Update afvallen - 8 weken 8 kilo

Afvallen zonder dieet; het resultaat in 8 weken

Afvallen zonder dieet; we zijn al weer acht weken verder. De eerste vier weken was ik al vier kilo afgevallen door simpelweg een paar dingen in mijn leefstijl aan te passen. Nu ben ik wel weer wat afgevallen maar de vermoeidheid en concentratieproblemen slaan toe en dat is alles behalve leuk. Tijd voor vitamine B supplementen?

Afvallen zonder dieet

Als jullie mij al een tijdje volgen dan weet je precies hoe en wat. Zo niet, lees dan hier waarom en hoeveel ik wil afvallen en hier de update over de eerste 4 weken. Elke 4 weken zal ik een update op de blog plaatsen. In mijn Instagram Stories laat ik elke vrijdag een update zien wat de stand per week is. Ik ben dus op eigen houtje aan het afvallen zonder dieet en dat gaat tot nu toe prima…

Vitamine B tekort?

… behalve dan dat vermoeidheid en concentratieproblemen de laatste tijd erg aanwezig zijn. Het zou misschien wel eens een vitamine B tekort kunnen zijn dus een pilletje Davitamon per dag kan geen kwaad lijkt me? Al kreeg ik wel een paar privéberichtjes of ik niet liever even mijn bloed wilde testen bij de huisarts…

Ik snap jullie bezorgdheid maar ik ben gisteren met de Davitamon supplementen begonnen en wil eerst kijken of dit helpt… Als het na 2/3 weken niets helpt en de klachten blijven (of juist erger worden) dan stop ik ermee en ga ik naar de huisarts. Mijn bloed laten testen zie ik niet zo zitten want ik heb een fobie aan naalden en bloedprikken. Ik kan daar zo slecht tegen en wordt al ziek bij de gedachte. Ik ben al eens flauwgevallen (gelukkig lag ik toen al tijdens het bloedprikken) maar dit vergeet ik nooit weer. Bloed afnemen doe ik dus alleen als het echt MOET van de arts of in noodgevallen als ik geen keus heb of als ik geen andere uitweg zie. Wellicht is het niet verstandig om met supplementen en vitaminen te klooien maar daar komen we dan wel snel achter… en zoals gezegd als het niet werkt na 2/3 weken dan stop ik ermee.

Iemand al ervaring met Davitamon B complex Forte met B12?

Resultaat in 8 weken

Tot op heden is het afvallen zonder dieet nog steeds goed vol te houden. Ik heb de afgelopen maand één keer een emo-snaaibui gehad en toegegeven aan twee schaaltjes (pinda flips) chips op 1 dag. Oeps! Water drinken gaat prima heb ik alleen de laatste twee weken zeer weinig gewandeld vanwege het slechte weer en de toegenomen vermoeidheid. Ook heb ik deze week 1 dag koorts (temp 39,6 moe, slap, spierpijn) gehad, heel gek, want verder had ik nergens last van.

Ik eet nog steeds gewoon normaal zoals voorheen ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Geen snoep (soms een suikervrij snoepje), geen koek, geen chips, geen chocola (behalve af en toe een stukje 85% cacao), geen frisdrank en probeer natuurlijk meer te bewegen.

Wel ga ik nu steeds meer producten vergelijken in de supermarkt en kies dan vaker verse producten en producten met zo min mogelijk toevoegingen. En 1 x per week hebben we wel een cheatday waar we pannenkoek, pizza of patat eten. No problemo, dat eet ik dan ook gewoon mee.

En dan nu het resultaat wat ik ben afgevallen in 8 weken tijd; 7,9 kilo!!!!

‘Maakt een vreugdedansje’

Dat betekent dat ik nu nog nét niet onder de 100 kilo weeg maar ik zit er wel héél dichtbij. Ik ben zeer tevreden met het resultaat maar we zijn er nog lang niet, ik heb namelijk nog 25 kilo te gaan. De komende 4 weken heb ik weer als doel 4 kilo af te vallen en alles meer is natuurlijk mooi meegenomen. We gaan het zien.

3 thoughts on “Afvallen zonder dieet; het resultaat in 8 weken

  1. Hey wow wat knap!
    Ik gebruik zelf ook deze vitamines! ’t kost wat, maar ik zit erdoor veel beter in mijn vel!! Ik was ook altijd erg moe en aan mijn bloed was niks te vinden! Dus ben ik hiermee begonnen! Binnen een week voelde ik me beter! Voldoende slaap is ook erg belangrijk trouwens!

Geef een reactie