Binnenstebuitenplanten, heb jij ze ook?

1b38619a-6d02-444c-9cc6-596796368148

Heb jij al van het begrip binnenstebuitenplanten gehoord? Er is namelijk een grote kans dat jij die in je huis hebt staan zonder dat je het weet. Momenteel is het de tijd van het jaar om deze planten buiten te zetten om je balkon of tuin op te fleuren.

Binnenstebuitenplanten

Het is tijd om de plantjes buiten te zetten! Heb je al een Calla, Celosia, Campanula of potlelie in huis staan? Zet dan de bloemetjes buiten met deze plantjes. Dit zijn namelijk binnenstebuiten planten. 🙂

Zelf heb ik jarenlang Calla’s gehad, mooi roomwit in een pot. En met andere met een roze rand, net zoals in mijn trouwboeket. Ik heb er nooit aan gedacht om ze buiten te zetten maar dankzij een persbericht dat ik ontving van Mooiwatplantendoen.nl vond ik dit meteen een goed idee. Binnenkort ga ik sowieso eens naar het tuincentrum want in ons nieuwe huis heb ik genoeg leuke plekjes om te vullen met mooie planten.

115af239-1af8-4559-bbae-faa07ae4ba808530cb49-8f51-4181-9882-2d384651f472

Binnenbuitentuin?

Steeds vaker lopen huis en tuin in elkaar over. Denk maar aan buitenkeukens en groene binnenmuren. De binnenstebuiten planten maken het je makkelijk om – zodra de zon schijnt – binnen een handomdraai je balkon of tuin op te fleuren. Het zijn bloeiende planten. Fel paars, vlammend rood, zonnig geel of Mediterraans lila. Kies dus een kleur die past bij zowel je interieur als je exterieur.

Voor onze komende housewarming / tuin bbq is dit een superleuk idee! De verzorging van deze planten is voor zowel binnen als buiten hetzelfde. En niet moeilijk.

– Binnenstebuiten planten staan graag licht, maar liefst niet in de volle zon.
– Met een lichtvochtige kluit en eens per week wat plantenvoedsel, bloeien ze extra mooi en lang.
– Als je de uitgebloeide bloemen weghaalt, blijven de planten het mooist.

De tips en foto’s uit dit blog zijn afkomstig van Mooiwatplantendoen.nl

Heb jij ook binnenstebuitenplanten?

Bewaren

9 thoughts on “Binnenstebuitenplanten, heb jij ze ook?

  1. Ik had er tot nu nog nooit van gehoord. Wel heb ik een binnenplant Een paar jaar geleden naar buiten verplaatst. Het is nu een mega grote plant geworden. Geen idee hoe de plant heet. Ik heb geen verstand van planten.

Geef een reactie