DIY: Creatief en feestelijk decoreren met de Anthurium

In een ‘groene’ goodiebag van Alpha Communications, die ik op het Blogger By Nature event kreeg zat een anthurium plantje. Dit plantje heeft een mooi plekje in huis gekregen en is al een stuk gegroeid. Ik heb een hele leuke en makkelijke DIY voor jullie op tafel voor tijdens de feestdagen. Heb jij de anthurium ook in huis?

Het andere plantje, de kalanchoë, welke ook in de goodiebag zat, heeft het helaas niet overleefd. Terwijl dit in principe zo’n makkelijke plant is om te onderhouden, is dit wel erg jammer. Ook zaten er nog een paar bollen en een schepje van Gardena in de goodiebag waar we binnenkort mee aan de slag gaan. Daar mogen mijn kinderen mij bij helpen want dat wilden ze graag 🙂

luchtplantje
Mijn eigen anthurium plant (en luchtplantje) in onze woonkamer.

De anthurium verzorgen

Zonder al te veel moeite bloeit de kamerplant anthurium maandenlang. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig aanvoelt. Dat komt neer op ongeveer eens per week watergeven. Voeg om de 2 weken een beetje plantenvoeding toe aan het gietwater en de plant blijft gezond en sterk. De snijbloem anthurium is zo mogelijk nog makkelijker. Snij de steel schuin af en zet de bloem in een laagje water van ongeveer 5 centimeter. Gebruik wel een schone vaas en houd het water helder. Als je water ververst snij dan de stelen opnieuw schuin af. De anthurium heeft een vaasleven van gemiddeld 2 tot 3 weken.

Anthurium
Bron: anthuriuminfo.com

DIY: tafel schikken met anthurium

Meer dan in andere maanden lijkt december een maand om gezellig en uitgebreid te tafelen met vrienden en familie. Voeg eens eenvoudig wat extra sfeer toe met anthurium. Deze kleurrijke snijbloem en kamerplant is zeer geschikt voor tafeldecoraties. Van stijlvol bourgondisch tot retro en van minimalistisch tot romantisch.

Behalve in boeketten is de anthurium ook geschikt voor andere doeleinden. Door de sterke, bladloze steel kun je de bloem bijvoorbeeld onder een servetring steken of leg als tafelindeling een losse bloem met strikje én naamkaartje op een bord. Met enkele stelen in een glazen kegelvormige vaas creëer je met minimale middelen al een sfeervolle tafel. Hou je van retro? Kies dan voor oranjerode anthuriums en voeg wat asparagustakken toe. Voor een rijke, bourgondische tafelsetting combineer je anthuriumbloemen en -planten. Kies daarbij voor felrode kleuren anthuriums of hou het juist wat rustiger met groen- en grijstinten.

Heb jij een anthurium in huis? Welke kleur is jullie favoriet?

10 thoughts on “DIY: Creatief en feestelijk decoreren met de Anthurium

Geef een reactie