Even bijkletsen #13 Update afvallen, school, perspakketjes en uitjes

Op de Instagram Stories heb ik jullie beloofd om weer even bij te kletsen. Ik kreeg namelijk een aantal vragen over het afvallen met intermittent fasting en koolhydraatarm eten. Ook heb ik nog een aantal leuke uitjes op de planning staan en gaan de kinderen al weer bijna naar school..

Ik zal beginnen over het afvallen. Nou ik kan je vertellen dat loopt als een tierelier. Ik eet de hele week (ook in het weekend als het kan) volgens intermittent fasting in een tijdraam van 12.00 uur tot 20.00 uur. Doordeweeks eet ik koolhydraatarm en ik het weekend gewoon. De eerste week ben ik 3 kilo afgevallen (ik denk ook wel wat vocht van wat ik in de vakantie vasthield) en de tweede week ben ik nog een 1 hele kilo afgevallen. In totaal sinds de start zijn dat dus 4 kilo’s. Nog 21 te gaan haha en voor een kilo per week teken ik ervoor.

In eerste instantie dacht ik dat het afvallen door koolhydraatarm eten tegen zou vallen. Je bent immers beperkt in wat je eten mag maar je wordt er vanzelf creatief mee.

maaltijdsalade-koolhydraatarm
Zelfgemaakte koolhydraatarme maaltijdsalade met kip

De kinderen moeten in de tweede week van augustus weer naar school. Rust in de keet! Eerst gaan we nog wel even wat leuke dingen doen. Zo kocht ik op Social Deal met korting kaarten voor de Hoge Boekel in Enschede. Echt jeugdsentiment want ik kwam hier vroeger als kind zelf ook. Komende vrijdag ga ik alleen met de kinderen een dagje naar Amsterdam om het Tropenmuseum te bezoeken en verder probeer ik daar nog iets leuks bij te verzinnen.

Ook kreeg ik van de week weer wat post. Hierboven zie je een van mijn jurkjes die ik bestelde bij Sans Online. Ik heb er nog twee en die laat ik binnenkort aan jullie zien. Er kwam via Influentials een nieuwe Orla Kiely strijkplank binnen voor een review (de foto’s heb ik al gemaakt en zijn echt geweldig geworden). Volg mijn account Volgmama op Instagram, dan zul je de foto’s als eerste zien voordat ze op de blog komen. Verder kwam er nog een klein stapeltje kinderboeken waar we mee aan de slag gaan en mochten mijn kinderen Lolo’s bites proeven.

Lolo’s brengt sinds 2018 verantwoorde tussendoortjes voor kinderen zonder suiker of onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen op de markt. Voor nu worden de producten voornamelijk online en in de Apenheul als snack voor de kinderen verkocht, maar ze zijn bezig om de Lolo’s bites ook in meer parken én in de supermarkt te krijgen. Ze werken samen met een goed doel waarbij een deel van de verkoop terecht komt voor maaltijden aan kansarme kinderen. Van elke vijf verkochte tussendoortjes gaat er een maaltijd naar een kansarm kind in Afrika. Hoe fijn is dat? Jij blij en zij blij.

Ingrediënten Appel sterren: maisgriesmeel, geconcentreerd dadelsap, volkoren speltmeel, volkoren havermeel, geconcentreerd appelsap 7%, citroenpoeder en zeezout.

Ingrediënten Sjoko knabbels: maisgriesmeel, geconcentreerd dadelsap, volkoren havermeel, rijstmeel, cacaopoeder en 6% sojameel.

Mijn drie kinderen vonden de Sjoko knabbels overduidelijk het lekkerst. De verpakkingen zijn leuk en ik zou ze zeker nog eens kopen om als snack mee te nemen voor een dagje uit.

Hebben jullie nog leuke uitjes op de planning staan deze zomervakantie?

9 thoughts on “Even bijkletsen #13 Update afvallen, school, perspakketjes en uitjes

Geef een reactie