Bij opa en oma is het bijna altijd feest

Mijn kinderen hebben 3 opa’s en oma’s en twee overgoot oma’s. Ook al zien we de ene opa en oma vaker dan de andere, bij alle opa’s en oma’s is het feest. Want.. daar mogen ze natuurlijk altijd meer en worden ze meestal goed verwend. Een snoepje meer, langer opblijven..

3 oma’s en opa’s = 3 x fun?

Drie? Wij hebben het onze jongens al een paar keer mogen uitleggen. De meeste kindjes uit de klas hebben maar 2 opa’s en oma’s. De ouders van papa zijn gescheiden en weer opnieuw getrouwd. Vandaar dus 3. En allemaal zijn ze even veel opa en oma voor onze kinderen. Een opa en oma wonen nu naast ons en de andere zijn allebei op ongeveer een uurtje rijden. De ene zien we vaak, de ander iets minder en de ander nog minder. Het maakt niet uit want als we elkaar ontmoeten hebben we so much fun!

wandelen

Leuke dingen

Het feit dat wij zelf jong ouders zijn geworden betekent dat opa’s en oma’s ook nog jong zijn. Ze zijn fit en dat zorgt dat ze leuke dingen met de kleinkinderen kunnen ondernemen. Zo zijn wij wel eens als 3 generaties samen op vakantie geweest waar we echt hele leuke herinneringen aan hebben.

Ook vinden de jongens het leuk dat ze soms alleen of samen met elkaar bij opa en oma mogen logeren. Ze mogen dan vaak iets langer opblijven dan normaal, gaan een leuke film kijken, maken smoothies, bakken taart en doen vaak overdag samen leuke dingen. Zo gaan ze bijvoorbeeld regelmatig even wandelen door de wijk naar speeltuin, eendjes voeren of naar  de kinderboerderij.

Vroeger

Een van de dingen wat mij bij bleef toen ik nog klein was is dat elke keer als we bij mijn opa en oma kwamen een reep chocolade kregen en een blikje drinken. Geen reepje maar een hele reep. Ze had altijd een hele voorraad in de kast aan repen en blikjes en we mochten altijd zelf uitzoeken welke we wilden. Volgens mij waren mijn ouders er niet zo heel blij mee maar het was eenmaal een soort gewoonte geworden. Ook vroeger werden we dus al verwend.

Zijn jullie kinderen ook gek op hun opa en oma? Mogen ze daar meestal ook meer dan thuis?

 

4 thoughts on “Bij opa en oma is het bijna altijd feest

Geef een reactie