carnavalskostuum starwars

Carnaval op school: géén wapens en géén confetti

Met de carnavalstochten en de viering op school in het vooruitzicht, ging ik samen met de kinderen opzoek naar een leuk kostuum. Onze ‘bijna tiener’ heeft een gaaf kostuum van Star Wars uitgezocht maar er is helaas één probleempje voor hem. Het lichtzwaard moet hij thuis laten van school, want dat zien ze als een wapen..

Vroeger toen ik zelf nog op de basisschool zat mochten we van alles met carnaval. Niets was te gek en zelfs de klappertjespistolen (wel zonder klappertjes), waterpistolen en schuimzwaarden mochten mee als dat bij het outfit hoorde. Ook confetti mocht mee. Destijds maakten we dat nog zelf van een stapel reclamefolders, kranten en een perforator.

Carnaval op school
Blij met het Star Wars kostuum!

Regels zijn regels

Tijden veranderen en nu moeten alle wapens thuisblijven. Ook het lichtzwaard van mijn zoon en daar baalt hij enorm van en dat snap ik best. Hij had het zwaard al eens gekregen op een feestje en nu met zijn nieuwe carnavalspak kwam het toch juist goed te pas. Hij heeft er echt geen kwade bedoelingen mee.

Thuis gelden regels en op school ook, dus die discussie gaan wij niet aan. Hij kan zich namelijk thuis wel verkleden als Darth Vader en dan met het lichtzwaard spelen, of meenemen naar een carnavalstocht die op de planning staat.

Darth Vader kostuum (zonder lichtzwaard)

Mijn zoon mocht zijn kostuum uitzoeken bij Feestwinkel.nl, zij verkopen de leukste dingen voor elk (thema) feestje en ook leuke verkleedkleding. Hij ging uiteindelijk voor een luxe Disney Darth Vader kostuum in de maat 8-10 jaar. Dit kostuum kost € 29,95, wat veel lijkt als je het met het overige aanbod vergelijkt maar het is natuurlijk ook de Disney licentie wat je betaald en het is een luxe pak dat uit 4 delen bestaat, vergeet dat niet. De set bestaat uit een overal, een riem, een cape en een masker.

Starwars kostuum
Het masker zit goed en comfortabel
Darth Vader
Nu alleen nog opzoek naar zwarte handschoentjes 😉

Het masker is erg stevig en zit comfortabel door het schuimstukje dat op het neusgedeelte zit. Ook zijn er genoeg ruimteopeningen waardoor je normaal kunt ademhalen en praten. Het kostuum is gemaakt van polyester en kan gemakkelijk over de kleding aan worden getrokken. Mijn zoon is bijna 10 en zoals je ziet moesten we het bij de mouwen een keer omslaan. Het pak in maat L is voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar, dus ik denk dat de grootte aardig klopt. Een klein nadeel is dat als je naar de wc moet, het even duurt voordat je het pak uit hebt. Verder heb ik geen nadelen gevonden en mijn zoon is er erg blij mee.

star wars

Zijn er op jullie school ook regels met carnaval, wat mag wel en wat niet?

Zoek jij nog een carnavalskostuum doe dan mee aan onze winactie, de winnaar maken we vrijdag bekend.

*Voor dit blog heb ik product ontvangen. Voor meer info zie onze disclaimer.

 

8 thoughts on “Carnaval op school: géén wapens en géén confetti

  1. Wat een prachtig pak! Carnaval vieren ze hier niet. Ik kan mij nog van vroeger herinneren dat ik als ‘rolschaats-meisje’ ging. Met een rode kroes-pruik – zo’n fijne synthetische uit de seventies 😉 – een kort broekje met een hemdje en op rollerskates. Jammer voor je zoon van het zwaard. Maar gek genoeg kan ik het er wel mee eens zijn. Ik vind het eigenlijk wel goed dat de school dat stimuleert. Los van het feit dat je zoon er natuurlijk geen kwade bedoelingen mee heeft. Het blijft toch een wapen, ook al is het een nep-wapen. Ik weet het niet. Ik begrijp beide kanten.

Geef een reactie