Tag: De omgekeerde bucketlist

Iedereen heeft wel een aantal dingen in gedachten die hij of zij nog graag eens zou willen doen. Dit kan bijvoorbeeld een vakantietrip zijn, bungeejumping of een andere leuke uitdaging. Altijd leuk om hier eens over na te denken. Bij deze tag nemen we een kijkje in het verleden om terug te kijken welke leuke dingen we al wel hebben gedaan.. of niet 😉

1. Wat is je burgerlijke staat?

Ik ben getrouwd in 2009. Ik was toen 23 jaar en ik had al een zoontje van 1 jaar. Wij wilden absoluut niet trouwen omdat we een kindje kregen, als we gingen trouwen wilden we een groot feest geven. Daar hebben we flink voor gespaard en we hebben een prachtige dag gehad.

2. Heb je gestudeerd?

Op een particuliere school, (wat veel méér geld kost dan een reguliere school) heb ik een kappersopleiding gedaan. Dit diploma heb ik gehaald en ben zelfs verder gegaan voor een allround kappersdiploma maar door een nare ervaring op mijn stageplaats heb ik het opgegeven. Ik kreeg in de praktijk overigens snel rugklachten die alleen maar erger werden. Ik knip nu alleen mijn man en kinderen en mijn lieve ouders die de opleiding betaald hebben maar verder zou ik nooit weer als kapper aan de slag willen omdat ik het lichamelijk niet trek. Over een paar jaar als de kinderen ouder en zelfstandig zijn zou ik mij wel willen omscholen.

3. Welke landen heb je bezocht?

Daar heb ik al eens een blog over geschreven. Deze kun je hier terug lezen want het is al best een aardig lijstje. Fuerteventura en Portugal vond ik een van de mooiste reizen.

vliegen2

4. Wat is je duurste / grootste aankoop?

Momenteel onze eerste koopwoning, daar moeten we de sleutels nog van krijgen. Helaas verloopt dat wegens omstandigheden niet helemaal zo soepel. Daarvoor onze auto natuurlijk.

5. Wat heb je ooit gegeten dat je niet snel weer zal eten?

Inktvisringen, ook al zitten er bij sommige een knapperig korstje om, ze smaken naar elastiek! We aten deze voor het eerst in een hotel op vakantie in Spanje. De meeste kinderen zijn er trouwens gek op.

6. Wat heb je als puber gedaan, waar je misschien liever niet meer aan terugdenkt?

Kort en krachtig: weglopen van huis.

7. Wat is je levensinstelling / motto?

Zoveel mogelijk genieten van je kinderen, ze worden zo snel groot en voor je het weet zijn ze volwassen en staan ze op eigen benen. Geniet van je partner, van het leven en alle kleine dingen.

8. Waar ben je het meest trots op, op professioneel vlak?

Dat moet nog komen denk ik..

9. Noem drie dingen die je hebt gedaan waarvan je verwacht dat niet iedereen dat heeft gedaan.

 1. Emigreren.
 2. Bijzondere gebeurtenissen fotograferen. Waaronder zwangerschappen, newborn baby’s, bruiloften en een doop. (Ooit zou ik heel graag eens een geboorte willen fotograferen.)
 3. Waterpijp roken.

Ik kwam deze tag tegen op Mamaliefde, wie wil mag de vragen overnemen.

4 Comments

 • Reply Ilse van Kreanimo januari 29, 2017 at 12:48 pm

  Van de dingen die je gedaan hebt, helemaal onderaan heb ik er maar één gedaan…

  Leuke tag!

 • Reply Batboy januari 29, 2017 at 5:17 pm

  Inktvisringen yammie!!

 • Reply Astrid januari 29, 2017 at 6:34 pm

  Wat een superleuke tag! Ik moe tnog nadenken over die drie dingen die niet iedereen gedaan heeft haha, want ik ben echt niet zo’n uitdagingen-type. Supertof dat gorte feest toen je ging trouwen. Wij hebben het heel klein gehouden, echt met maar 15 gasten.

 • Reply De omgekeerde bucketlist TAG: wat heb ik al wel gedaan? - Lotus Writings februari 14, 2017 at 12:00 pm

  […] Deze tag gaat over de omgekeerde versie: wat heb je al bereikt in je leven? Ik kwam hem tegen bij Volgmama, het origineel is van Nicole van Huisvlijt, voor zover ik kon terug vinden. Als je de tag […]

 • Leave a Reply