Jungja-blogger-volgmama

Even voorstellen: Jungja, een nieuwe blogger op Volgmama!

Hoi hoi, ik ben Jungja (36) en woon in Enschede. In het dagelijks leven ben ik mama van Jade (3), vrouw van Ronald en werk ik 32 uur bij BLOM opleidingen op de afdeling Inboundmarketing & Sales. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om leuke dingen te doen met mijn gezin. Maar ik kan ook heerlijk genieten van een avond bankhangen met manlief en series kijken op Netflix. Nu Jade wat ouder is krijg ik gelukkig weer wat meer tijd om in de keuken te staan en lekkere dingen te maken. Ronald en ik hebben een grote liefde voor de Aziatische keuken, sushi, loempia’s, poke bowls, springrolls en noodlesoup, maar ook heerlijke wokgerechten. We zijn echt grote lekkerbekken. Nieuwe gerechten uitproberen vind ik ook geweldig om te doen en dan niet alleen maar hartig ook zoete dingen.

Vorig jaar oktober hebben we thuis het roer omgegooid. Manlief en ik zijn samen de strijd aangegaan tegen de overtollige kilo’s. Ronald is ruim 2 jaar geleden gestopt met roken en hij is ondertussen al 20 kilo kwijt. Mijn teller staat op -6 kg. Nog 7 kg te gaan en dan hebben we beiden ons doel gehaald.  We hebben een kickstart gemaakt met het Cambridge dieet en sinds 2 weken doen we het zonder Cambridge dieet. Voor ons was het belangrijkste om onze levensstijl te veranderen en de knop om te zetten om veel bewuster te gaan eten. Pakjes en zakjes proberen we tot het minimum te beperken. Tijdens het boodschappen doen zijn we bijvoorbeeld veel bewuster verpakkingen gaan lezen. De inspiratie voor mijn recepten haal ik eigenlijk overal weg. Mijn favoriete kok is Rudolph van Veen. Miljuschka Witzenhausen, Danny Jansen, Donna Hay vind ik ook geweldig. De maandbladen van de Albert Heijn, Jumbo en Plus en websites als Tasty zijn voor mij ook een inspiratiebron.

Voor mijn werk moet ik ook regelmatig een blog schrijven en het kriebelde al een tijdje om zelf ook te gaan bloggen. Via via kwam ik in contact met Nathalie en ze heeft gevraagd of ik voor Volgmama wilde bloggen. Daar heb ik volmondig en enthousiast JA tegen gezegd. Ik heb er ook onwijs veel zin in om binnenkort mijn favoriete recepten met jullie te delen, maar ook de struggles die ik tegenkom in mijn strijd tegen de kilo’s.

Ik hoop dat jullie mijn blogs met veel plezier zullen lezen.

6 thoughts on “Even voorstellen: Jungja, een nieuwe blogger op Volgmama!

Geef een reactie