Achterlatertjes: take a smile!

Wie Volgmama op Twitter volgt heeft al een tweet voorbij kunnen zien komen van #achterlatertjes. Achterlatertjes zijn een soort random acts of kindness. Je laat ze anoniem achter in de hoop dat andere mensen die ze vinden er blij van worden.

IMG_1102

Via twitter.com/achterlatertjes had ik contact met deze persoon die inmiddels al een aantal jaren zelfgemaakte leuke kleine cadeautjes anoniem achterlaat. Naast deze mooie gehaakte hartjes op kaartjes heeft ze ook wel eens buttons, leren armbandjes en gele bad eendjes met gehaakte sjaaltjes om verspreidt. Hier word je toch blij van als je zoiets vind? Ik wel!

Poging 1

Ik kreeg in een enveloppe 3 achterlatertjes met hartjes, om het achter laten zelf ook eens te ervaren.  Met de achterlatertjes en een rol washi tape ging ik op stap. Lang over nagedacht waar ik ze zou achterlaten. Ik nam ze mee in mijn jaszak naar het overdekte winkelcentrum. Het was druk, ik voelde me aangekeken terwijl ik opzoek ging naar waar ik ze op zou gaan plakken. Er liepen ook twee beveiligingsmedewerkers continu heen en weer. Nee het werd hem niet vandaag. Ik besloot om het niet te doen. Ongemakkelijk!

Poging 2 

Ja maar waar dan wel? Nou in ieder geval ergens waar weinig mensen lopen te koekeloeren. Alhoewel er moeten natuurlijk wel mensen lopen anders worden ze niet gevonden natuurlijk. ‘S ochtends nadat ik de kinderen naar school heb gebracht ben ik naar Denekamp geweest en ik vond het best spannend. Ik heb ze maar gewoon opgeplakt, snel een foto gemaakt en meteen doorgelopen.

IMG_1101

Het eerste achterlatertje liet ik op een bankje achter bij een parkeerplaats.

aaaaaa

De tweede bij het bekende Sint Nicolaas beeld in de handen van het kindje.

IMG_1117

En de derde plakte ik op een fietsroute bord.

Daarna ben ik gaan winkelen en op de terugweg was er 1 weg. Meegenomen hoop ik 😉 Dat was het achterlatertje op het fietsroute bord. Je moet wel lef hebben haha. Het voelde alsof ik iets deed wat niet mocht, een achterlatertje plakken. Hopelijk is de vinder er blij mee.

Of ik het zelf nog eens doe?

Ik vind het idee hierachter geweldig leuk, maar helaas is dit niet voor mij weggelegd. Ik maak mensen wel graag op een andere manier blij. Hebben jullie de winactie al gezien die nu loopt? Ik mag namelijk een Geboortestempel weg geven aan één van mijn lezers. Je kunt nog tot en met vrijdag mee doen.

Zou jij zo’n achterlatertje meenemen als jij er één vind?

 

11 Comments

 • Reply Channa januari 19, 2016 at 6:22 am

  Wat een leuk idee! Ze zien er ook grappig uit, ik zou ze denken ik wel meenemen. Misschien wordt het ooit nog wel een hype. Verzamel alle achterlatertjes 😉

 • Reply Vlijtig Liesje januari 19, 2016 at 2:42 pm

  Ik denk dat ik het zou laten hangen voor de volgende. Ik vind het een erg leuk idee.

 • Reply Nathalie januari 19, 2016 at 8:14 pm

  Wat leuk!
  Ik zou het laten hangen voor een ander, zelf heb ik een aantal keren sjaals ergens neergelegd, maar ook twee poncho’s en een omslagdoek. Gewoon in de hoop dat er iemand daar een glimlach op zijn of haar gezicht zou krijgen 🙂

  • Reply VolgMama januari 19, 2016 at 8:51 pm

   Leuk hoor. Het is alleen niet zo mijn ding stiekem iets neerleggen haha. Heb nog getwijfeld of ik van een afstandje zou gaan kijken maar toch maar niet gedaan.

   • Reply Nathalie januari 20, 2016 at 11:31 pm

    Dacht achterlaten is ook altijd wel een dingetje..
    Denk dan straks komt er iemand achter me aan, “Mevrouw, u heeft iets vergeten of verloren”…. haha

 • Reply Daniëlle januari 19, 2016 at 9:22 pm

  Ik vind het zo’n leuk initiatief. Zelf ben ik ambassadeur van Z.IE.L (Zomaar Iets Liefs). Éen keer in de maand doe ik een Z.IE.L.-actie. De eerste keer dat ik ergens iets achterliet, vond ik het ook heel spannend. Ik ken je gevoel ? Maar het is zo leuk om te weten dat je iemand anders ermee kan verrassen. Ik schreef er ook eens over: https://buttydaantje.wordpress.com/2015/10/14/ik-ben-ambassadeur/

  • Reply VolgMama januari 21, 2016 at 7:38 pm

   Leuk, ik zat nog te twijfelen om via een afstandje te gaan kijken maar toch maar niet gedaan. Voor hetzelfde zit je daar uren te wachten. Ik ga je stukje straks even lezen.

 • Reply Iris januari 20, 2016 at 2:14 pm

  Cool! Beetje net als kadootjes vinden met GeoCaching, alleen ga je dan echt op zoek. Maar dan moet je het kleinigheid ook weer vervangen voor iets nieuws, voor de volgende vinder. Ik vind het echt leuk, daar word je toch blij van!

  • Reply VolgMama januari 21, 2016 at 7:37 pm

   Dat kende ik ook nog niet ik ga me snel even inlezen.

  Leave a Reply