alles-wat-je-moet-weten-over-zorgverzekeringen

Alles wat je moet weten over zorgverzekeringen

Er zijn veel verschillende zorgverzekeringen, omdat we allemaal verschillende zorgbehoeften hebben. Je kunt vaak naar de tandarts gaan, terwijl een ander nooit problemen met het gebit heeft. Een ander kan weer veel last hebben van blessures, terwijl jij nooit naar de fysio hoeft. Daarom bestaat er een basispakket. Een basispakket bestaat uit zorg die door de overheid jaarlijks opnieuw wordt bepaald.

De zorg vanuit het basispakket wordt vergoed of voor een groot deel vergoed en de zorg die daarbuiten valt wordt niet of bijna niet vergoed. Je kunt het basispakket dus eigenlijk als een soort gemiddelde zorg zien. Maar de tandarts zit bijvoorbeeld niet in het basispakket. Hoe zit dat dan? Want wat doe je als je vaak naar de tandarts moet? En welke zorgverzekering kun je het beste afsluiten als je student bent? Op die vragen en meer lees je het antwoord in dit artikel.

Basis zorgverzekeringen en aanvullende zorgverzekeringen

Met een basis zorgverzekering ben je dus verzekerd tegen zorg die in het basispakket zit. Omdat een deel hiervan elk jaar kan veranderen en omdat de prijzen van zorgverzekeraars onderling ook van elkaar verschillen, kijken mensen jaarlijks wat de meest voordelige basis zorgverzekering voor hen is. Voor mensen die eigenlijk altijd wel meer zorg nodig hebben dan er in het basispakket zit, is er de aanvullende zorgverzekering.

Met een aanvullende zorgverzekering ben je beter verzekerd tegen zorg die niet in het basispakket zit, door maandelijks een hogere premie te betalen. Zo heb je een aanvullende tandartsverzekering, fysiotherapieverzekering en orthodontieverzekering. Zo zijn er dus een hoop zorgverzekeringen om uit te kiezen. Als je student bent en zelf een zorgverzekering af gaat sluiten, kan het allemaal een beetje overweldigend zijn.

Studentenzorgverzekering

Gelukkig begrijpen zorgverzekeraars ook dat het studenten geen leuk klusje is om een zorgverzekering af te sluiten. In de eerste plaats omdat het geld kost en studenten simpelweg niet veel te besteden hebben. In de tweede plaats is er veel om uit te kiezen. Daarom hebben zorgverzekeraars de studentenzorgverzekering bedacht. Dit is een zorgverzekering waarmee je tegen dezelfde soort zorg verzekerd bent als met een normale zorgverzekering, maar dan met een minder hoge maandelijkse prima. Je bent dus goedkoper uit, maar behoudt de kwaliteit van zorg.

Hoeveel zorg heb jij nodig?

Als je nog steeds niet goed weet wat je met al deze informatie aan moet, hebben we een paar stappen die je kunt nemen om een zorgverzekering te kiezen die bij jou past. Allereerst is het handig om een helder beeld te hebben van je zorgbehoeften. Als je student bent, dan ben je extra voordelig uit met een studentenzorgverzekering. De meeste zorgverzekeraars bieden een studentenzorgverzekering aan. Als je iemand bent die weinig zorg nodig heeft, dan voldoet een basis zorgverzekering. Als je iemand bent die vaak gaatjes heeft, dan is een aanvullende tandartsverzekering zeker geen slecht idee. Op deze manier wordt het afsluiten van een zorgverzekering een stuk makkelijker en is het zo gebeurd.

Geef een reactie