rotklusjes

De rotklusjes van het ouderschap

Deze week werd ik door Malou van Madebymalou getagd om de rotklusjes van het ouderschap TAG in het vullen. Oorspronkelijk is de tag bedacht door  Charlotte van Aukjeswereld en omdat ik meestal degene ben die de rotklusjes mag doen leek het mij leuk om deze in te vullen 😉

1. Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Eens per week of in de 10 dagen. Als ik zie dat één van de kinderen te lange nagels heeft dan hebben de andere twee dat vaak ook en knip ik ze allemaal na elkaar.

2. En de teennagels?

Wanneer ik zie dat het nodig is. Laatst had mijn zoontje hele lange teennagels. Oeps.

3. Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

1 keer per week.

4. Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Af en toe pak ik de doos wattenstaafjes en doe ik even een rondje. Mijn kinderen hebben niet zulke vieze oren dus ik denk 2 á 3 keer per maand?

5. Wie verschoont de vieze luiers? (Of wie mag de vieze billen afvegen op de wc?)

Dat ben ik meestal. Mijn man werkt fulltime en vind het erg vies. Hij doet dat alleen als ik even weg ben of als ik ziek ben.

6. Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Dat ben ik ook. Helaas pindakaas. Gelukkig slaapt mijn meisje nu een stuk beter de nacht door.

7. Wie mag er naar het consultatiebureau om de prikjes te halen?

De eerste prikjes en controles zijn we wel eens samen geweest maar nu doe ik dit allemaal alleen. Zonde als mijn man hiervoor zijn vrije uren moet inleveren en ik heb er geen problemen mee.

8. Wie regelt de oppas als jullie een avondje uitgaan?

Dat vind mijn man een vrouwending, dus ja ook dit regel ik. Laatst heeft ons buurmeisje hier voor het eerst opgepast en dat beviel prima. Overnachten is nog even een dingetje maar een paar uur weg moet kunnen.

Zoals je in de bovenstaande antwoorden kunt lezen is deze mama bijna altijd de sjaak. Ik doe het allemaal met liefde en vind deze klusjes eigenlijk nog wel meevallen. Het ergste rotklusje vind ik kots opruimen maar die staat er niet tussen. Daar ga ik echt van over mijn nek.

Wat vind jij het minst leukste klusje?

3 thoughts on “De rotklusjes van het ouderschap

Geef een reactie