kind-peuter-trein-reizen

De echte reden waarom ik vaak met de trein reis

Ik ga voor mijn eigen blog of als gastblogger regelmatig op stap naar leuke premières, voorstellingen of events. Negen van de tien keer zijn die in Utrecht, Amsterdam of regio Rotterdam. Ver weg van huis dus. Of nou ja, ver weg? Ik heb het luxe met een rijbewijs en een eigen auto maar toch neem ik met regelmaat liever de trein.

Een van de leukste dingen maar die ook tegelijk de meeste tijd kosten, zijn de uitstapjes voor mijn blog zoals premières van nieuwe filmreleases of een bloggersevent waar nieuwe collecties worden getoond. Het kost tijd en geld om erheen te reizen, de afspraak zelf en de terugreis. En soms word er natuurlijk wel een leuke blog of vlog na afloop verwacht. Ik doe het met alle plezier en kan je vertellen dat ik op plekken ben geweest waar ik anders nooit zou komen.

Sowieso als je als blogger groeit en met pr bureaus samenwerkt is het goed om regelmatig je ‘gezicht’ in het echt te laten zien en om te netwerken. Helaas kan ik niet altijd overal bij zijn maar ik probeer het wel. Uitnodigingen voor een doordeweekse dag zijn gewoon iets lastiger met plannen omdat ik drie kinderen heb die ook naar school, de peuterspeelzaal, naar logopedie en andere afspraken moeten. Maar stel, ik heb tijd vrij en ik kan.. hoe ga ik dan?

Lees ook: Met baby reizen in het openbaar vervoer

De uitnodigingen en events die in Drenthe en Overijssel plaatsvinden zijn voor mij qua reistijd goed te doen met de auto. Ik woon eigenlijk een beetje op de grens tussen Duitsland, Drenthe en Overijssel. Ik zou gek zijn als ik dat dan met het ov zou doen, toch? Ik heb een rijbewijs en een auto dus ik kan gaan en staan waar ik wil.

Maar daar komt ie dan..

Waardoor en hoe het komt dat weet ik niet maar ik kan in de auto vaak niet langer dan een uur en een kwartier rijden. En dan maakt het mij niet uit of ik alleen in de auto zit of de auto vol heb met schreeuwende kinderen. Autorijden kost mij best veel energie qua concentratie en als het donker is al helemaal. Omdat Utrecht, Amsterdam en Rotterdam gewoon te ver rijden is voor mijn doen, pak ik dus liever de trein. En weetje, de kinderen vinden het ook helemaal niet erg. Ik nam ze al van baby af aan mee de trein in en maakte lange reizen. Een luier verschonen in de trein gaat je bijna niet lukken maar hey, genoeg te doen en te zien in de trein. Heerlijk om mij dan even niet op het verkeer te focussen maar op andere dingen.

Reis jij graag met de trein?

4 thoughts on “De echte reden waarom ik vaak met de trein reis

  1. Ik ga juist liever met de auto, dat vind ik fijner omdat ik dan niet hoef over te stappen te stressen of we op tijd zijn en hopen op een zitplaats. Bovendien moet je nog van en naar het station komen. Mijn auto geeft me juist een gevoel van vrijheid. Alleen Utrecht doe ik met de trein 🙂

  2. Ik ga op lange stukken liever met de auto. Rotterdam (wat voor mij dan weer dichtbij is), doe ik het liefst op de scooter, omdat ik daarmee overal in de stad kan komen en geen parkeerkosten heb.
    Nu wordt bij ons de trein op dit moment vervangen door de metro en daar ben ik maar wat blij om. De metro is een stuk toegankelijker met rolstoel dan de trein.

Geef een reactie