Even bijkletsen #6 Kerstvieringen, kerstmarkt en kerstvakantie!

Dit persoonlijk blogartikel gaat over kerst. Over kerst op school, de kerstmarkt in Nordhorn waar we gisteren waren, over hoe wij de kerstdagen gaan doorbrengen en over onze plannen voor de kerstvakantie! It’s all about christmas..

Poeh wat een drukte deze maand. De kinderen hebben sinds vrijdag vakantie en dat valt te merken. De eerste dag begonnen ze zich al te vervelen, dat belooft nog wat 😉

Kerstvieringen op school en peuterspeelzaal

Deze week had ik drie kerstvieringen van de kinderen waar wij als ouders bij mochten zijn. Afgelopen woensdag had mijn dochter een kerstontbijt op de peuterspeelzaal. Dit was erg leuk en gezellig maar ook een beetje emo voor mij. Het was de laatste keer dat mijn dochter daar heen ging. Na de kerstvakantie gaat ze namelijk naar de kindergarten (voorschool, kinderdagverblijf of hoe je het ook wilt noemen). Ik weet bijna zeker dat ze het daar naar haar zin zal hebben maar elke mijlpaal voelt voor mij een beetje als afscheid nemen.

Mijn zoontjes hadden afgelopen donderdag een kerstviering in de kerk en op school. Ze zitten allebei op een andere basisschool en dus was het een probleem om bij beide vieringen aanwezig te zijn. De kinderen hadden liedjes en dansjes ingestudeerd dus ik voel me daar best een beetje schuldig over dat ik niet bij beide kinderen kon zijn. Mijn man moest werken en dus vroegen we opa en oma of zij bij mijn oudste zoon in de kerk willen kijken. Wat hoe vervelend is dat als de ouders van je vriendjes in de kerk zitten om te kijken en je eigen ouders niet?

kerstmarkt Nordhorn

Mijn man kreeg een leuk kerstpakket met allerlei lekkere dingen die we samen uitgepakt hebben. Zelf werk ik niet dus krijg ik ook geen kerstpakket. Vorig jaar deed ik mee aan kerstswap maar daar was ik dit jaar te laat mee. Aan kerstcadeautjes doen we trouwens ook niet. Met sinterklaas zijn de kinderen al goed verwend.

Zo brengen wij de feestdagen in 2017 door

 • Kerstavond: geen plannen. Manlief gaat oliebollen proefbakken.
 • Eerste kerstdag: naar mijn familie. Gezellig samen zijn en eten van het buffet.
 • Tweede kerstdag: geen plannen. Heerlijk een dagje rust?
 • Derde kerstdag: eten bij mijn schoonfamilie.
 • Oudejaarsavond: oliebollen bakken en thuis vieren.

Plannen in de kerstvakantie buiten de feestdagen om

 • Uit eten met vrienden.
 • Naar het Pit Museum in Almere.
 • Vrienden bezoeken in Lelystad.
 • Naar Winter Slagharen met de kortingsbonnen die ik hier nog heb liggen.
 • Als het lukt de 28e of 30e naar Amsterdam, heb hier nog een bon liggen die vóór 1 jan 2018 op moet voor een familie canalcruise.
 • Schaatsen?
 • Naar de Ikea (nieuwsgierig hoeveel tegoed er op de kaarten staat uit de Ikea adventskalender).
 • Elke dag uitslapen.
kerstmarkt
Gisteren waren we bij de kerstmarkt in Nordhorn. Mag ze zomaar op de stoel van de kerstman gaan zitten..

Kerstmarkt in Nordhorn

Gisteren ben ik met mijn dochter naar de kerstmarkt in Nordhorn geweest. Deze is met kerst gesloten maar na kerst nog tot 30 december geopend. Gezellig met zijn tweetjes en dat ging heel goed. Het was een beetje druk op sommige plaatsen maar daar liepen we dan om heen. Er waren zo’n 50 kraampjes, 2 draaimolens en genoeg lekker eten en drinken. Mijn complete verslag over de kerstmarkt in Nordhorn over curryworst, unicorn crêpes en meer kun je nu lezen op www.kidsproofopreis.nl

Hoe brengen jullie de feestdagen door? Gaan jullie nog wat leuks doen in de kerstvakantie?

Wij wensen jullie een hele fijne kerst.

8 thoughts on “Even bijkletsen #6 Kerstvieringen, kerstmarkt en kerstvakantie!

 1. Ik ga deze kerstvakantie veel logeren met de jongens. Bij de ene oma en opa en bij de andere, zodat hun vader de trap thuis kan lakken en schilderen 😉 Verder ondernemen we eigenlijk niet zoveel. Tijd om eens even goed uit te rusten!

 2. O elke dag uitslapen! Dat wil ik ook wel deze vakantie. Deze week is het aardig gelukt, maar volgende week gaan de meiden elke ochtend naar skicursus en moeten we daar om 9.00 al zijn. Ik wens je een mooie afsluiting van 2017 en veel (blog) plezier in 2018

Geef een reactie