Even weg naar Limburg

Je hebt het vast al gelezen op Instagram of Facebook dat wij afgelopen weekend met ons gezin in Limburg waren. We waren echt even aan een mini-break toe en zijn vrijdagmiddag vertrokken naar Reuver in Limburg. Gisterenavond waren we weer thuis. Het was een kort weekendje, maar wat hebben we veel gezien en gedaan. 🙂

Landal Lommerbergen in Reuver

Wat kan zo’n weekendje even goed doen. Soms ben je er gewoon even aan toe, even je hoofd leeg maken, genieten en herinneringen maken. We hadden een bungalow gehuurd bij Landal waar we in een speciale 4-persoons familie bungalow verbleven. Eigenlijk boek je een weekend bij Landal van vrijdagmiddag tot maandagochtend maar omdat de kinderen maandag weer naar school moeten zijn we zondagavond al naar huis vertrokken.

weekendlimburg1

We hebben er heerlijk gegeten, gezwommen en genoten. In een ander blog kom ik nog even terug op onze accommodatie en wat er allemaal op het park te doen is.

Veerpontje naar Kessel

weekendlimburg2

Zaterdag zijn we even naar Kessel geweest. Dit ligt ongeveer op 2 km van Reuver. Ik las in de infomap van Landal dat er een kasteel was en hiervoor moesten we met een veerpondje naar de overkant. Dit vonden de kinderen al erg leuk en bijzonder.

Kasteel De Keversberg

weekendjelimburg3weekendlimburg5

In Limburg staan ontzettend veel kastelen maar in Kessel staat hét modernste kasteel van Nederland! Dit is kasteel De Keversberg en ligt in het hartje van Kessel. Het is een overblijfsel van een kasteel-ruïne. Het kasteel kon niet niet volledig hersteld worden en daarom is er besloten het kasteel in een nieuw jasje te steken. Door middel van behulp van architecten is het kasteel met nieuwbouw geopend sinds oktober 2015 voor bezoek. De binnenplaats en het Maasterras zijn gratis toegankelijk voor bezoekers. Binnen kun je terecht voor een bourgondische hap, een lekker drankje, speciaalbiertje, een rondleiding met gids of een interactieve route.

Attractiepark Toverland

weekendlimburg4

Zaterdag zijn we ook in Toverland geweest. Het was hier erg leuk en zelfs ikzelf ben in de achtbaan geweest. Toverland in Sevenum viert dit jaar haar 15 jarig bestaan. De schommel als koekkoekklok vond mijn dochter erg interessant. Wat er nog meer in Toverland te doen is lees je binnenkort.

GaiaZOO

weekendlimburg6

Zondag zijn we naar GaiaZOO in Kerkrade geweest. Dit was van het Landalpark Lommerbergen 40 minuten rijden. Kerkrade ligt in het zuiden van Limburg. De dierentuin ligt dicht bij de snelweg en was makkelijk te vinden. Volgens de ANWB is GaiaZOO de leukste dierentuin van Nederland. Daar waren wij natuurlijk erg nieuwsgierig naar en hier komen wij nog op terug. Hou onze blog in de gaten want er komt nog een leuke winactie!

Continium

weekendlimburg7

Alle LEGO fans opgelet! Dit is eerlijk waar net zo leuk als LEGOland. Momenteel is er in het science museum Continium te Kerkrade een grote tentoonstelling genaamd Continium’s World of Bricks. Hier zijn grote LEGO-gebouwen, duizenden LEGO-stenen om mee te bouwen, een bioscoop en nog veel meer. Onze LEGO fans wilden amper mee naar huis na ons bezoekje aan dit museum. Wat er nog meer te doen is in het museum lees je binnenkort.

Dit was het overzichtje van ons weekend in Limburg en telt al meer dan 550 woorden. Wij zijn moe maar voldaan. We gaan zeker nog eens terug naar Limburg want er is nog zoveel te beleven in deze provincie.

Ben jij al eens in Limburg geweest? Welk uitstapje lijkt jullie het leukst?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 Comments

 • Reply Batboy maart 6, 2017 at 7:42 am

  Nog nooit geweest. Stoer dat je ook in de achtbaan bent geweest! Lijkt me allemaal erg gezellig en het is fijn om even een weekendje weg te gaan en te ontspannen. Jammer dat het altijd zo snel voorbij is….

 • Reply Ilse van Kreanimo maart 6, 2017 at 5:14 pm

  Ha, ik vergis me altijd als jullie het over Limburg hebben, denk ik altijd dat je hier in de buurt bent! Belgisch Limburg.
  Gaia zoo wil ook ook eens graag doen, is hier niet zo ver vandaan eigenlijk.

 • Reply marjonS maart 6, 2017 at 7:45 pm

  Leuk. Reuver is een half uurtje bij ons vandaan. We zijn er wel eens gaan zwemmen met een wowdeal actie.

 • Reply MetMirjam maart 7, 2017 at 12:41 pm

  Heerlijk weekend! Wij zijn laatst ook in Toverland geweest, Fiene vond het top!

 • Leave a Reply