cadeau-ideeen-voor-de-december-maand

Cadeau ideeën voor de december maand

De decembermaand is ieder jaar weer een tijd vol met festiviteiten. Daar hoort lekker eten en tijd doorbrengen met vrienden en familie bij, maar natuurlijk ook cadeautjes krijgen en geven! Veel mensen vinden het niet erg om verrast te worden met een cadeau, maar vinden het lastiger om ieder jaar weer met iets leuks, liefs of origineels op te proppen te komen. Daarom hieronder een aantal essentiële tips om je voorbereid de feestdagen in te helpen.

Begin vroeg…

Je kent het wel: eindelijk heb je ergens in je drukke agenda een gaatje gevonden om op de valreep nog cadeaus in te slaan en dan krijg je een blackout. Laatst ging je beste vriendin maar door over hoe graag ze dat ene item zou willen hebben, maar welk item was het ook alweer? En wat was ook alweer de lievelingskleur van je moeder? Wilde ze nou een groen of paars kussen? Al deze twijfels kunnen worden weggenomen door stiekem door het jaar heen alvast te beginnen met shoppen. In het echt of in je hoofd. Maak gewoon een notitie in je agenda of je telefoon en sla het verlanglijstje van je vrienden en familie op voordat ze er zelf überhaupt een hebben.

…En neem de tijd

Die ene jaarlijkse middag die je neemt om in een klap alle cadeaus in te slaan kun je ook verspreiden over verschillende momentjes. Pak bijvoorbeeld ‘s avonds je laptop erbij en ga browsen op verschillende webshops. Of ga tijdens een dagje winkelen een winkel binnen die jou niet aanspreekt, maar je partner misschien wel. Zo kun je alvast nadenken over wat voor producten nu echt op prijs gesteld zouden worden. Koop niet alles in één keer, maar denk er even over na voordat je je slag slaat. Je voorkomt daardoor dat je geld uit gaat geven aan presentjes die aan het eind van het jaar ergens in een kast zullen verstoffen.

Denk duurzaam

Het is makkelijk om voor iedereen een hebbedingetje te kopen wat er leuk uitziet, maar hooguit één keer gebruikt gaat worden. Maar het is niet echt duurzaam en daarbij zal de ontvanger er waarschijnlijk niet heel veel of lang plezier van hebben. Ga op zoek naar cadeaus die van goede kwaliteit zijn en die op prijs gesteld zullen worden. Denk hierbij aan een mooie portemonnee of horloge. Of bijvoorbeeld een klok voor een huis of een schilderij. Deze producten worden ofwel veel gebruikt of zullen een mooie plek in huis krijgen.

Speel op safe

Heb je nou echt geen flauw idee wat je moet kopen? Ga dan voor iets algemeners in plaats van een bijzonder, maar specifiek cadeau. Een envelop met geld wordt door veel mensen gezien als iets wat je niet cadeau wil geven, maar wordt vaak zeker wel op prijs gesteld. Je weet daarbij zeker dat het gebruikt gaat worden. Wil je nou iets feestelijkers geven, probeer dan een cadeaubon voor een van de favoriete winkels van de ontvanger of een bon voor een uitje. Daarmee heb jij een groot deel van het werk gedaan, maar kan de gelukkige zelf kiezen wat het precies zal gaan worden.

Dus: denk goed na voordat je aan de zoektocht begint en probeer niet te veel prullaria te kopen, maar iets waar iemand echt iets aan heeft. Zo ben je dichterbij het geven van een cadeau waar iemand echt blij mee is en dichterbij nóg mooiere feestdagen. Succes!

Essentiële-tips-en-cadeau-ideeën-voor-de-december-maand
Handige tips? Pin om te bewaren.

Geef een reactie