De borstvoeding Tag

borst

Deze tag kwam ik tegen op de blog van Malou. Aangezien ik nog steeds borstvoeding geef besloot ik om deze tag ook in te vullen. Deze tag is bedacht door Simone en gaat over je raad het al: borstvoeding!

Geef je borstvoeding of heb je borstvoeding gegeven?

Mijn eerste kindje niet. Mijn tweede en laatste kindje wel. Mijn zoon heeft het 10 maanden gehad en mijn dochter van 18 maanden voedt ik nog steeds.

Gaat het voeden makkelijk of moeilijk?

Bij mijn zoon ging het iets moeilijker en deed het in het begin pijn de eerste weken. Een tepelhoedje bracht uitkomst! Bij mijn dochter geen problemen, wel heb ik een keer spruw gehad.

Vind je het fijn of een noodzakelijk kwaad?

Ik vind het wel fijn. Al is een fles ook wel makkelijker maar mijn dochter kan daar nog steeds niet aan wennen.

Vooraf inlezen of een voorlichtingscursus?

Ik ben naar een voorlichtingsavond geweest. Verder geen boekjes of internet. Eigenlijk ging het vanzelf met een beetje hulp van een kraamzuster.

Zoogcompressen, tepelhoedjes, zalfjes en/of andere hulpmiddelen?

Zoogcompressen uiteraard. De Zilverkapjes waren wel erg prettig bij spruw!

zilverkapjes1
Zilverkapje

Kolven of live voeden?

Momenteel alleen live voeden. Ze weigert flessen momenteel.

Rustig voeden in het openbaar of ietwat krampachtig verstopt?

Liever verstopt haha!

Voeden voor bepaalde tijd of zien hoe ver je komt?

Wil graag afbouwen maar daar neemt mijn dochter geen genoegen mee. We zien wel wanneer ze er klaar mee is.

Het leukste aan borstvoeding geven is..

Een momentje samen.

Minder leuk aan borstvoeding geven is..

Als je spruw krijgt. Een en al ellende!

Welke tip of wat voor advies zou je andere borstvoedende mama’s mee willen geven?

Dezelfde die Malou en Simone ook al gaven: wacht niet te lang met flesjes (afgekolfde) melk te geven. Wij zijn hier te laat mee begonnen en daarom is drinken uit flesjes en bekers hier nog steeds een ramp. Ze drinkt af en toe wel een slokje uit een beker maar te weinig om voldoende vocht binnen te krijgen. Ze eet ook weinig over de dag dus ik ben bang dat het nog even een tijdje duurt voordat ze helemaal van de borstvoeding af is. Mijn dochter kan dus niet zo lang zonder mij wat soms best lastig is.

Heb jij borstvoeding gegeven?

4 Comments

 • Reply Channa juli 10, 2016 at 6:47 am

  Hier borstvoeding gegeven maar beide keren niet lang. Verliep niet helemaal soepeltjes zeg maar.

 • Reply Linda juli 10, 2016 at 7:02 am

  Had nog niet eerder van zilverkapjes gehoord.
  Had hem ook al ingevuld, hier juist andere ervaring met vroeg beginnen met fles.

 • Reply Simone juli 10, 2016 at 8:33 am

  Ik wist ook niet van zilverkapjes. Wat vervelend dat ze nig steeds de fles weigert. Ik vond dat gevoel op een gegeven moment wel benauwend omdat ze dan volledig van jou afhankelijk zijn en je niet heel even, een dagje of maar een paar uur, weg kan.

  • Reply Nathalie juli 14, 2016 at 10:21 pm

   Juist ik baal er soms echt van. Hopelijk draait ze snel bij.

  Leave a Reply