5 dingen die ik NIET mis van de babytijd!

Deze week plaatste ik een blog over 5 dingen die ik mis aan de babytijd. Vandaag doen we het omgekeerde en vertel ik jullie wat ik absoluut niet mis aan die periode. Over gebroken nachten, eenkennigheid en meer..

Als onze laatste de eerste of tweede was geweest dan weet ik niet of er nog een derde zou komen. De babytijd van mijn kinderen vond ik erg leuk maar toch viel het mij bij onze laatste een beetje tegen. Iets met enorm lang durende eenkennigheid en weinig slaap.

1. Gebroken nachten

Het is heerlijk om nu niet meer 3 of meer keer per nacht wakker te worden. De eerste tijd werd ik echt van elk geluidje wakker toen mijn dochter bij ons op de kamer sliep. En op de momenten dat ze erg veel last van bronchitis had kon ik bijna helemaal niet slapen omdat ik bang was dat ze in haar eigen slijm zou stikken. Nee echt fijn waren de nachten het eerste jaar niet.

2. Langdurige eenkennigheid

Het eerste half jaar had ze nergens last van. Daarna heeft het zeker anderhalf jaar geduurd voordat ik eens een paar uurtjes van huis weg kon, zonder dat ze overstuur raakte bij papa, oma en opa of wie dan ook. Dit was echt geen fijne tijd en zat er zelf wel eens flink doorheen. Ik nam haar dan ook overal mee naar toe en dan was het ook goed voor. Daar was ze dan wel weer makkelijk in.

3. Luiertassen van 25 kilo

Het eerste jaar zat de luiertas helemaal volgepropt met weet ik veel wat allemaal. Potjes voeding, luiers, billendoekjes. Het was mijn handtas en een luiertas in één. Nu gebruik ik nog wel een luiertas maar deze weegt een stuk minder.

4. Babypoep

Ik weet niet wat het is hoor met die kleintjes maar soms zetten ze zoveel kracht en spuit de gele poep zo tot aan de nek. De beelden staan me nog bij met die vlekken in de rompers. Af en toe heb ik de kleertjes of rompers zo weg gegooid. Niet normaal wat er allemaal uit zo’n klein lichaampje kan komen.

5. De hele dag door wassen

Nu met een gezin van vijf was ik nog steeds gemiddeld per dag maar het eerste jaar was dat zeker zo’n 5 keer op een dag. Echt schattig hoor al die kleine kleertjes maar poeh, spuugvlek hier, daar. Je blijft bezig.

Dit soort dingen mis ik toch echt niet aan de babytijd. Ik kroel nu liever met baby’tjes van een ander. Want een 4e? Ik moet er even niet aan denken. Wat ik dan wel erg mis aan de babytijd lees je hier.

Missen jullie de babytijd eigenlijk? Vinden jullie het fijner dat je kindje wat ouder is?

11 thoughts on “5 dingen die ik NIET mis van de babytijd!

  1. Ik mis de babytijd soms zo erg dat ik weer een kindje wil. Dit artikel doet me weer even realiseren dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Ik vind het nu vooral fijn dat je ze even neer kan zetten. Zo’n baby is een behoorlijke handenbinder.

Geef een reactie