Een overhemd voor mijn man

Overhemden en kleding kopen. Het blijft iets lastigs. Zeker als je van plan bent om het online te kopen. Maar eigenlijk is dit met bijna alle kleding wel die online gekocht wordt. Veel mensen kopen hun kleding online omdat dit minder tijd kost. Passen doen ze thuis wel en retourneren is immers bij 9 van de 10 webshops toch gratis.

overhemden1

Bij overhemden is dit anders. Mannen weten vaak wat ze willen en weten voor wat voor soort gelegenheden zij overhemden nodig hebben en willen dragen. Toch zijn er tal van verschillende wevingen en kwaliteiten. De prijzen van overhemden lopen erg uiteen. Er zijn overhemden van 24.99 tot aan wel 500 euro per stuk. Het voornaamste verschil zit hem in de kwaliteit, de wevingen en het soort katoen.

Meten is weten

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Mike van overhemden.com met de vraag of ik een samenwerking wou aangaan met ze. Dit in ruil voor een overhemd voor mijn man. Hier ga ik natuurlijk graag op in want hij draagt ze graag op werk en op feestjes.  Na wat heen-en-weer te hebben gemaild wilde overhemden.com graag de maten van mijn man weten. Je hebt drie maten nodig voor het bepalen van een goed zittend overhemd namelijk:

  • De boordmaat (omvang van de nek)
  • De borst omvang (omvang van de borst, gemeten onder de oksel)
  • De taille omvang (gemeten rondom het grootste punt van de buik)

Wanneer deze drie maten bekend zijn kan overhemden.com heel gericht advies geven welke overhemden of fits als gegoten gaat zitten voor de man.. Mike kwam met drie verschillende merken: Calvin Klein, Ledub en Olymp. Nadat ik samen met mijn man gekeken heb naar de verschillende merken viel mijn oog op een navy kleurige Calvin Klein overhemd. Deze heb ik ook besteld en het overhemd zit inderdaad als gegoten. Erg professioneel die persoonlijke service en dat waardeer ik echt. Dit mis je namelijk bij veel andere webshops. In een stenen winkel kun je immers een verkoper aan spreken en hier kan het dus ook, online!

Calvin Klein

overhemden2

Calvin Klein is een Amerikaans modemerk dat is opgericht in 1968 door de modeontwerper Calvin Klein. De overhemden van Calvin klein kenmerken zich door de style en hebben 2 verschillende soorten fits. Fitted en Slim Fit. Beide pasvormen zijn licht getailleerd. CK is pas in 1992 gestart met een goedkopere collectie en bereikte zo een grotere doelgroep. Waardoor ze nu wereld wijd bekend zijn. Overhemden.com verkoopt Calvin Klein overhemden vanaf €69.90

Overhemd in of uit je broek

overhemden

Elke man staat wel is voor de spiegel en denkt bij zichzelf: draag ik dit overhemd nou het beste in mijn broek of uit mijn broek? De keuze om het overhemd in of uit je broek te dragen hangt voornamelijk af van twee verschillende factoren namelijk: de gelegenheid en het type van het overhemd. Heb je een formele gelegenheid draag het overhemd dan in de broek en kies voor een effen overhemd. Heb je een wat informelere gelegenheid kies dan voor een spijkerbroek. Het overhemd kan dan zowel in de broek als uit de broek gedragen worden en het design van het overhemd kan effen zijn, of juist leuk met een printje of een streepje. Mocht je nou nog steeds twijfelen of het overhemd nou in de broek of uit de broek moet dragen, kies dan voor in de broek. Dit is het safest.

Draagt jouw partner wel eens een overhemd? En koop jij wel eens kleding voor je partner?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

9 thoughts on “Een overhemd voor mijn man

  1. Manlief draagt hier op alle werkdagen een overhemd met een nette broek/jeans. Hij werkt bij een bank dus moet er netjes uit zien. ik koop ze niet voor hem haha hij is zo lastig met kleding en schoenen.

  2. Vroeger wel voor zijn werk, maar nu hoeft dat niet meer. Als ik wat leuks voor hem tegenkom in de stad neem ik het wel voor hem mee. Zo kocht ik laatst met mijn dochters een T-shirt met daarop Pokemon Trainer. Mijn dochters vinden het zo grappig als hij hem draagt 😉

Geef een reactie