeren. Alhoewel er moeten natuurlijk wel mensen lopen anders worden ze niet gevonden natuurlijk. ‘S ochtends nadat ik de kinderen naar school heb gebracht ben ik naar Denekamp geweest en ik vond het best spannend. Ik heb ze maar gewoon opgeplakt, snel een foto gemaakt en meteen doorgelopen.

IMG_1101

Het eerste achterlatertje liet ik op een bankje achter bij een parkeerplaats.

aaaaaa

De tweede bij het bekende Sint Nicolaas beeld in de handen van het kindje.

IMG_1117

En de derde plakte ik op een fietsroute bord.

Daarna ben ik gaan winkelen en op de terugweg was er 1 weg. Meegenomen hoop ik 😉 Dat was het achterlatertje op het fietsroute bord. Je moet wel lef hebben haha. Het voelde alsof ik iets deed wat niet mocht, een achterlatertje plakken. Hopelijk is de vinder er blij mee.

Of ik het zelf nog eens doe?

Ik vind het idee hierachter geweldig leuk, maar helaas is dit niet voor mij weggelegd. Ik maak mensen wel graag op een andere manier blij. Hebben jullie de winactie al gezien die nu loopt? Ik mag namelijk een Geboortestempel weg geven aan één van mijn lezers. Je kunt nog tot en met vrijdag mee doen.

Zou jij zo’n achterlatertje meenemen als jij er één vind?

 

11 thoughts on “Achterlatertjes: take a smile!

  1. Wat leuk!
    Ik zou het laten hangen voor een ander, zelf heb ik een aantal keren sjaals ergens neergelegd, maar ook twee poncho’s en een omslagdoek. Gewoon in de hoop dat er iemand daar een glimlach op zijn of haar gezicht zou krijgen 🙂

  2. Cool! Beetje net als kadootjes vinden met GeoCaching, alleen ga je dan echt op zoek. Maar dan moet je het kleinigheid ook weer vervangen voor iets nieuws, voor de volgende vinder. Ik vind het echt leuk, daar word je toch blij van!

Geef een reactie