Even bijkletsen #7 Nieuwe buren, Russisch nieuwjaar & online sale shoppen

Normaal komt er elke dag een blog online maar afgelopen week waren het er wat minder. Dit had onder andere te maken met privé omstandigheden, niets ernstigs gelukkig en vermoeidheid. Het was een erg leuke maar drukke week, ik vertel jullie er snel meer over..

Eerste keer kindergarten

Zoals jullie gisteren al in de blog over de verschillen in het Nederlandse en Duitse onderwijssysteem hebben kunnen lezen gaan kinderen vanaf 3 jaar naar de kindergarten. Voor mijn dochter was het nu ook zo ver en haar eerste week zit er al weer op. De week daarvoor mocht ze twee keer een uurtje komen en was ik erbij. Afgelopen maandag moest ik de hele ochtend in mijn uppie in de kantine zitten. Geen wifi, geen boekjes, helemaal niks. Een kan koffie en je red je maar. Ik had de informatiebrief vooraf blijkbaar verkeerd gelezen want ik dacht dat ik maar een half uurtje moest wachten en daarna naar huis mocht. Deze ochtend duurde voor mij dus ontzettend lang. Gelukkig gaat het goed en heeft mijn dochter daar haar plekje gevonden. Als ik haar weer ophaal is ze erg moe en daarom is ze in de middag niet zo vrolijk. Soms valt ze in slaap maar eigenlijk probeer ik haar wakker te houden zodat ze ’s avonds hopelijk eerder in slaap valt. Maar als we naar bed gaan dan spookt er nog van alles in haar koppie en neemt ze de dag nog even door.

Nieuwe buren en Russisch nieuwjaar

Ook had ik afgelopen week door dat we nieuwe buren hebben. We wisten dat er een nieuw gezin kwam te wonen maar niet hoe en wat en wanneer ze erin zouden zitten. Schijnbaar hadden ze in november al de sleutel gekregen maar wij hebben ze nog nooit gezien. Ik bracht samen met mijn dochter een mooie orchidee in pot als welkomstcadeautje en stelden ons voor. Het blijkt een gezin te zijn van Russische afkomst. Ze hebben drie kinderen en ze zijn heel gastvrij. Gisteren vieren ze Russisch nieuwjaar en brachten ze ons wat warme versgemaakte Russische lekkernijen. De broodjes smaakten een beetje naar pannenkoeken en waren gevuld met worstjes, aardappel of ei en prei. Ze waren erg lekker!

Russische hapjes
Russische hapjes!

Online shoppen

Mijn oudste zoon had maar een paar schoenen en die zijn echt te klein. Daar kwam ik zaterdag achter maar die dag waren we te druk om nog een schoenenwinkel op te zoeken. Omdat hij ze toch echt hoognodig nodig heeft hebben we online leuke schoenen (sneakers) van Esprit bij Zalando besteld. Hij heeft ze zelf uitgezocht en ze waren met 50% afgeprijsd. Misschien laat ik ze nog wel zien op Instagram Stories of hier op de blog.

Wat mijn plannen voor deze week zijn? Mijn blog en mail weer bijwerken, daar waar ik een beetje achterloop. Ontbijten met een vriendin, en als het kan zondag naar de kleine fabriek. We krijgen weer een hondje te logeren en ik wil een nieuw plan maken om af te vallen. Op Volgmama wordt het binnenkort weer eens tijd voor een leuke winactie. Be continued..

Hebben jullie leuke plannen voor deze week? Of afgelopen weekend iets leuks gedaan?

3 thoughts on “Even bijkletsen #7 Nieuwe buren, Russisch nieuwjaar & online sale shoppen

Geef een reactie