meer reacties en bezoekers op je blog

10 Blogtips: Zo krijg je meer bezoekers, interactie en reacties op je blogartikelen

Als je blogt dan wil je natuurlijk ook dat je blogartikelen gelezen worden. Je schrijft immers niet voor de kat zijn viool. De meeste bezoekers op je website zijn over het algemeen stille lezers. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het is altijd leuk om reacties op je blog te krijgen. Met deze 10 tips kun je meer bezoekers en reacties krijgen op je blog.

Creëer unieke content op je blog

Als (mama)blogger kun je niet voorkomen dat je soms over dezelfde onderwerpen als andere bloggers schrijft. Kopieer ze nooit, schrijf je eigen tekst en plaats je eigen foto’s. Hoe minder er over een bepaald onderwerp is geschreven hoe hoger je in Google kom te staan als mensen is over dat onderwerp opzoeken en doorklikken naar jouw site.

Maak je blog SEO-proof

Als je nog niet weet wat SEO is, dan mag je als je serieus wilt gaan bloggen je hier meteen in gaan verdiepen. Google is je beste vriend dus kijk daar voor meer tips. Zo vinden mensen je hoger in Google en krijg je meer bezoekers.

Reageer op andere blogs met dezelfde doelgroep

Hier gaat natuurlijk wel veel tijd in zitten maar ik ken een paar bloggers die eens per week of soms elke dag een rondje blogs langsgaan op hun lijstje om hier een reactie achter te laten. Blogs waar bij je in het reactieveld met CommentLuv je linkje achter kunt laten, zorgen soms voor extra kliks naar één van je recente blogartikelen. Het beste werkt dit bij blogs die dezelfde niche als jouw blog hebben omdat daar vaak dezelfde interesses van lezers liggen. Een linkje naar je blog over luiers op een fotografieblog heeft daarom weinig nut.

Call to action! Stel een vraag aan het einde van je blogartikel

Dit is de meest simpele actie om meer interactie met je lezers te krijgen. Een vraag onder je blogartikel daagt uit om een reactie achter te laten. Schrijf je een post over een productreview (zoals die van Sudocrem, meest verkochte luiercrème van Nederland) dan vraag je of je lezers ook ervaring met het product hebben. Of als je over verschillende merken beautyproducten schrijft, dan vraag je welk merk je lezer het liefst gebruikt.

Contact mogelijkheden

Als je een vraag stelt dan moet er natuurlijk ook ruimte zijn om een reactie achter te laten. Dit kan voor je blog op verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld door je naam en mailadres achter te laten, met een Facebook Comments Plugin of met een ander systeem. Soms willen mensen geen reactie op je site achterlaten maar hun reactie om wat voor reden dan ook privé achterlaten. Zorg hiervoor dat je een contactpagina op je website hebt staan, waar ze een formulier kunnen invullen of waar ze je mailadres kunnen vinden!

Gastbloggers en gastbloggen

Schrijf eens een gastblog voor je blogcollega en vraag of je hier een link naar je website bij mag plaatsen. Uiteraard weer in dezelfde niche als je eigen blog vanwege de interesses van de lezers. Hier bouw je meer naamsbekendheid op en het is goed voor je linkbuilding. Als lezers op je link klikken heb je dus ook extra bezoekers. Ook is het handig als anderen op jouw blog een gastblog willen schrijven. Misschien over een onderwerp waar jij geen ervaring mee hebt? Dan heb je toch dat extra stuk content wat je lezers misschien interessant vinden.

Deel je blog op Social Media

Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Bloglovin’, Snapchat.. die kennen we bijna allemaal. Deel daar je blogartikelen op je privéaccounts of/en die van je blog en eventueel in toegestane groepen. Op Instagram, Facebook en Twitter is het handig om #hashtags te gebruiken zodat mensen je onderwerp sneller kunnen vinden. Betaalde promotie op social media is ook een optie.

Reageer op reacties van je lezers

Ik doe mijn best maar het lukt mij niet altijd om meteen op de reacties onder mijn blog of op de social media te reageren. Zo bouw je gesprekken op die misschien wel weer tot nieuw blogvoer kunnen leiden. Reageer op de mensen/bedrijven die je Tweet of Facebookpost delen om het contact te houden.

Actie – reactie groepen

De bloggers onder ons weten vast waar ik het over heb. Op Facebook en Instagram zijn er groepen om je bereik te vergroten door bij elkaar de posts te liken of er te reageren. Dit helpt, maar niet elke blogger is hier fan van.

Mond op mond

Heb je een leuk gesprek met iemand die je blog interessant zou kunnen vinden. Praat er dan over, geef eventueel je blogvisitekaartje af en wie weet heb je er weer een trouwe volger bij.

Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden maar na een blog met 10 tips voor meer bezoekers, interactie en reacties, en meer dan 800 woorden verder, heb ik besloten om het voor dit keer hierbij te laten. Mochten jullie meer van dit soort blogs over bloggen willen lezen dan hoor ik het graag.

De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

3 thoughts on “10 Blogtips: Zo krijg je meer bezoekers, interactie en reacties op je blogartikelen

  1. Haha, ik ga onmiddellijk al 1 van de regels verbreken want ik ben totaal geen mamablogger en heb in de verste verte ook niks met kinderen te maken maar ga toch reageren 😉 Goeie tips, al las ik er sommigen ook al wel eerder (is logisch ook natuurlijk). Heb je misschien wat “verdiepend materiaal” over SEO?

Geef een reactie