blog-events-blogger

Blogevents: 5 redenen waarom je daar als blogger graag bij wilt zijn

Blogevents… In mijn mailbox komt er regelmatig een mailtje binnen met een uitnodiging voor een event, première of release. Kei leuk! Vaak moet ik er wel een eindje voor reizen maar meestal is het de moeite waard. Waarom ik deze bloggerevents bezoek? En waarom je daar als blogger graag bij wilt zijn? Wat de meerwaarde hiervan is? Dat vertel ik jullie in deze blog.

Blog event

Als je al een tijdje blogt heb je vast al eens een uitnodiging voor een blogevent gekregen. Blogevents worden vaak georganiseerd door bedrijven, merken en pr bureaus die meestal hun nieuwste producten of diensten onder de aandacht willen brengen aan een groot publiek. Vaak met sprekers of vertegenwoordigers erbij en een hapje en een drankje.

costa-daurada-event-blog
Event op een unieke locatie in Eindhoven

Hoe kom je aan een uitnodiging voor een blogevent?

Als beginnende blogger is het natuurlijk even wachten voordat je zulke uitnodigingen krijgt voor je blog. Wees jezelf, blog met regelmaat en creëer authentieke, goede en leuke content die mensen graag willen lezen. Als je beginnend blogger bent zou je helaas toch even geduld moeten hebben, aan je website werken en content creëren. Op een gegeven moment zul je zien dat de volgers en bezoekersaantallen groeien en dat je ‘ontdekt’ wordt door merken, bedrijven en pr bureaus. Vaak ben je pas vanaf 5000 of 10.000 unieke bezoekers interessant of als je blog een bepaalde niche of karakter heeft. Tegenwoordig is het als nieuwe blogger moeilijk om op te vallen tussen duizenden andere bloggers. Houdt je blog daarom authentiek! De uitnodigingen komen van de merken, bedrijven en pr bureaus zelf. Ook zijn er op social media of influencer platformen zoals TIM soms oproepen te vinden waarop je kunt pitchen voor je blog.

Tijdens een event van Joolz

Mijn eerste blogevent

Ik weet nog goed dat ik in 2015 al na een paar weken bloggen een uitnodiging kreeg voor mijn eerste blogevent. Het was een event van Novotel hotels voor mamabloggers en ik blogde toen nog geen 3 maanden. Ik had nog niet veel volgers en bezoekers maar blogde wel met regelmaat. Bijzonder dat ze mij toen hebben weten te benaderden. Een paar maand later kwam de volgende uitnodiging. Het komt dus vanzelf en het smaakte zeker naar meer. Ik zag het namelijk tegelijkertijd als een leuk uitje met mijn kinderen.

Een greep uit de blogevents die ik bezocht heb:

Zoals je ziet zijn dit allemaal verschillende events. Van kinderwagen tot interieur en speelgoed.

Niet alle events zijn overigens gratis te bezoeken. Bijvoorbeeld dit kennis event voor bloggers maar wel heel leerzaam! Ook zijn de reiskosten vaak voor eigen rekening.

nintendo-switch-mario-party
Sonos – Nintendo event

Waarom je als blogger veel voordelen aan een event hebt

Zulke events lijken voor de lezers/volgers vaak alleen om reclame te gaan. Deels waar… je ziet immers vaak genoeg foto’s story’s of blogs over events verschijnen. Maar het betekent voor een blogger veel meer dan alleen een product of dienst onder de aandacht te brengen. Waarom ik graag events bezoek en wat de voordelen zijn laat ik je nu weten.

1. Netwerken; nieuwe mensen leren kennen

Het meeste werk voor Volgmama doe ik vanuit huis. Ik bepaal zelf mijn werktijden etc. Af en toe zie je blogs van gastbloggers (die ik af en toe ook in het echt zie) maar het meeste werk doe ik echt zelf en meestal thuis als de kids naar school zijn. Een event is een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Spreek je ‘collega’ bloggers eens aan voor een praatje… Bovendien is het altijd goed om je gezicht te laten zien bij events. Zo weten merken, bedrijven en pr-bureaus wie er achter de blog zitten en zullen ze waarschijnlijk eerder voor een samenwerking kiezen met personen die ze in het echt zien. Vergeet je visitekaartjes niet om gegevens uit te wisselen tijdens het netwerken.

2. Nieuwe inspiratie na een presentatie

Vaak kom ik na een event thuis met een hoofd vol inspiratie. Vaak pak ik als ik met de trein ga een notitieboekje en schrijf hier enkele dingen in op zodat ik het niet kan vergeten. Eenmaal thuis ben ik soms zo gemotiveerd om soms nog even achter mijn laptop te kruipen… Hebben jullie dat ook?

3. Kom uit je comfortzone

De eerste events waren best spannend. De meeste blogevents worden vaak in het westen van Nederland georganiseerd. Kom ik daar als iemand met een Twents accent… Je kunt je wel voorstellen dat ik mij de eerste keren best ongemakkelijk voelde. Zeker als je naar een event gaat waar je echt niemand kent. De angst om onder vreemden te zijn, vreemde mensen te spreken, mogelijk doodse stilte…. Het kan je misschien tegenhouden maar dat hoeft helemaal niet. Mijn tip is hierbij om met de aanwezige mensen over de presentatie of de producten te praten. Zo komt een sociaal gesprek vanzelf op gang.

4. Je bent nooit klaar met leren

Je leert niet alleen tijdens school of studie. Op events worden er door experten gesproken over de huidige trends en dergelijke. Je ziet opeens andere perspectieven. Soms kun je tijdens events ook meedoen aan workshops. Dus leerzaam zijn events zeker. Doe er je voordeel mee.

5. Goodiebag/bedankje

Het is niet de hoofdgedachte om een event te willen bezoeken maar ik zet hem er toch bij. Goodiebags en bedankjes vinden we allemaal leuk om te krijgen.

Eigenlijk zijn er nog veel meer voordelen. Zo kom je als blogger soms op plekken waar je anders waarschijnlijk nooit zou komen. Ik geniet echt van deze privileges en ben erg dankbaar voor de uitnodigingen voor blogevents.

Heb jij al eens een blogevent bezocht? Zo ja, hoe heb jij dat ervaren? Aan de niet bloggers, vond je het leuk om eens achter de schermen te kijken over het onderwerp events?

2 thoughts on “Blogevents: 5 redenen waarom je daar als blogger graag bij wilt zijn

  1. Omdat ik al heel lang blog krijg ik met regelmaat uitnodigingen. Toch ben ik pas een paar keer ergens geweest. Ik vind het namelijk zo awkward hahaha Netwerken is bijvoorbeeld ook niets voor mij, ik sla echt dicht.

Geef een reactie