afvallen, tegenslag, mindset

Domper met afvallen: val ik terug naar mijn oude eetgewoontes?

Aan de titel kun je het wel raden. Het gaat even niet zo goed met afvallen en daar baal ik best een beetje van. Het is gelukkig niet zo het geval dat ik weer aankom, maar afvallen lukt mij op dit moment ook niet zo goed. Waar ligt dat dan aan en hoe pak ik het weer op?

De eerste 5 kilo ben ik kwijt en wil er nog minstens 15 tot 20 af. Een maand lang blijf ik nu al op hetzelfde gewicht hangen. Na Sint Maarten hebben we hier zoveel snoep in huis wat het voor mij niet makkelijk maakt. Ik heb hier dus ook het een en ander van mee gesnoept. In mijn maandelijkse periode hunker ik weer naar chocola, verjaardagen, feestjes, verveling, allemaal smoesjes waar ik aan toe heb gegeven. Ik heb gefaald en zo voelt dat ook. De knop in mijn hoofd die ik in het begin kon omdraaien loopt nu vast. Shit!

Hoe ga ik dat nu weer oppakken?

Ik drink alleen maar water en thee dus dat blijven we zo houden. Taart sla ik over op verjaardag en feestjes, dit is toch meestal een enorme calorieënbom. Ik wil het snoepen weer beperken tot alleen in het weekend een héél klein beetje. Ik zou voor de lekkere trek dus weer gezondere varianten moeten bedenken. Plakjes komkommers en cherrytomaatjes ben ik nu wel een keer beu. Jullie tips?

En natuurlijk weer meer bewegen want de afgelopen maand is dat ook weer ingekakt. Voornamelijk door het slechte weer en dat het ’s avonds sneller donker is. Ik hoop jullie in de volgende update mee te kunnen delen dat ik de juiste mindset weer heb gevonden.

Hebben jullie nog tips voor gezonde hapjes en snacks?

*De foto is van Shutterstock.

3 thoughts on “Domper met afvallen: val ik terug naar mijn oude eetgewoontes?

  1. Dit is ook periode… feestdagen, slecht weer en vroeg donker. Redenen om sneller iets lekkers te nemen.
    Een bakje yoghurt, rijstwafel met kipfilet, fruit, groente….
    eierkoeken schijnen ook weinig calegorieen te bevatten.

    Succes, je kan het!!

Geef een reactie