Bloopers bij het borstvoeden

Oh nooo awkward.. Je hebt een kind op de wereld gezet, geeft borstvoeding en ondertussen vergeet je wel eens wat. Bijvoorbeeld dat je vergeet je shirt weer goed te trekken na de voeding of je hebt geen zoogcompressen meer in huis en propt een stuk toiletpapier achter je bh. En jij bent vast niet de enige met dit soort bloopers 😉

shutterstock_522973666

Zoogcompressen

Ook ik ben onderweg op een zondag wel eens deze dingen vergeten. Je voelt de stuwing komen en shit.. geen compressen bij de hand. Wel tissues, dus proppen we die er maar achter. En dan kom je bij de visite en merk je als je de jas uittrekt dat je shirt zo’n rare vorm aan neemt door die stukken papier haha. Oeps.. Snel even zoeken welke supermarkt er op zondag open is. Note to iedereen: zorg dat je er altijd een paar in je handtas of luiertas hebt voor dit soort ongemakken.

Als we het toch over zoogcompressen hebben, ja die wegwerp dingen heb ik het dan over. Nou weet je? Als je die niet vastplakt hè dan kunnen ze zo eruit vallen opeens. Dan is dit thuis geen probleem maar bij visite, onbekenden of in een restaurant toch erg ongemakkelijk. Leg dan maar eens uit wat dat is.

Spuitende tieten

Zeker de eerste dagen en weken, de regeldagen of als je kindje verkouden is, je kindje laat de borst los en hoppa, degene die voor of naast je zit krijgt een straal melk op zich. Ons geheime wapen , sssst!

Lekkende tieten

Ja deze variant bestaat ook. Samen val je in slaap en als je wakker word lig je in je eigen melk te baden. LOL, niet dus! Of je maakt zoveel melk aan dat de zoogcompressen niet aan te slepen zijn en het lekt er alsnog doorheen. Zie je precies die natte vlekken in je shirt, heel charmant!

Kolven

Ben je aan het kolven en dan komt er zo opeens bezoek binnen, of je hebt de gordijnen open laten staan en iedereen die langs het raam loopt kan je zo zien zitten. Achja. Je maakt wat mee hè? Wat ik ook een keer had met de Difrax BTB kolf dat ik de bodem van de fles er scheef op had zitten. Dus na het kolven wil ik het flesje eraf halen blijft het onderste deel zitten en schiet de fles los. Dag melk!

Zeg, heb jij wel eens van dit soort booby bloopers meegemaakt?

*De foto is van Shutterstock

11 Comments

 • Reply Batboy november 29, 2016 at 6:21 am

  Haha nee ik heb nooit borstvoeding gegeven dus is mij (gelukkig) nooit overkomen…

 • Reply Malou november 29, 2016 at 7:35 am

  Ik kolf altijd met de gordijnen open haha. Het is inderdaad niet fijn als je je zoigcompressen vergeten bent..

 • Reply Jacqueline november 29, 2016 at 7:51 am

  Ik had bij mijn eerste zolang zoogcompressen nodig, dat ik van die siliconen dingen aangeschaft had. Die zitten een soort van vacuüm op je tepel geplakt en zouden ervoor moeten zorgen dat je niet lekt. Niet dus. Die dingen liepen zo vol met melk, dat ze in één keer losschoten en er een plens melk uitkwam. Gewoon door mijn kleren heen natuurlijk.

 • Reply Merel november 29, 2016 at 9:03 am

  Haha ja op de sportschool. Best een goede training achter de rug en wilde afsluiten met buikspieren. Terwijl ik de stang naar voren duwde, perste ik natuurlijk melk uit m’n borsten. Ben zo snel mogelijk weggegaan, handdoek nonchalant om m’n nek en over die natte plekken heen haha!

 • Reply Vlijtig Liesje november 29, 2016 at 1:20 pm

  Ik herken het ‘fonteintje’. Dat je baby loslaat en dat je borst als een soort fonteintje melk spuit.

 • Reply Gerdi november 29, 2016 at 4:23 pm

  Ik werk in de zorg en in de avonduren en in het weekend ben ik alleen op de afdeling.. Dus werd ik vaak opgeroepen terwijl ik aan het kolven was (dat stomme ding maakt een herrie..) Op een gegeven moment wist de telefoniste aan het geluid al of ik aan het kolven was of niet.

 • Reply Ilse van Kreanimo november 29, 2016 at 6:44 pm

  Ja, één keer een héél spannend moment.
  Ik kolfde op school onder mijn middagpauze in mijn vaklokaal.
  Ik had dat ook gemeld.
  Ik deed de gordijnen dicht en de deur op slot.
  Gelukkig had ik de sleutel op de deur laten steken.
  Er was een leerling zijn pennenzak vergeten en had op het secretariaat de sleutel meegekregen…
  Nog nooit heb ik zo snel mijn borsten en kolf weggestoken als toen!

 • Reply Alice december 1, 2016 at 3:59 pm

  Ik herken de bloopers! Of nog leuker: Borstvoeding geven… Avondje uit met man én baby… om dan te beseffen dat je kleding absoluut niet borstvoeding-aangepast is en dat je je vervolgens half moet uitkleden op het toilet van een restaurant om er aan te beginnen.

 • Reply Lori (Mama's Jungle) december 3, 2016 at 2:42 pm

  Ooh vreselijk haha, ik zit er middenin op het moment. Vergeten je bh terug te klappen, of je onderhemdje die nog halverwege je buik zit. Je bh vol doekjes of wat ook in de buurt ligt, tegen het lekken. Een baby met een volgespoten melkoog. Lol.

  Toevallig staat er maandag op mijn blog een artikel ingepland, over dat borstvoeding in het begin f*cking irritant is. Moet je maar lezen als je het leuk vindt, hihi.

 • Reply Rachel maart 18, 2017 at 9:29 am

  Ooh nee, niet je melk verloren. Ik vond het al erg toen ik 10ml melk verloor toen ik het flesje half omstootte.
  M’n grootste blunder vond ik nog wel dat ik gezellg bij m’n schoonouders ging eten en fijn was doorgelekt. De melk laat kringen achter en ik had geen schoon shirt. Daar zat ik dan met 2 grote rondjes op m’n shirt

 • Reply Lees mee #6: mijn favorieten van afgelopen week - Lotus Writings maart 30, 2017 at 10:30 pm

  […] niet altijd over rozen gaat, wist je waarschijnlijk wel. Nathalie somde een aantal grappige bloopers op die heel herkenbaar […]

 • Leave a Reply