Even bijkletsen #11 Zomervakantie geboekt en tuinverbouwing

Oh jongens! Wij hebben onze vakantie geboekt voor de zomer. We gaan voor het eerst een eind weg met de auto en daar zie ik een beetje tegenop, maar voor de rest heb ik er zoveel zin in! Ik praat jullie vandaag bij hierover en over de plannen voor een tuinverbouwing.

Vakantieeeeeee! Het staat met grote koeienletters in de agenda. Heerlijk even weg met het gezin! Dit zijn echt de momenten waar ik, als het kan, elk jaar weer naar toe leef. Meestal gaan we met het vliegtuig naar een zonnig oord, maar dit jaar dus voor het eerst met de auto.

We gaan naar Istrië (Kroatië)

Jaren geleden ben ik al eens met mijn eigen ouders naar Istrië geweest. Het was een eind rijden maar o wat is het daar mooi! Er zijn veel pittoreske dorpjes (Porec, Rovinj, Pula), een mooie natuur met mooie stranden. Wel veel kiezel, van wat ik mij nog kan herinneren, dus de waterschoenen moeten ook zeker mee. Vorig jaar was ons het glampen in Nederland zo goed bevallen (behalve het weer dan, maar ja, dat is Nederland!), dat we een safaritent hebben geboekt in Istrië, op een camping dichtbij Porec.

Voor de kinderen zijn er meerdere zwembaden, een speeltuin en er is animatie. Wat wil een kind nog meer? Voor de heen- en terugreis hebben we een hotel geboekt om de reis wat aangenamer te laten verlopen. De kinderen zijn het niet gewend om lange ritten te maken, dus als jullie nog tips hebben waarmee ik ze kan vermaken? Laat ze dan vooral hieronder achter.

Veranderingen in de tuin

We wonen nu al bijna een jaar in ons droomhuis. De tuin willen we ook graag aanpakken. Een hele lange rij coniferen willen we eruit hebben. Hier willen we dan een ander soort heg planten. De schutting aan de straatkant moet verplaatst en bijbesteld worden en het tuinhuis heeft ook een grote opknapbeurt nodig. Stiekem hoop ik dat mijn aardbeiplantjes van vorig jaar het overleefd hebben en dat we daar dit jaar weer van kunnen smullen.

Hebben jullie al een vakantie geboekt of genieten jullie van een staycation deze zomer?

10 Comments

 • Reply Kimberly april 16, 2018 at 9:49 am

  Dat klinkt goed zeg! Wij gaan dit jaar weer naar Italië met de auto. Vrienden zijn er dan al, dan hebben we een week met onze vrienden en daarna dan een week met z’n drieën. Heerlijk!

 • Reply Marjolein april 16, 2018 at 11:55 am

  Onze vakantie hebben we nog niet geboekt, we blijven twijfelen en komen er nog niet uit, maar gaat zeker snel gebeuren! En wat leuk, de tuin aanpakken! Dat is wel een klus, succes!!

 • Reply Laura / fitfunfab.nl april 16, 2018 at 1:19 pm

  Heel benieuwd hoe je Istrië vindt! Heb er wel veel goede verhalen over gehoord. Wij gaan heerlijk naar Italië! Ik kan niet wachten!

 • Reply cassandra april 16, 2018 at 1:44 pm

  Wij hebben nog geen vakantie geboekt. Denk dat we gewoon ff center parcs doen voor een weekend. We willen namelijk nog te veel aan ons huis doen

 • Reply Anniek / minimixtape.nl april 16, 2018 at 8:09 pm

  Wat een heerlijk vooruitzicht, zo mooi daar! Ben ooit 1x in Kroatie geweest met een busreis als 20-something, zou er graag nog eens heen gaan om het land echt te ontdekken.
  Ik schreef trouwens onlangs een blog met 7 speelgoedtips voor onderweg na onze meer dan succesvolle reis naar de Franse Alpen met een 2,5 jarige op de achterbank. Misschien heb je er wat aan!
  Deze zomer gaan we weer met een camper op pad 🙂 :), zo veel zin in!

 • Reply Nicole Orriëns april 17, 2018 at 8:32 am

  Klinkt als een leuke bestemming zeg! Hoeveel uur is het in de auto?

 • Reply Malou Rouwhof-Beld april 17, 2018 at 10:19 am

  Wat leuk dat jullie je zomervakantie hebben geboekt, wat een fijn vooruitzicht!

 • Reply Valérie april 17, 2018 at 10:27 am

  Oh Kroatië.. ik kijk al uit naar de blog. Volgens mij is dit een topper om te doen! En de tuin staat er bij ons ook op voor deze zomer. Ben benieuwd wat het bij jullie wordt!

 • Reply Judith Jasper april 17, 2018 at 11:37 am

  Wij gaan de meivakanie al weg en hebben nog wat weekendjes ingepland. De zomer weet ik nog niet wat we gaan doen

 • Reply Jamey april 18, 2018 at 10:13 am

  Wij zijn nog aan het nadenken over de zomer maar we hebben al weer flink wat weekendjes weg enzo staan.

 • Leave a Reply