gedenksieraad hanger vingerafdruk kaya sieraden

Een mooi gedenksieraad als blijvende herinnering

Een mooi gedenksieraad is een blijvende herinnering die je altijd bij je kunt houden en dragen wanneer je maar wilt. Bovendien zal een sieraad met inscriptie van de naam of datum van een bijzonder iemand niet alleen voor jezelf maar ook voor je familie veel kunnen betekenen. Een subtiele manier om een overleden geliefde te herdenken is door hun naam op je lichaam te dragen in de vorm van een gedenkketting of -armband. Zo zijn ze altijd dichtbij en nooit ver uit je gedachten. Het dient ook als een voortdurende herinnering voor anderen in je omgeving om hen ook niet te vergeten, wat bijzonder behulpzaam kan zijn bij het rouwproces na een verlies. Gedenksieraden zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen, er is altijd wel een sieraad dat bij jou past. In dit artikel delen we een aantal mogelijkheden.

Assieraad

Het is nooit leuk om een geliefd persoon te moeten missen. Toch moet je over sommige situaties goed nadenken, zeker als het om een crematie gaat. Bijvoorbeeld; wat te doen met de as van je dierbaren wanneer ze zijn gecremeerd? Bewaar je dat in een mooie urn of verstrooi je de as op een speciale plaats die voor hem of haar betekenisvol was? Wat dacht je van wat as in de buurt houden zodat de persoon altijd bij je is, bijvoorbeeld met een assieraad? Er is van alles mogelijk. Er zijn prachtige hangers die gevuld kunnen worden met as. Sommige hangers zien er zelfs zo uit dat het voor een ander niet zichtbaar is dat er een beetje as van een overleden persoon in zit. Dat weet alleen jij!

Sieraad met vingerafdruk

De nieuwste trend in gedenksieraden is om je vingerafdruk op sieraden te laten zetten. Er zijn veel mogelijkheden om dit te doen; van eenvoudige armbanden met maar één afdruk, tot halskettingen met meerdere afdrukken. Het is een mooie manier voor mensen die dierbaren of familieleden verloren hebben om ze steeds dichtbij en in hun hart te houden. Sieraden met vingerafdruk zoals hier op de foto (boven in dit artikel) kun je laten maken bij Kayasieraden.nl Voor blije en minder blije momenten hebben zij altijd iets passends.

Sieraad met geboortesteen

Over bijzondere sieraden gesproken… Vaak geven mensen een kersverse moeder een ornament met de geboortestenen van al haar kinderen erop cadeau na een geboorte. Dit is een leuk kraamcadeau en het kan ook heel sentimenteel zijn. Elke geboortemaand heeft een ander soort steen. Prachtig om een geboorte mee te vieren maar tegelijk ook mooi als gedenksieraad voor moeders met een stilgeboorte of sterrenkindje. Een persoonlijke ketting die hiervoor erg geschikt is, is de ‘Circle of life ketting met geboortesteen’ van Kaya sieraden. Dit sieraad kun je eventueel laten graveren met initialen, naam of datum.

Sieraad met initialen, namen, datums of zin

Gepersonaliseerde sieraden (zoals een zegelring, armband of ketting dames) met alleen een initiaal, naam of datum kan ook heel mooi zijn. Deze minimalistische sieradentrend zien we ook steeds vaker.

Oude sieraden laten omsmelten tot een nieuw sieraad

Is je partner overleden en heb je zijn of haar oude sieraden nog? Het is mogelijk om daar een deel zilver of goud van om te laten smelten tot een uniek sieraad wat niemand anders heeft.

Welk gedenksieraad spreekt jou het meest aan?

One thought on “Een mooi gedenksieraad als blijvende herinnering

Geef een reactie