Af en toe een keer met het gezin naar de McDonald’s moest best kunnen

Wie is er nog nooit naar de McDonald’s geweest? Die met de grote gele M mmm! Je ontkomt er niet aan, of wel? Kinderen worden gek gemaakt door de reclames over Happy Meals en horen verhalen over de bezoekjes van vriendjes en vriendinnetjes. En er worden zelfs kinderfeestjes gevierd! Fastfood is natuurlijk niet helemaal gezond, maar zo af en toe moet dat toch kunnen?

 delft_0

Maak er geen gewoonte van

Mijn oudste vroeg het me laatst wanneer gaan we weer naar de McDonald’s? Wij gaan denk ik 4 x per jaar naar de McDonald’s met het gezin. Vaak als afsluiting van een vakantie. De kinderen krijgen dan een Happy Meal met een cheeseburger, frietjes, een danoontje en wat drinken. Als je verder verantwoord eet thuis dan kan die 4 keer per jaar geen kwaad toch? Of wel?

Speeltjes in de Happy Meals

Reclame over de speeltjes in de Happy Meals en reclame over burgers of ijs, hoor je op de radio, zie je op televisie en staan op reclameborden langs de weg. Mama kijk, die wil ik hebben! Mogen we alsjeblieft naar het Hamburgerhuis zo noemden mijn kinderen de McDonald’s? Het ‘spaar ze allemaal’ vind ik geen leuke reclame van de Happy Meals. Weet je wel dat kost? Je kunt de speeltjes natuurlijk ook los kopen, maar dan alsnog!

Gaat het om de speeltjes? Bij mijn kinderen denk ik dit soms wel ja. De burgers eten ze soms half op een ze eten een paar frietjes. Als ze de bestelling bij elkaar pakken dan probeer ik meteen de toetjes en de speeltjes in mijn handtas of jas te stoppen. Want als ze het speelgoed uit de Happy Meal boxen halen dan is het eten helemaal niet meer interessant. Dus eerst eten dan spelen.

mcd

Mijn mama heeft bij de McDonald’s gewerkt

Dat klopt! Drie jaar lang vanaf mijn zestiende tot mijn negentiende ongeveer als bijbaantje. Ik werkte achter de kassa, nam bestellingen op in de drive, en mocht af en toe kassa’s meetellen. Ook hielp ik ’s avonds wel eens mee in de keuken. Ik moet zeggen dat ik daar een leuke tijd heb beleefd met een leuk team. Ik heb er goede herinneringen aan, die ik later mijn kinderen zal vertellen als ze wat groter zijn.

Kinderfeestje bij de McDonald’s?

Ik weet niet of ik dit zou willen. Als je kindje jarig is kun je dit bij de McDonald’s vieren. Maar aangezien sommige ouders het eten bij de McDonals’s niet verantwoord vinden zou ik het denk ik niet durven. Ik weet het niet, er zijn ook zoveel andere mogelijkheden om kinderfeestjes te vieren. Als mijn kinderen worden uitgenodigd door een vriendje of vriendinnetje om het daar te vieren dan zou ik dat geen probleem vinden.

En geef eens eerlijk toe, zijn jouw kinderen al eens bij de McDonald’s geweest? Zo ja, hoe vaak bezoeken jullie de Mc?

14 thoughts on “Af en toe een keer met het gezin naar de McDonald’s moest best kunnen

 1. Wij gaan misschien 2 x per jaar en dat terwijl hij op 5 minuten rijden met de auto is. Ze komen er dus heel heel vaak langs. Onze kinderen vinden het niet zo lekker, dus geen gezeur over de grote M. En de speeltjes kijken ze nauwelijks aan! Bij ons op school heb ik nog Niemand gehoord die zijn feestje er heeft gevierd, misschien wonen wij er gewoon te dicht bij!

 2. Yes, we gaan geregeld. Heb om ze te verwennen ook al een aantal keer op woensdag uit school meegenomen, maar dat vond papa niet leuk haha. En van de week belden ze me of ik alsjebliedt uit mijn werk langs de Mac wilde rijden. Dat doen we zeker een keer in de maand, even door de mcdrive en dan thuis opeten. De speelhoekjes daar vinden ze overigens ook erg leuk.

 3. Wij komen er best regelmatig. Soms maandelijks of een tijdje niet, soms 4 weken achter elkaar iedere zaterdag. Ik heb er ook 9 jaar met plezier gewerkt.
  Wist je dat McDonald’s ook veel sportevenementen sponsort?
  Ik hou van de mac. En ik eet er schaamteloos iedere week al beveel ik het niet aan, haha. Ik zou me niet bang laten maken door andere ouders wat betreft kinderfeestjes. Dan laten ze hun kind maar thuis de volgende keer.

 4. Wij bezoeken de McDonalds niet al te vaak, ook vaak als afsluiting van een dagje weg, maar vaker gaan we dan naar een pannenkoekenrestaurant.
  Het gaat bij onze kinderen zeker weten over de speeltjes, want Demi eet practisch niks.

 5. Wij zijn er nu 1 keer met Fiene geweest en toen hebben we alleen wat gedronken, want we kwamen voor de Wifi – hahaha. Niet dat ik er op tegen ben hoor, maar het was ook geen etenstijd en het is er nog niet van gekomen om er een keer met haar te gaan eten.

  Ik heb trouwens best vaak gezien dat mensen op Facebook zetten dat ze met hun kind van net 1 (of nog niet eens..) als een soort ‘grappige mijlpaal’ naar de Mac gingen, zodat het kind zijn of haar eerste frietje van de Mac kon eten. Daar heb ik dan echt weer helemaal niks mee..

 6. Natuurlijk zijn we wel bij de Mc Donalds geweest…. de meiden vinden het geweldig!
  Hoe vaak… geen idee het zal het ene jaar twee keer zijn en een ander jaar zes keer, geen idee nooit geteld! We halen trouwens ook wel eens alleen een Milkshake als we onderweg zijn, ook gewoon lekker zo af en toe.

 7. Sinds ik Weight Watchers doe en me besef hoeveel punten het me kost ga ik liever niet dan wel.. Maar ja ook wij gaan wel eens. Ene keer vaker dan andere keer. Nu dus al tijd niet meer geweest. Maar een kinderfeestje daar zou ik niet snel doen. Voor dat geld ga ik liever iets anders doen!

Geef een reactie