Bloggen, zo doen we dat!

Bloggen, waarom ben ik ermee begonnen? Heb ik er spijt van? Absoluut niet! Zoveel uren typen, fotograferen, de site beheren.. er gaat enorm veel tijd in zitten. In dit blogartikel vertel ik je meer over het bloggen en niet over koetjes en kalfjes! Deze tag is verzonnen door Patricia en zelf werd ik getagd door Channa om hem zelf ook in te vullen.

home-office-336373_1920

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Thuis uit het dagelijkse leven. De dingen die we meemaken met de kinderen. Er valt over veel dingen te schrijven en als ik even niets weten dan vind ik vast wel een onderwerp uit een tijdschrift of persbericht.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Vaak drink ik er een glas water of thee bij. Eten doe ik liever niet achter de laptop.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Ik heb er nog nooit een gemaakt. Wie weet aan het eind van dit jaar ik zag ze bij veel bloggers voorbij komen. Wel maak ik sinds kort van elke maand een overzichtje.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Onderhoud je site goed en maak back-ups! Toen ik net begon ging er namelijk wat mis.. en je raad het al, er was een deel weg!

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

´S ochtends als mijn jongens op school zitten en als mijn dochter slaapt of rustig aan het spelen is.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Ik zou heel graag eens een persreis willen maken, dat lijkt mij supergaaf! Ik ben gek op reizen, ik ben ermee opgegroeid en het zit in mijn bloed. Dat is zo leuk! Ik blog nu inmiddels bijna een jaar op een eigen domein en heb er geen seconde spijt van gehad. Ik had veel eerder moeten beginnen. Het is veel werk en ik besteed er best wat tijd en geld aan maar er zijn ook zoveel leuke kanten aan het bloggen!

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nee, anders word deze niet geplaatst. Als ik onzeker ben dan verwijder ik het concept al voordat ik het publiceer. Gelukkig komt dit niet vaak voor!

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ja, in een whatsappgroepje en tijdens evenementen tref en ontmoet ik steeds weer nieuwe collega bloggers. Superleuk om dan de personen achter hun blogs in het echt te ontmoeten. Wat ik toch wel jammer vind is dat veel evenementen doordeweeks zijn en soms is dit wat lastig plannen.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Tv nooit, muziek soms. We hebben een Sonos systeem waar ik dan meestal de top 50 van dit moment op aanzet.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Maandag?

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Niet een bepaalde blog maar de themaweek over draagmoeders en wensouders. Ik heb hier veel tijd aan besteed en medewerking gekregen van deze personen met ervaring. Ik vind het fijn dat deze themaweek anderen aan het denken heeft gezet!

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Je moet niets! Je mag er zelf voor kiezen om een blog te starten als schrijven je passie is en je er plezier aan beleefd.

Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?

Ik tag bij deze Krystle van Batboy.nl en Sanja van Bysan.nl om deze tag ook in te vullen. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden 😉

*Fotocredits: Pixabay

5 thoughts on “Bloggen, zo doen we dat!

Geef een reactie