Sneeuwpop maken van sok

Ik doe mee aan een Winter Wonderland Swap en daarbij is het de bedoeling dat je minstens één handmade item  in de swap stopt. Nou heb ik wegens de verhuizing al een aantal knutselspullen ingepakt maar deze leuke sneeuwpoppen maak je heel makkelijk van een paar sokken, wat rijst en knoopjes.

Sneeuwpop sok

Wat heb je nodig

 •  2 paar witte sokken
 •  elastiekjes
 •  schaar
 •  1 kg (goedkope) rijst
 •  knoopjes en versiersels

sokken3

Zo maak je de sokpopjes

De sokken bij de hiel doorknippen. De bovenzijden keer je om en je verbind een kant vast met een elastiekje. Dan draai je de sokken weer om. Het elastiek zit nu aan de binnen (onder) kant. Nu kun je de sokken met rijst gaan vullen. Maak een mooi bolletje voor de buik. Dan doe je er een elastiek om en vul je het verder met rijst voor het hoofdje. Ook dit bind je weer vast met een elastiekje. Nu is de pop klaas om te versieren. De onderzijden van de sokken kun je oprollen als mutsjes. Plak er leuke kraaltjes en knoopjes op en versier naar wens.

Deze popjes zijn niet geschikt om mee te spelen en alleen om als decoratie neer te zetten. Deze twee popjes heb ik voor onszelf gemaakt. Het popje die in de swapdoos zit laat ik hier natuurlijk niet zien. Ik hoop dat mijn swapmaatje hem leuk vindt.

sneeuwpop - sokken - diy - volgmama

Knutsel jij graag? En ga jij ook een sneeuwman van sokken maken?

8 Comments

 • Reply Leonie van Mil december 26, 2016 at 9:09 am

  Wat zijn die schattig!! Ik ben helaas niet zo creatief. Ik heb echt twee linker handen als het om dit soort dingen gaat. Maar ze zijn echt heel leuk!

 • Reply marjonS december 27, 2016 at 7:21 am

  Deze zijn leuk ja! Ik kreeg ze in mijn instaswap2016falledition. Ze staan nu dus vrolijk voor het raam.
  Maar ik ga ze zeker onthouden voor wanneer ik zelf een DIY moet maken in een swap. (herfst/winter periode natuurlijk)

  • Reply Nathalie december 28, 2016 at 4:53 pm

   Leuk! Waar kan die Instaswap groepjes op Instagram vinden?

 • Reply Ilse van Kreanimo januari 14, 2017 at 11:10 am

  Oh, leuk dat je deze kwam linken bij het thema “frozen” van Crea-Cross.
  Ze zijn super schattig!

 • Reply Irene januari 15, 2017 at 1:30 pm

  Wat mooi! Maar hoe maak je die allerkleinste knoopjes mooi vast? Ben benieuwd! 🙂

 • Reply ElsaR januari 15, 2017 at 8:48 pm

  Super cute !! ☻

 • Reply Lodi januari 16, 2017 at 11:09 am

  Super leuk, mij zoon maakte ze laatst op school en nu kunnen we het samen thuis doen met jouw uitleg erbij. Dankje wel!

 • Leave a Reply