De lekkerste salades maak je natuurlijk zelf. Dit recept voor frisse komkommersalade met verse dille is lekker als bijgerecht bij barbecue- of visgerechten en is makkelijk om te maken. Wij aten deze komkommersalade samen met merguezworstjes en aardappelgratin. Mijn kinderen smulden ervan!
Ingrediënten
- 2 grote komkommers
- 400 gram yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 knoflookteen
- verse dille
- zout
Bereidingswijze
Was de komkommers en schil ze (bijvoorbeeld met een kaasschaaf). Snijdt de komkommers vervolgens in blokjes en bewaar ze even in een part schaaltje.
Roer de yoghurt met de olijfolie en azijn goed door in een apart bakje. Schil de knoflookteen en druk deze door een knoflookpers in de yoghurt. Spoel daarna de dille af en schud het een beetje droog. Hak de verse dille in kleine stukjes en voeg deze ook aan de yoghurt toe. Roer dit alles goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout.
Meng de komkommers erdoor en klaar is de frisse komkommersalade! Serveer koel, dan is de komkommer salade het lekkerst.

Eet smakelijk.
Meer lekkere saladerecepten: