snel-opmaken-tips

Dagelijkse make-up routine voor mama’s; in 10 minuten snel klaar!

Een leuke dagelijks make-up, maar niet uren voor de spiegel willen staan? Snap ik helemaal. Vandaag geef ik jullie mijn mama make up tips. Met deze ‘snelle’ mama make-up routine kun je je in 10 minuten opmaken. In dit blog leg ik stap voor stap uit hoe ik deze look heb gemaakt.

Mama make-up routine

Heel eerlijk? Als mama zijnde heb ik niet altijd zin om mij op te maken en loop ik soms met een blote billen (make-uploos) gezicht. Hoe ik vroeger als tiener urenlang voor de spiegel kon staan voor het uitgaan, doe ik dat nu al lang niet meer… Toch is het best netjes en verzorgd om een beetje make-up te dragen. Gewoon niet te veel poespas, kleine moeite, maar wel leuk voor de dag komen. Ik deel daarom vandaag mijn 10 minuten mama make-up routine.

Minder producten voor een snelle dagelijkse make-up

Soms lees ik wel eens artikelen in tijdschriften of op blogs over een snelle make-up maar dan heb je er voor alles van nodig. Naar mijn idee gaat het dan alleen maar langer duren. Daarom gebruik ik ook alleen de make-up producten die makkelijk en snel aan te brengen zijn. Mocht je een keer een feestje hebben o.i.d. dan kun je natuurlijk wat meer tijd nemen voor je make-up en het wat uitgebreider doen.

Alles in handbereik en overzichtelijk

Als tip voor een snelle mama make-up kan ik nog meegeven: leg van te voren alle producten klaar in handbereik op de plek waar je je wilt opmaken. Als je tijdens het opmaken nog naar die ene kwast of oogschaduw moet zoeken gaat er tijd verloren. Alleen zo gaat het je lukken om de make-up binnen 10 minuten aan te brengen.

mama-make-up-routine-basis

Stap 1: goede basis verzorging

Ik begin mijn snelle mama make-up routine altijd met een hydraterende dagcrème. Nu gebruik ik deze van Neutrogena, die ik een keer bij de DM in Duitsland kocht. Aangezien ik een droge huid heb is dit voor mij heel belangrijk. Vaak breng ik de crème meteen aan na het douchen. Scheelt weer een minuut of twee voor je dagelijkse make-up routine.

Stap 2: oneffenheden egaliseren

Heb je geen oneffenheden? Lucky you! Ik heb twee pigmentvlekken in mijn gezicht die ik bijna nooit camoufleer. Hier gaat namelijk veel tijd in zitten omdat ik meerdere lagen over elkaar moet smeren om deze te coveren. Hier heb ik ooit eens speciale make-up voor gekregen van het ziekenhuis. Wel werk ik met een groene correctiestift de rode vlekjes weg zoals bijvoorbeeld puistjes. Wallen werk ik met die andere stick weg. Even een beetje aanstippen en met je vinger een klein beetje uitvegen.

acne-oneffenheden-make-up-mama-routine

Stap 3: foundation

Foundation gebruik ik vaak van het merk L’Oréal . Nu gebruik ik de
L’Oréal Nude Magique Cushion Dewy Glow Foundation – 04 Rose Vanille en die werkt heel prettig. Je brengt de foundation aan met een soort schijfje. Erg fris gevoel ook! In de zomer als mijn huid bruiner kleurt dan kies ik uiteraard een ander kleurtje. Eventueel kun je op je jukbeenderen een beetje bronspoeder met een kwastje aanbrengen. Dit heb ik wel gedaan maar doe ik niet altijd.

oog-mama-make-up-10-minuten

Stap 4: oog make-up

Met een wimpertang krul ik mijn wimpers. Zo gepiept. Daarna gebruik ik vaak 2 of kleuren oogschaduw uit hetzelfde kleurgamma. Een eyeliner kost teveel tijd en gebruik ik daarom niet voor mijn dagelijkse make-up. Na de oogschaduw breng ik de mascara aan. Hier gebruik ik nu de L’Oréal Mega Volume Miss Manga Punky Mascara – Black voor. Deze maakt je wimpers zeker langer maar één laagje is echt genoeg. Bij meerdere lagen gaan de wimpers teveel aan elkaar kleven en dat wil je niet.

Stap 5: lipstick en poeder

Voor dat ik de lipstick aanbreng poeder ik eerst mijn gezicht af. Zo blijft de foundation langer zitten. Deze lipstick is momenteel mijn favoriet en geeft een roze parelmoerglans; Maybelline Color Sensational Lipstick – 108 Pink Pearl.

Het resultaat van een 10 minuten mama make-up routine

Het resultaat ziet er fris uit. Niet te opvallend en goed voor een dagelijkse make-up. En het blijft de hele dag goed zitten! Op de lipstick na dan… die moet ik vaker op de dag gebruiken en die gaat mee in de handtas.

Draag jij elke dag make-up?

*Voor dit blog heb ik de mascara, foundation, poeder en lipstick van Makeupshoppen gekregen. Dit zijn hun meest verkochte producten van 2018. Makeupshoppen.nl is dé plek om online je make-up te bestellen. Je vind daar make-up van bekende merken zoals Maybelline, L’Oréal, Bourjois, Essie, Max Factor, Revlon, Rimmel, Elizabeth Arden en nog veel meer.

Mama make up routine in 10 minutenGeef een reactie