Winter Waarbeek in Hengelo

Bij het afrekenen van de boodschappen van de Albert Heijn ontvingen wij kortingskaarten voor Familiepretpark De Waarbeek in Hengelo. Vroeger als kind zijn wij er vaker geweest en de laatste keer dat wij er waren was een jaar of vijf geleden. Deze week hebben we het park weer bezocht maar vonden we het nog steeds zo leuk?

Bereikbaarheid en parkeren

Via de snelweg naar Hengelo is De Waarbeek goed te bereiken. Voor het parkeren betaal je voor een hele dag  € 3,95. Of je er met het openbaar vervoer kunt komen weet ik eerlijk gezegd niet. Dit staat ook niet vermeld op hun website.

winterwaarbeek1

Klein pretpark

In al die jaren vind ik De Waarbeek weinig veranderd. De meeste attracties zijn allemaal nog hetzelfde. Het park word volgens hun website vooral aanbevolen voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Geen spannende achtbanen, wildwaterbanen maar wel botsauto’s en een zweefmolen. Het is niet zo groot en na 2 á 3 uurtjes heb je het park eigenlijk wel een beetje gezien.

Winter Waarbeek

waarbeek

Door de kortingskaarten die we bij de Albert Heijn kregen ontvingen we bij de kassa elk tweede kaartje gratis. Dat betekent dat wij dus voor 3 personen betaald hebben i.p.v 5 personen. Kinderen onder de twee jaar zijn gratis en daarna betaal je per persoon € 11,50. Voor een pretpark is dit echt niet duur maar verwacht er ook niet teveel van. Het is leuk, de kinderen vermaken zich en voor ons is het natuurlijk een stukje nostalgie.

Wat de Winter Waarbeek anders maakt? Er staan her en der een paar kerstbomen met rode ballen. Een paar lampjes. Beelden hebben oorwarmers op en je mag (gratis) marshmallows roosteren bij het vuur. Ook was er een zogenaamde sneeuwbol waar de kinderen in mochten kruipen. Dit vonden de jongens erg leuk!

2016-12-271

Wat ik dan weer jammer vond aan dit idee is dat het pretpark om 16.00 sluit. Dan begint het namelijk net donker te worden en is het veel gezelliger met al die lichtjes want die zie je overdag niet zo goed. Het was jammer dat er weinig aandacht aan het onderhoud van de versiering werd besteed. Er lagen kapotte kerstballen op de grond en op het dak bij de ingang staat een opblaas-kerstman die plat lag. Ook een ander opblaasbaar decoratiestuk met herten hing er slap bij.

Wij hebben ons een uur of twee vermaakt. Voor eten en drinken is er weinig keus, je kunt buiten een patatje en snacks eten bij de snackbar of binnen eten in het pannenkoekenrestaurant. Kraampjes met warme chocomelk, glühwein of wafels waren leuk geweest, zoiets miste ik eigenlijk wel op een winter editie.

De Winter Waarbeek is er nog t/m 8 januari. Op 31 dec en 1 jan is het park gesloten.

Ben jij al eens bij De Waarbeek geweest?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 Comments

 • Reply Batboy december 29, 2016 at 7:51 am

  Ja vorig jaar zomer nog. Moet wel lachen om ‘ wat maakt de winter Waarbeek anders” de lichtjes en rode ballen. Je zou denken dat ze er wel iets meer aan hadden gedaan dan alleen dat en wat ik dan stom vind is dat het om 4 uur sluit . Net wat je zegt dan begint het donker te worden en zie je nog niks van de verlichting! Ik vond het voor de kinderen wel ok, maar soms moet je ook wachten om ergens in te gaan, omdat er dan nog iemand voor de attractie moet komen om het aan te zetten. Wij hebben ook kaartjes denk wel dat we erheen gaan, want voor Deon en Sten is het wel leuk…

  • Reply Nathalie december 29, 2016 at 9:30 am

   De kinderen vermaken zich ook wel en daar gaat het uiteindelijk ook om. Heel veel plezier alvast. Het theaterstukje met postbode Pelle is een aanrader mocht je dat tegenkomen. Have fun!

 • Reply Patricia december 29, 2016 at 7:45 pm

  Leuk voor als je daar in de buurt op vakantie bent volgens mij.

 • Reply Vlijtig Liesje december 30, 2016 at 2:09 pm

  Ik herinner de Waarbeek uit mijn kindertijd. Ik vond het altijd erg gezellig. Het is niet zo massaal allemaal.

 • Leave a Reply