benjamins schuifbestekje

Benjamins schuifbestekje ervaring

Een tijdje geleden maakte ik kennis met het kinderbestekje van Benjamins Products. Mijn peuter is heel kieskeurig, eet weinig en als ze eet maakt ze er vaak een potje van. Om deze reden proberen we de maaltijden en tussendoortjes voor haar zo leuk mogelijk te houden zodat ze toch wat meer binnen krijgt. Kennen jullie dit schuifbestekje al?

Als je een peuter in huis hebt dan zal je zeker herkennen dat je kindje vaak dingen zelf wel doen. Zelf de schoenen aan, tanden poetsen én eten! Eten met bestek is voor een eenjarig kind meestal nog best een opgave. Prikken met een vork gaat misschien een beetje lukken maar daar zou het voorlopig wel even bij blijven. Oefening baart kunst en de tijd zal het leren.

Moeilijke eter

Ik heb mijn dochter alleen als baby af en toe even mogen voeren met een lepeltje. Naar een paar kleine hapjes was ze de babyvoeding zat en weigerde ze verder te eten. Toen ben ik overgegaan naar de Rapley methode en dat ging een beetje beter. Tot op heden eet ze nog steeds weinig en is ze heel kieskeurig. Lastig hoor, want ik vraag me af of ze wel alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Ze heeft wel meer dan twee jaar borstvoeding gehad en krijgt nu nog 1 keer op een dag een fles kunstvoeding. Eten is dus echt een drama omdat ze veel weigert. Wat doe je dan? Laten we het in ieder geval leuk houden aan tafel. Je kunt het er immers niet inproppen. 😉

Benjamins schuifbestekje review

benjamins kinderbestek review
Het Benjamins kinderbestekje zit in een leuke doos verpakt.

Het Benjamins schuifbestje bestaat uit een lepel en een schuiver van roestvrijstaal. Ideaal, want zo kan het mee de vaatwasser in na het eten. Het setje zit in een leuke geschenkverpakking verpakt, dus is het ook leuk om cadeau te geven bij een babyshower, als kraamcadeau of voor onder de kerstboom.

Kleine kindjes hebben kleine handjes, bij de Rapley eet-methode zie je dat ze veel met hun knuistjes eten. Als ze dan opeens met bestek moeten gaan eten dan houden ze het vaak verkeerd in hun handen vast. Het eten valt van de lepeltjes en als het prikken niet lukt dan worden ze soms boos. Met het Benjamins schuifbestekje schuif je de doperwten en de rijst zo op de lepel. Benjamins schuifbestekje is ontwikkeld voor eigenwijze peuters die graag alles zelf willen doen, waaronder zelf eten. Zeker voor die types die dat ook nog eens luid en duidelijk kenbaar maken en waarbij het eten overal terecht komt behalve in hun mond.

Onze ervaring met het Benjamins schuifbestekje

Wij kregen dit bestekje om zelf te proberen hoe het werkt. Ik heb het schuifbestekje op een avond naast het bordje avondeten gelegd en niets gezegd. Ze pakte het bestekje op en probeerde er meteen mee te eten. Het schuifje bleef liggen en met het lepeltje probeerde ze macaroni te eten. Ik deed haar één keer voor hoe je het schuifje moest gebruiken en dat pikte ze meteen op. Haar grote broers wilden het ook eens proberen maar ze zei heel koppig “die is van mij”.

Benjamins Schuifbestekje
Ook geschikt om tussendoortjes mee op te eten.

Mijn dochter eet er nu bijna dagelijks haar kost mee (voor hoever ze haar bordje leeg eet) en ze vind het echt leuk om te doen. Het schuiven gaat haar goed af en het bestekje ligt goed in haar handen. Het eten schuif je zo op de lepel en zo naar binnen in je mond. Zelf heb ik het ook geprobeerd en vind dit een leuk en innovatief product!

All about the Benjamins

En daarmee doelen wij op kleine kindjes. Voor hen ontwikkelen zij mooie producten. Dat doen zij met hart en ziel en ook een beetje met het hoofd. Omdat kleine kindjes nogal groots zijn! B.V. Benjamins is opgericht door Bernadette; moeder van twee bijzonder eigenwijze kinderen die alles zelf wilden doen. Ook eten. Dat eten eindigde overal maar niet in de mondjes. Op die manier is Benjamins Schuifbestekje ontstaan: het uitgangspunt was om uit te vinden wat kleine kinderen met hun motoriek in ontwikkeling wel al kunnen. En met dat uitgangspunt volgen er nog veel slimme producten in de toekomst.

Wist je al dat Benjamins bestekje genomineerd is voor de Baby Innovation Award 2017? De winnaars zijn al gekozen en daar zitten ze helaas niet bij. Als ik dit bestekje eerder had leren kennen dat had ik zeker op ze gestemd.

Het schuifbestekje kun je in de webshop van Benjamins kopen voor € 19,95

Heb jij dit bestekje al eens gezien? En heb jij ook van die moeilijke eters?

10 thoughts on “Benjamins schuifbestekje ervaring

  1. Nog nooit gezien. Ik wist niet eens dat dit bestond. Wel heel handig (en grappig). Durf het bijna niet te zeggen, maar hier een hele goede eter. Altijd al gedaan en nog steeds. Ze probeert (gelukkig) alles, van asperges tot en met Indisch. Van gamba’s tot couscous. Erg blij mee.

  2. Wat leuk. Ik ken dit niet. Wij hebben met de oudste niets bijzonders gedaan. En sinds hij 4 is gaat eten steeds beter. De jongste heeft numnum lepeltjes en we testen nu bestek van MAM. Maar ook met een gewone vorm weer ze wel de weg. Alleen eten op de vork doen is lastig.

Geef een reactie