Even bijkletsen #9 circusproject op school, Pasen en opendag op het gymnasium

Vandaag deel ik weer een weekoverzichtje. Een week gaat altijd zo snel om als je veel afspraken hebt. Zo gingen we onder andere naar de opendag van het gymnasium. Hield ik mij bezig met dingen rondom de paasdagen en oefende mijn jongste zoon de hele week in een echte circustent!

Circusproject op school

Afgelopen weekend heeft mijn man met zo’n 20 andere ouders en helpers een circustent opgebouwd. Ik dacht dat dat met zoveel man zo wel een keer gedaan was maar in totaal waren ze daar wel 5 uur lang mee bezig, wow! We hebben onze plicht weer gedaan om af en toe eens te helpen op school. De kinderen hebben de hele week onder schooltijd geoefend voor verschillende acts en afgelopen vrijdagmiddag was de voorstelling. Opa en oma en een neefje kwamen ook kijken. Mijn zoon mocht op een bal lopen en deed dat best goed. Er kwamen ook acts als vuurspuwers, trapeze-acts en meer. Alleen een beetje jammer dat de verwarming stuk was, dus met bevroren tenen gingen we naar huis.

circus-school-dobbolino

Opendag op het gymnasium

Afgelopen donderdagmiddag bracht ik mijn jongste twee kinderen naar opa en oma zodat ik even rustig met mijn oudste zoon naar de opendag van het gymnasium kon gaan. Alle vakken waren te zien in verschillende klaslokalen en je kon de boeken inzien of leerkrachten spreken. Ook kon mijn zoon meedoen met een paar proeflessen. Scheikunde vond hij erg leuk maar ook de muzieklessen. Hij zou daar graag viool spelen willen leren. Na de zomer gaat hij naar het gymnasium dus het was erg leuk om alvast even rond te neuzen. Weer een nieuwe mijlpaal straks dus we gaan daarvoor nog even opzoek naar een nieuwe rugzak. Wat gaat het toch snel allemaal!

opendag gymnasium

Rondom Pasen

Mijn schoonouders nodigden ons uit voor een paasbrunch op de eerste paasdag. Die dag valt dit jaar op zondag 1 april. Geen grapje. Drie dagen daarvoor ben ik jarig dus ik kon meteen even plannen wat ik daarmee ga doen. De dag ervoor willen we in ieder geval naar het paasvuur hier in het dorp.

paasmandje-chocolade-kinderen-diy

Ook zocht ik meteen de paasversiering op en kocht ik allerlei lekkers voor de paasmandjes van de kinderen. dat is toch wel een beetje traditie geworden dat ze met Pasen ieders een mandje met lekkers krijgen. Verder gaan we natuurlijk nog eieren versieren en zoeken.

Wat doen jullie aan Pasen?

4 thoughts on “Even bijkletsen #9 circusproject op school, Pasen en opendag op het gymnasium

Geef een reactie