Siem 3 maanden update - José Volgmama

De eerste drie maanden van Siem, van geboorte en kraamweek tot ongevraagde adviezen..

Hallo, daar ben ik weer! Na een hele tijd niet geblogd te hebben i.v.m de zwangerschap en de bevalling van ons zoontje Siem, en nu mijn verlof voorbij is, leek dit mij het juiste moment om maar weer eens te beginnen met typen. Graag deel ik met jullie mijn ervaringen van deze super leuke periode, maar ook waar ik tegen aan liep.

Aangezien ik nu zelf trotse moeder ben krijg ik ook te maken met ongevraagde adviezen. Wat doen jullie daarmee? Het ene oor in en het andere oor er uit of toch opvolgen?

Het geboorteverhaal van Siem

Op 13 November 2017 was het dan zover, de weeën waren begonnen. Samen met mijn man en de verloskundige ging ik naar het ziekenhuis in Enschede. In eerste instantie koos ik voor pijn medicatie. Maar omdat ik in een weeënstorm terecht kwam, had ik dus geen pauzes tussendoor om op adem te komen. Helaas was het voor de pijn medicatie te laat omdat het allemaal zo snel ging.

Om 03:04 uur was het mooiste moment daar, onze zoon Siem werd geboren en hij werd op mijn buik gelegd, dit was het moment dat ik ons kindje eindelijk kon vasthouden. Wat een prachtmannetje. Alles erop en eraan.

Siem geboren - zoon José
Siem net geboren

De kraamperiode

De zorg in het ziekenhuis vonden we erg goed, maar omdat ik in het ziekenhuis ben bevallen mocht ik nog een extra nachtje blijven. Aan de ene kant ook wel weer erg fijn dat we de eerste nacht er niet gelijk alleen voor stonden.
De volgende dag was ik echt super blij want we mochten heerlijk naar huis. Toen we thuis kwamen hadden de buren onze tuin al erg mooi versierd.

Geboorteversiering jongen ooievaar

De kraamweek en kraambezoek

En dan begint de kraamweek en wat was dat een fijne week. We hadden hele lieve kraamverzorgsters (ja we hadden de luxe, we hadden er 2) dus dat was gewoon dubbel genieten. De kraamverzorgster waren erg lief en deden heel veel voor ons, ze gaven ons ook zelfvertrouwen. In sommige situaties voelden we ons wel eens onzeker, want ja het is ons eerste kindje en het is nog zo klein en kwetsbaar. Bijvoorbeeld met Siem in badje te doen, toen kwamen bij ons al vrij snel de vragen. Hoe pak je de baby op? En hoe leg ik hem in het badje? Hoe droog je hem af? De kraamverzorgster zag al vrij snel dat wij met die vragen kwamen en hielp ons hiermee.

siem

En toen kwamen ook de belletje en de appjes met de vraag wanneer de familie en vrienden op kraamvisite mochten komen. Achteraf gezien ben ik echt blij dat we de kraamvisite mooi verspreid hadden. Aangezien onze families van ver moeten komen waren het altijd de weekenden die we vol hadden staan met kraamvisite. Voor ons gevoel vloog de kraamweek voorbij en daarna sta je er echt alleen voor. Het was even wennen maar met de tips en trucks ging het steeds beter. Nu is ons zoontje alweer 3 maanden en ik kijk geregeld de foto’s terug, want hij wordt echt snel groot.

Hoe hebben jullie de kraamweek ervaren? Hadden jullie een leuke kraamverzorgster?

10 thoughts on “De eerste drie maanden van Siem, van geboorte en kraamweek tot ongevraagde adviezen..

  1. Bij beide kids hadden wij hele fijne kraamverzorgsters: van die types “niet lullen, maar poetsen”. Letterlijk en figuurlijk hoor. Ze deden van alles: van de was tot de afwas en vooral ons ondersteunen. Ook zorgden ze ervoor dat we het verzorgen snel onder de knie hadden: vanaf het eerste moment “moesten” wij het zelf doen (met hulp en tips natuurlijk).
    Visite verspreid is fijn, maar zou een volgende keer denk ik voor een grote babyvisite “feest” gaan. Dan heb je echt al het bezoek in een keer gehad en heb je rest van de tijd om lekker met gezin te genieten!

  2. Fijn dat je met een goed gevoel terugkijkt op de kraamweek! Vind het altijd naar om te lezen als mensen geen fijne kraamweek hebben gehad. Zelf heb ik ook 2 keer echt genoten. Eerste keer was het qua kraamverzorgster wel wat rommelig, 3 verschillende… tweede keer had ik dat aangegeven en had ik 1 vaste.

  3. Onze kraamzorg was niet zo’n succes. We hadden haar vijf dagen en wat was ik blij toen we een andere kregen. We hadden ook moeten bellen naar het bureau dat het niet zo’n succes was maar met een eerste weet je niet wat je mag verwachten. Wel extra kraamzorg gekregen met twee superfijne dames. <3

Geef een reactie