Hoezo geen kerstboom?!

shutterstock_312463934

Dit jaar geen kerstboom in huize Volgmama. Nou ja, een kleine roze die mijn dochter vorig jaar voor haar verjaardag kreeg en wel een klein beetje versiering. Normaal gesproken versieren we elk jaar samen met de kinderen de kerstboom. Maar dit jaar..

(G)een kermis in de woonkamer

Elk jaar kijken we er naar uit om de kerstboom en het huis te versieren met kerstspullen. Omdat mijn dochter tussen Sinterklaas en kerst jarig is word het al snel een drukke bende met verjaardagsslingers ballonnen. En dan die kerstversiering? Vorig jaar hadden we wel de kerstboom en de kerstversiering hangen op mijn dochter haar verjaardag. De kamer was net een kermis. Overal lampjes en dingetjes maar ook vlaggetjes ballonnen.

Verhuisstress

Jaaa! Eind volgende maand krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis. We zijn al druk bezig met dozen inpakken en het een en ander aan het uitzoeken en regelen. En omdat we al zoveel aan het inpakken zijn heb ik eerlijk gezegd weinig zin om de kerstballen er weer één voor één uit te halen om daarna weer in te pakken. Nee, dit jaar doen we het gewoon even niet.

Kleuter

En de laatste reden waarom ik twijfelde was dat mijn kleuter op dit moment een fase heeft dat ze overal maar dan ook echt overal aan moet zitten. Ik denk dat er straks geen (hele) bal meer in de boom zou hangen.

Kerstboom, tot volgend jaar in ons nieuwe huis!

Heb jij weleens getwijfeld om de kerstboom eens een keertje niet op te zetten? En wat was jouw reden?

*De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

4 thoughts on “Hoezo geen kerstboom?!

  1. Wij hebben hem speciaal voor onze verhuizing destijds opgezet in het lege huis, dat stond zo gezellig voor alle helpende verhuizers 🙂 Was in 2008 dus voordat we kinderen hadden. Elk jaar vind ik dat toch wel heel erg gezellig staan.

Geef een reactie