Bananenpannekoeken recept met honing en kaneel

Recept: bananenpannenkoekjes met kaneel

Pannenkoeken, wie lust ze eigenlijk niet? Thuis bakken wij zeker twee à drie keer per maand pannenkoeken en wisselen daarbij af met verschillende recepten. Zo kun je bijvoorbeeld eens groenten door het pannenkoekbeslag mixen maar dat kan natuurlijk ook met fruit. Daarom delen we vandaag een recept voor bananenpannenkoekjes met kaneel. Heerlijk als ontbijt, lunch of als avondeten.

Fruitpannenkoeken kun je het makkelijkst maken door bijvoorbeeld appelschijfjes of stukjes ananas aan een kant van de pannenkoek mee te bakken. Erg lekker! Maar bananenpannenkoekjes? Die had ik nog niet eerder gemaakt. Ik ging online opzoek naar hoe je dat het beste aanpakt (banaan prakken of plakjes snijden?) en vond een makkelijk recept voor ‘bananenpannenkoeken met honing’ en nog veel meer lekkere recepten om eens te proberen.

Bananenpannenkoekjes voor 4 personen

Onze bananenpannenkoekjes met kaneel zijn geïnspireerd door een recept van HelloFresh. Daar voegde ik zelf nog iets aan toe en ze vielen bij het hele gezin in de smaak. De pannenkoeken zijn wel wat machtig maar echt superlekker. Echt waar, deze wil jij ook proeven!

Ingrediënten

  • 4 (vrije uitloop) eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 100 gram tarwebloem
  • Roomboter om in te bakken
  • Melk
  • Zout
  • Kaneel
Recept bananenpannenkoeken met honing en kaneel

Zo maak je de bananenpannenkoekjes

Kluts met een garde 4 eieren in een grote kom.

Prak op een diep bordje 3 (rijpe) bananen. Ik laat de bananen het liefst twee à drie dagen van te voren op kamertemperatuur liggen zodat ze goed rijp en makkelijker te prakken zijn. De laatste banaan kun je in plakjes snijden en als beleg gebruiken voor als de bananenpannenkoekjes met kaneel klaar zijn.

Voeg de geprakte bananen, het tarwebloem, een snufje zout en wat kaneel toe aan de kom. Kaneel naar eigen wens, ik deed er ongeveer een halve eetlepel door. Meng alles met een garde tot een glad beslag en voeg een of meerdere scheutjes melk toe om het beslag te verdunnen.

Verhit een stukje roomboter in de pan op middelhoge temperatuur. Bak hierin de pannenkoekjes aan elke zijde zo’n 2 -3 minuten totdat de bananenpannenkoekjes goudbruin zijn.

Bak door tot al het beslag op is en verdeel de pannenkoekjes over de borden.

Tip! Serveer de pannenkoekjes met schijfjes banaan en honing.

Eet smakelijk

recept bananenpannenkoeken

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie