zwangerschapsverlof

Wat te doen tijdens zwangerschapsverlof?

Onze gastblogger José ging deze week met zwangerschapsverlof. Tijd om het werken even achter je te laten en heerlijk te genieten voor zover dat gaat. Daarom deel ik vandaag 8 leuke tips zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens je verlof.

Als je zwanger bent kijk je vaak na de 25 weken al uit naar je verlof. Even bijtanken en tot rust komen, leuke dingen doen met een vriend of vriendin, de kraamkoffer inpakken. Nog eventjes van alles genieten voordat de baby er is. In werkelijkheid zijn er ook zwangere moeders die op de eerste dag van hun verlof al denken “wat moet ik nu al die weken gaan doen dan?”. Hopelijk heb je dan iets aan de onderstaande tips.

Plan op korte termijn een Babymoon

Het is een trend van de afgelopen jaren. Bij een babymoon ga je samen met je partner nog eventjes weg om heerlijk de tijd met zijn tweeën door te brengen voordat de baby komt. In plaats van een huwelijksreis na het huwelijk is dit dus het reisje voordat de baby komt. Geniet er dus van en plan iets leuks. Nu kan het nog en het hoeft helemaal niet ver weg te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een nachtje Scheveningen? Een romantische avondwandeling aan het strand en de volgende dag een ontbijtje op bed in een hotel?

Maak je to do lijstje af

Leuk is misschien wat anders. Maar pak alvast die vluchtkoffer in en zet hem klaar. Was de babykleertjes en controleer of de babyuitzet compleet is.

Schrijf adressen op de enveloppen geboortekaartjes

Als je de geboortekaartjes al hebt uitgezocht dan is dit de perfecte tijd om alle adressen alvast op de enveloppen te schrijven en de postzegels erop te plakken.

Pak een hobby op

Nu heb je tijd voor breien, haken, puzzelen, diamant painting e.d zonder gestoord te worden. Of haal een paar boeken uit de bieb om te lezen.

Tijd met vriendinnen doorbrengen

Plan een afspraakje met je beste vriendinnen voor een high tea, een middagje shoppen of een filmpje. Altijd leuk!

Neem je rust

Je zwangerschapsverlof is er natuurlijk ook om even rust te nemen. Maak dus gebruik van die middagslaapjes als je dat nodig hebt en ga geen marathon lopen. Niks is vervelender als vermoeid aan de bevalling te beginnen.

Verwen jezelf

Laat je haren doen bij de kapper, maak een afspraakje bij de pedicure of een schoonheidssalon of geniet van een zwangerschapsmassage. Neem gewoon even heerlijk die me-time. Je hebt het verdiend!

Maak fotoalbums

Verveel je je nog? Maak dan alvast fotoalbums van de bergen foto’s die nog op je camera of op de computer staan. Er gaat per fotoalbum ongeveer een tot twee uur tijd in zitten, dus fijn om hier in je verlof mee aan de slag te gaan.

Geniet van je verlof meiden!

*De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

4 thoughts on “Wat te doen tijdens zwangerschapsverlof?

Geef een reactie