Bauhaus Women’s Night, een leuke (klus) ervaring rijker!

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen.. Qua klussen betreft heb ik echt twee linkerhanden. Meestal laat ik dat aan mijn man of vader over omdat ik denk dat ik het niet kan. Afgelopen zaterdag was ik aanwezig bij BAUHAUS Women’s Night in Hengelo en dat was een geweldige ervaring. En zo blijkt maar weer dat wij vrouwen veel meer kunnen dan dat we denken!

Ik kom af en toe wel eens bij de Ikea in Hengelo om huis, tuin en keuken dingen te kopen. Dichtbij de Ikea zit sinds april dit jaar ook een mega grote bouwmarkt, BAUHAUS. Ik was er nog nooit eerder geweest en het is echt een hele mooie winkel! De winkel heeft 15 afdelingen dus voor ieder is er wat wils.

bauhaus-hengelo-pand-volgmama

Klussen een mannending?

Bij ons in de familie wel. Mijn vader is de beste behanger en laminaatlegger. Mijn man doet ook van alles zelf na tig Youtube filmpjes te hebben gekeken en 9 van de 10 keer gaat dat ook heel goed. Eerlijk gezegd durf ik de meeste klussen ook niet aan omdat ik bang ben dat het misgaat en dat wil je natuurlijk ook niet. Van mijn man mag ik nog niet eens een gat boren en zaterdagavond heb ik dus mooi even bewezen dat ik dat na uitleg en tips hartstikke goed kon. Zelfs in tegels!

bauhaus-hengelo-womens-night-tegels-boren
In tegels boren gaat super goed!

Women’s Night in BAUHAUS

De Women’s Night was alleen voor de vrouwen die zich hier voor in geschreven hadden via de site. Ik geloof dat we met zo’n 100 vrouwen waren op het evenement. Als blogger werd ik uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. En dat was leuk!

Bij binnenkomst kreeg ik mijn naamkaartje en een leuke goodiebag aangereikt en werd mij de weg gewezen waar ik heen moest. Aan het lawaai en de muziek te horen zat de stemming er bij de meeste vrouwen al goed in. In de goodiebag zat een overall die je aan moest doen en diegene die hem het snelst aan had won meteen een prijsje.

bauhaus-womens-night-volgmama
Hapjes en drankjes, aan alles werd gedacht voor een onvergetelijke avond.

Na een welkomstpraatje met een drankje begon de eerste workshop. Je kon uit verschillende workshops kiezen zoals:

 • Stuken
 • Binnenmuur plaatsen
 • Elektra
 • Kitten en lijmen
 • Behangen
 • Houtreparatie
 • Powertools
 • Tegelen
 • Verftechnieken
 • Kleuradvies
 • Kraan en waterleiding aansluiten
 • Laminaat leggen

Zelf koos ik de workshops Powertools en Elektra. Veiligheid boven alles en daarom werden er veiligheidsbrillen, handschoenen en oordopjes uitgedeeld. Ik kon wat minder met een decoupeerzaag overweg maar boren in hout en tegels ging mij prima af. Bij de tweede workshop maakten we een lampje. Echt prutswerk maar het resultaat is er. Ik kan dit zeker nu thuis ook zelf doen. Voor, tussen en na de workshops werd er door middel van een loterij leuke prijzen verloot. De presentator had echt leuke grappen wat de stemming er in hield.

Wat ik vervelend vond is dat we die übersexy oversized overalls aan moesten. Je zweet je de rambam in die pakken. Maar goed, dat hoorde er eigenlijk wel een beetje bij. Ik kan nog wel veel meer vertellen maar eigenlijk kun je beter het filmpje kijken die ik tijdens de avond maakte.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=i41rWq-IEEM[/embedyt]

Ik ben een geweldige ervaring rijker en kom binnenkort nog eens terug om te shoppen in BAUHAUS. Na afloop kregen we nog een leuke gevulde goodiebag mee met onder andere een koffiemok, Bison lijm, een potlood, Flexa kleurtester en meer.

Ben jij al eens wezen shoppen bij een BAUHAUS vestiging?

*Voor deze avond was ik uitgenodigd.

3 thoughts on “Bauhaus Women’s Night, een leuke (klus) ervaring rijker!

 1. Wat een te gekke foto (uitgelichte foto) en wat een goed initiatief dit! Ik kan mij nog herinneren dat ik Citroën (toen ik nog een AX-je had) heel dankbaar was voor de workshop die we mochten volgen. Band verwisselen, oliepeil meten en dat soort dingen. Hartstikke leuk om te doen. En leerzaam.

Geef een reactie