vrienden-gevonden-via-internet

Column: bijzondere vriendschappen

Ik voel me een gezegend persoon met veel mooie en bijzondere vriendschappen met mensen die ik voor geen goud kwijt wil. Buiten mijn vriendengroep heb ik ook nog ontzettend veel kennissen. En in moeilijke tijden heb ik hulp mogen krijgen uit zeer onverwachte hoeken..

Ik heb via Zwangerschapspagina en Facebookgroepen een aantal gelijk gestemden gevonden.
De augustus-mama’s, de Rotterdam-en-omgeving-mama’s, de maart-mama’s, de januari-mama’s, een boekenfans-groep en zelfs in een groep met mensen vanuit de hele wereld waarin we gezellig keuvelen over Stephen King en andere dingen. Hier delen we interesses, lief en leed met elkaar.

Sommige vrienden uit mijn groepjes heb ik in het echt mogen ontmoeten en met sommigen app ik al jaren heel wat af. We hebben een sterke band en ze weten enorm veel over me. Maar kan je deze “vrienden” ook vrienden noemen? Zijn dit virtuele vrienden? Zijn dit Whatsappvrienden?
Hoe noem je ze? Is het gek als ik ze gewoon m’n beste vrienden noem zo nu en dan?

Ik ben erg gehecht aan veel van deze vrienden. Het fijne is namelijk dat ze er altijd zijn. En in zo’n groepje is altijd wel iemand wakker midden in de nacht, die dan even met je kan kletsen. Als er wat is met iemand uit het groepje dan springen we meteen in de bres om die persoon op te peppen.
Gaat er iemand trouwen, dan maken een mooi pakketje voor die persoon, of sturen zelfs allemaal apart een pakketje, wat we dan weer bespreken in een daarvoor aangemaakte Whatsappgroep.
Moet er iemand bevallen? We zitten allemaal met onze telefoon in de hand mee te puffen en mee te leven. Dat is voor mij zo’n fijn en mooi idee dat er toch mensen bestaan die elkaar zo lief hebben.

Tegenwoordig lees je zoveel ellende op forums en Facebook.
Of over hele nare Whatsappgroepen bij kinderen.
Laten we een goed voorbeeld zijn naar onze kinderen toe, door te laten zien hoe het ook kan.
Ik weet in ieder geval dat ik al deze lieverds om mij heen niet kan missen. Social media is dus zo slecht nog niet.

 

Kindjes van de maart-mama’s

Zitten jullie ook in dit soort Facebookgroepen? En hebben jullie daar ook bijzondere contacten of vrienden aan over gehouden?

*De uitgelichte afbeelding met telefoon komt van Billion Photos – Shutterstock.

14 Comments

 • Reply Nicole Orriëns augustus 21, 2018 at 10:30 am

  Ik doe mee aan een aantal blogger facebookgroepen en nog een paar andere. Net als jij vind ik dat enorm leuk en ook zeker waardevol.

  • Reply Judith augustus 21, 2018 at 11:06 am

   Leuk en fijn dat je dat ook hebt

 • Reply Lodi augustus 21, 2018 at 2:20 pm

  Niet via facebook maar wel ooit een zwangerschaps forum, met deze meiden heb ik toen zoveel besproken dat we elkaar nu wel blijven volgen op Facebook om zo ook alle foto’s van de kids te zien. Goede vriendschappen al zijn ze online, zijn zo waardevol.

 • Reply Merel augustus 22, 2018 at 8:03 am

  Vroeger op Hyves had ik dit wel. Die mensen zag ik ook écht als een soort vrienden. En als ik er heel soms eentje terugvind via Facebook voelt t toch als een extraatje ? vind het ergens jammer dat ik de tijd niet meer heb, want die groepen waren zo fijn. Ook als je eens ergens mee zat, mensen gaven oprecht advies waar je iets mee kon. Mooi dat je dit nog steeds hebt en ik beschouw dat wel als vriendschap. Misschien nog wel diepgaander, omdat je online misschien zelfs makkelijker persoonlijke dingen deelt.

 • Reply Nicky augustus 22, 2018 at 9:39 am

  Wat prachtig! Zelf doe ik dit niet, heb er ook echt geen tijd voor al moet ik zeggen dat ik het wel erg jammer vind als ik verhalen als dat van jou hoor/lees. Wie weet dat ik mij binnenkort ook in groepen ga verdiepen 🙂 Lijkt mij echt leuk om zo mede-mama’s te leren kennen.

 • Reply Marion augustus 22, 2018 at 9:45 am

  Ik zit in een aantal gerichte facebookgroepen voor bloggers waarin je ervaringen deelt en heel veel waardevolle informatie uithaalt.

 • Reply Judith augustus 22, 2018 at 10:07 am

  En deze replies zijn ook geweldig ❤️

 • Reply Elisabeth augustus 22, 2018 at 3:41 pm

  Wat fijn dat je zo aan waardevolle vriendinnen ben gekomen. Ik zit ik heel veel Facebookgroepen, maar van vriendschap is er nog niks gekomen. Terwijl ik ook opzoek ben naar vriendschap. Ik heb er niet heel veel meer.

 • Reply Natalie augustus 23, 2018 at 11:41 am

  Ik niet echt, maar heb wel al beste vriendinnen overgehouden dankzij mijn blog/twitter en events! Heel fijn om zo gelijkgestemde mensen te leren kennen!

 • Reply Tania augustus 23, 2018 at 12:25 pm

  Wat leuk dat je daar vriendinnen aan over gehouden hebt. Ik zit wel in een Whatsapp groep met enkele blogger waar we elkaar regelmatig wat nieuwtjes vertellen of elkaar helpen ivm onze blog.

 • Reply Danielle augustus 24, 2018 at 12:58 pm

  Ik zit in heel veel groepen, maar meer voor de info dan voor vriendschappen. Had via zwangerschapspagina wel een leuke groep waar we uiteindelijk met een paar overbleven maar ook dat is uiteindelijk verwaterd. Ken wel heel veel mensen via game communities van jaren geleden waar wel echt blijvende vriendschappen uit ontstaan zijn.

 • Reply Linda augustus 25, 2018 at 12:41 pm

  Ik vind het zo mooi en waardevol dat we nieuwe contacten kunnen leggen via social media. Dit heb ik zelf ook gemerkt toen ik erg ziek was en vrienden het af liegen weten, toen was het contact met lotgenoten zo waardevol. En nog trouwens!

 • Reply Verena augustus 25, 2018 at 5:25 pm

  Ik heb ook vrienden voor het leven door Instagram. Echt zo leuk! Deze had ik anders nooit ontmoet

 • Reply Liset - Beautydagboek augustus 27, 2018 at 8:35 am

  Wat leuk om te horen dat je via bepaalde online groepen vrienden hebt gemaakt!

 • Leave a Reply