smoesjes niet drinken

10 x De beste smoesjes om geen alcohol te hoeven drinken tijdens een prille zwangerschap

Stel je hebt net ontdekt dat je zwanger bent, en dat wil je nog even geheim houden om wat voor reden dan ook. Als je normaal tijdens de feestdagen altijd een wijntje of een ander alcoholhoudende drankje drinkt dan zal dit bij anderen misschien kunnen opvallen. Ik vroeg andere mama’s wat zij als smoesjes hebben gebruikt en maakte hier een lijstje van met de 10 beste tips. En voor als je je het afvraagt, ik heb niets te vertellen hoor 😉

Hoe onze poging om het (nog) niet te vertellen mislukt werd..

Tijdens mijn laatste zwangerschap hadden we een groot tuinfeest bij ons. Er kwamen veel vrienden en familie om gezellig met ons een hapje te eten en te drinken. Ik dronk normaal altijd wel een glas rosé of witte wijn en had speciaal voor dit feest twee flessen alcoholvrije rosé gehaald. Ik was toen 9 weken zwanger en wilde het nog niemand vertellen omdat ik tussen deze en de geboorte van mijn jongste zoon meerdere miskramen heb gehad en bang was om het nogmaals te verliezen. Die dag heb ik weinig water, fris of 0.0 gedronken en kreeg ’s avonds een glas rosé in mijn handen gedrukt toen het iets rustiger was. Overdag liep ik wel eens met een glas alcoholvrije rosé die ik telkens in de keuken inschonk als niemand het zag. Ik dacht dat niemand wat door had maar bepaalde mensen vonden dat ik maar wat vreemd deed met ‘drinken’ maar ze durfden mij niets te vragen. Wel aan mijn man en die heeft het in een aangeschoten bui ook aan 2 vrienden verklapt. Ze waren natuurlijk hartstikke blij voor ons maar ik kon wel een potje janken.

Nu hoop ik dat als jij dit leest en nog pril zwanger bent, iets aan deze 10 tips hebt als je je zwangerschap nog even geheim wilt houden.. van klassieke smoesjes tot handige tips!

De klassieker: antibiotica kuur

De meeste mama’s gaven als antwoord op mijn vraag dat ze als smoesje zouden zeggen dat ze een antibioticakuur gebruiken. Voor de schimmelteen, een blaasontsteking of kiespijn. Als je deze smoes wilt gebruiken zoek dan even een merknaampje van de antibioticakuur en een oorzaak waarom je de antibiotica neemt.

Ga met de auto en wees de Bob

Spreek met je partner af dat jullie een deal hebben dat hij heen rijdt en jij terug. Of dat je later nog even wat moet ophalen en daarom met de auto komt.

Lege fles drank vullen met iets anders wat erop lijkt

Vul een lege wijnfles met witte of rode druivensap. Wel van te voren de fles even goed uitspoelen en schoonmaken. Wel even ergens neerzetten waar niemand bijkomt want als ze het in hun eigen glas schenken dan val je door de mand.

Leestip: zo maak je een lekkere alcoholvrije cocktail.

De plantenbak, je man of de wc

Drankje aannemen, neerzetten en vasthouden en als er niemand kijkt dan het drankje aan je man of de plantenbak voeren.

Wisseltruc

Neem hetzelfde drankje als je man en doe alsof je af en toe een slokje neemt. Zodra je man het glas halfleeg heeft wissel je de glazen om etc.

Detoxen of diëten

Detoxen is helemaal van deze tijd. Zeker als je veel bezig bent met je gezondheid is dit zeer geloofwaardig. Met een dieet is het ook onverstandig om alcohol te drinken.

Weddenschap

Zogenaamd heb je met je beste vriendin of je man een weddenschap afgesproken wie het langst niet drinkt.

Een kater van de dag ervoor

Je voelt je zogenaamd nog brak en niet helemaal lekker omdat je de avond ervoor veel gedronken hebt. Geen verdere uitleg voor nodig.

Eerlijk vertellen dat je een kinderwens hebt

Je hoeft dan natuurlijk nog niet te zeggen dat je zwanger bent. Al roept dit antwoord natuurlijk wel een berg vragen op?

Geen zin in alcohol

Dan zijn er nog mama’s die zeiden dat ze geen zin hebben in alcohol als er naar gevraagd werd. Waarom een heel toneelstuk en het moeilijker maken dan het is? Helaas zou dit bij in ieder geval niet gewerkt hebben want ik weet hoe me vrienden en familie zijn, ‘ach ééntje dan, dat kan wel toch?’

Zou jij één van deze smoezen gebruiken om je zwangerschap nog even geheim te houden?

*De uitgelichte foto komt van Shutterstock.

2 thoughts on “10 x De beste smoesjes om geen alcohol te hoeven drinken tijdens een prille zwangerschap

Geef een reactie