frozen raamtekening,

Frozen krijtstift raamtekening voor beginners

Mijn dochter is bijna jarig en dit jaar kozen wij voor het Disney Frozen thema. Ik had een tijdje geleden krijtstiften gekocht waarmee je op ramen en spiegels kunt tekenen. Jammer om ze in de la te laten liggen dus ik ging opzoek hoe ik als beginner een mooie Frozen raamtekening kon maken. Het ging makkelijker dan gedacht en het is helemaal gratis, behalve de stiften dan.

Mijn dochter is gek op Anna, Elsa en Olaf van Frozen. De reden was dan ook logisch dat we dit thema voor haar verjaardag kozen. Nu ben ik niet zo’n held in tekenen uit de losse hand dus ging ik opzoek naar andere mogelijkheden. Je kunt hiervoor in hobbywinkels mallen kopen of op internet overtreksjablonen kopen die je zelf kunt uitprinten.

Gratis sjabloon voor Frozen raamtekening

Dat idee van overtrekken sprak mij wel aan. Ik ging opzoek naar Frozen raamtekeningen maar kon ze niet zo snel vinden. Ik bedacht mij toen dat ik ook wel tekeningen kon uitprinten en overtrekken. Ik zocht op Google naar “Kleurplaat Frozen” en vond 3 kleurplaten met dikgedrukte lijnen om over te trekken. Dat pakte goed uit, kijk maar.

raamtekening, frozen, gratis,

Frozen raamtekening

De kleurplaten plak je aan de buitenkant van het raam met een beetje maskingtape aan het raam vast. Nu kun je ze aan de binnenkant van het raam overtrekken. Zelf schreef ik nog Frozen, de naam van mijn dochter, een 3 en tekende ik er uit de losse hand wat sneeuwvlokken bij.

Hebben jullie al eens een raamtekening gemaakt?

 

8 Comments

 • Reply Joanne december 11, 2017 at 12:03 am

  Ah wat een leuk idee! Wij deden dit vroeger ook op de basisschool. Een van mijn favoriete bezigheden tijdens de december maand 🙂

 • Reply melissa december 11, 2017 at 7:21 am

  Nog nooit gedaan. Maar ook beetje bang of het dan wel echt af gaat ?

 • Reply Charlotte december 11, 2017 at 7:24 am

  Wat leuk! Weer eens wat anders dan de standaard huisjes die je overal op de ramen ziet. Wij hebben hele hoge ramen met ruitjes dus hier geen raamtekeningen helaas.

 • Reply Nawel Khelil december 11, 2017 at 7:44 am

  Heel leuk! Een idee voor mijn nichtjes die het maar al te leuk vinden om op de muur te tekenen …

 • Reply Cindy december 11, 2017 at 8:07 am

  Eigenlijk een keitof idee om te doen. Misschien toch ook maar eens proberen.

 • Reply Amber december 11, 2017 at 8:29 am

  Super goed gelukt zeg! Echt mooi gedaan 🙂

 • Reply Nicole Orriëns december 11, 2017 at 1:03 pm

  Aha, je hebt een sjabloon gebruikt! Ik dacht al hoe krijg je dat zo knap getekend. Mooi resultaat zeg.

 • Reply Madelon - Meer met mama december 11, 2017 at 10:59 pm

  Super leuk he die krijtstiften! Slim trouwens met die tekeningen! Ik maakte huisjes met pietjes en sinterklaas voor sint en nu sneeuw kerstbomen en de kerstman

 • Leave a Reply