Blogspiratie Tag

Bloggen is iets waar ik bijna dagelijks aandacht aan besteed. Waar haal ik mijn blogspiratie vandaan? En het is echt hilarisch om te weten op welke plek mijn beste ideeën ontstaan 😉  En welke bloggers inspireren mij? Je leest het hieronder in de Blogspiratie Tag. Oorspronkelijk komt deze tag van BlogQueen.

Welke afbeelding heeft voor jouw met blogspiratie te maken?

Mijn kinderen zijn een grote inspiratiebron voor Volgmama. Met drie kinderen zit je geen dag stil en maak je heel wat mee.

campina2

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Dat valt mee. Meestal probeer ik wel 6 dagen in de week een blog online te laten komen. Zaterdag heb ik vaak een blogvrije dag. Ik kom soms tijd te kort om ideeën uit te werken. Wisten jullie al dat ik binnenkort versterking krijg met een vaste gastblogger?

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Dat is vervelend. Ik blijf dan ook niet achter de laptop zitten en ga verder met andere dingen. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Als mijn kinderen slapen dan heb ik even alle rust en ik probeer het altijd nog een keer na te kijken.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Een schrift waar ik regelmatig aantekeningen in maak, tijdschriften, best gelezen blogartikelen, alledaagse gesprekken en belevenissen.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Nee muziek helpt mij daar niet bij. Ik kan het wel op de achtergrond horen maar het is niet zo dat ik inspiratie uit de muziek haal.

Waar ontstaan de beste ideeën?

In bed! Het duurt vaak even voordat ik in slaap val of als ik ’s nachts wakker ben door de nachtvoedingen. Dan spinnen mijn hersens toeren dat wil je niet weten. Het liefst kruip ik dan nog even achter de computer maar de slaap heb ik echt nodig haha. Dus een notitieboekje op mijn nachtkastje is geen overbodige luxe!

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Thuis, in de zomer heerlijk buiten aan de picknicktafel. Anders beneden aan de keukentafel. Soms maak ik aantekeningen in een boekje en als de kids slapen probeer ik de ideeën uit te werken. Lekker kopje thee en een stuk chocolade erbij 😉

choco

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Er zijn veel bloggersboeken op de markt. Zelf heb ik niet leren bloggen met een boek. Wel heb ik een soort schrift waar ik het een en ander in noteer. Ideeën om eens uit te werken, samenwerkingen en dat soort dingen. Is dat een blogbijbel?

Welke bloggers inspireren jou?

Oh, dat zijn er best veel. Bloggers waar ik vaak een kijkje kom nemen zijn Mamaliefde, Marstyle, BySan, MadebyMalou, VrolijkeStorm, BatBoy, Bblogt, Meisjeeigenweisje, Goodgirlscompany, SoMama, Momambition, Mamalou en Aukjeswereld. Ik vergeet er vast een paar..

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Overige inspiratie haal ik uit nieuwsberichten, persberichten, speelgoedfolders, tijdschriften, Instagramfoto’s, Twitter, Pinterest.

Waar haal jij je meeste inspiratie vandaan?

 

11 Comments

 • Reply Channa mei 15, 2016 at 6:50 am

  Ah leuk dat je mijn blog noemt! En het is wederzijds kom hier graag even kijken 🙂

 • Reply Batboy mei 15, 2016 at 9:33 am

  Lief dat ik erbij sta! Ik haal mijn inspiratie uit mijn kinderen. Ik krijg zoveel ideeën door hun daar kan ik elke dag wel over bloggen!

 • Reply Ilse van Kreanimo mei 15, 2016 at 9:46 am

  Mijn beste ideetjes komen tijdens het lopen, waar actief zijn al niet goed voor is 😉

 • Reply MetMirjam mei 15, 2016 at 11:34 am

  Wat een leuke tag! Ik bewaar hem ook even 😉
  Leuk om je antwoorden te lezen – mijn inspiratie komt ook voornamelijk uit mijn dochters bezigheden 🙂

 • Reply Marguerita mei 15, 2016 at 12:18 pm

  Wat een leuke tag! En wat lief dat je mij noemt <3 Mijn eigen inspiratie komt voornamelijk uit persberichten en producten die we mogen reviewen

 • Reply Leonie van Mil mei 15, 2016 at 6:22 pm

  Leuke tag!! Ik bewaar hem! Mijn inspiratie haal ik ook van andere blogs, tijdschriften, gesprekken met vrienden of dingen die ik meemaak

 • Reply Wendy mei 16, 2016 at 12:12 pm

  Leuk om te lezen! Veel overeenkomsten ook qua inspi 🙂

 • Reply Simone mei 16, 2016 at 4:13 pm

  Wat een leuke tag, leuk om te lezen waar jij je inspiratie in vindt. Ik herken dat wel dat je vaak ideeën krijgt ’s avonds in bed!

 • Reply Birgit mei 18, 2016 at 9:13 am

  Wat lief dat je mij ook noemt 🙂
  Ik ga deze tag van je overnemen! Is erg leuk.

 • Reply Tag: Blogspiratie - Vrolijke Storm mei 26, 2016 at 5:01 am

  […] Het is weer donderdag en elke donderdag komt er een nieuwe tag online die ik tegenkwam op het internet en die ik zelf ook leuk vind om in te vullen. Deze week de Tag: Blogspiratie. Ik kwam deze tag tegen op de blog van Nathalie. […]

 • Reply liefdeskruiden juni 4, 2020 at 9:59 am

  Wat leuk, een blogbijbel. Ik volg heel veel mensen, maar probeer ook tijd te steken in SEO. Veel schrijven is heerlijk, maar als niemand het leest is dat wel jammer.

 • Leave a Reply