handige tools voor kleine ondernemers en zzp-ers

Handige tools voor kleine ondernemers en zpp’ers

Ondernemer zijn vergt veel hard werk, toewijding, en organisatie. Gelukkig zijn er voor jou als startende of kleine ondernemer een aantal hulpmiddelen om het je een beetje gemakkelijker te maken. Van tools voor taakbeheer en facturen maken, tot boekhoudprogramma’s. Deze hulpmiddelen kunnen je helpen om je bedrijf op de rails te houden en soepel te laten verlopen. Bekijk onze lijst met handige tools voor kleine ondernemers en zzp’ers, en zie welke je kunnen helpen succes te boeken!

Als je ondernemer bent, weet je dat elke dag een nieuwe kans is om te leren en je bedrijf te laten groeien. Zelf ben ik sinds vier jaar “kleine ondernemer” en ik maak graag gebruik van tools. Het bespaart een hoop tijd en werk, en soms ook geld. Dit zijn de tools die je als kleine ondernemer echt eens zult moeten proberen.

Boekhoudprogramma

Het bezitten en runnen van een kleine onderneming brengt heel wat uitdagingen met zich mee, maar een van de meest ontmoedigende taken is misschien wel de boekhouding. Proberen inkomsten en uitgaven bij te houden, belastingen in te dienen, en ervoor zorgen dat alles in orde is, kan zelfs voor de meest ervaren ondernemer overweldigend zijn. Gelukkig zijn er nu veel goede boekhoudprogramma’s die speciaal voor kleine ondernemers ontworpen zijn.

Canva

Als je een kleine ondernemer bent, is de kans groot dat je altijd op zoek bent naar manieren om tijd en geld te besparen. Dat is waar Canva om de hoek komt kijken! Canva is een gratis online ontwerpprogramma dat het je gemakkelijk maakt om prachtige visuals te maken, ongeacht je ontwerpervaring. Er is ook een betaalde “Pro versie” maar met de gratis variant van Canva kun je al best veel kanten op. Zo kun je hier visitekaartjes ontwerpen, maar ook logo’s, content maken voor socials en flyers, of een mediakit in elkaar zetten.

Trello

Hoewel er veel project management software programma’s op de markt zijn, is Trello een van de eenvoudigste en meest gebruiksvriendelijke voor ondernemers van kleine bedrijven. Met zijn drag and drop functie is het eenvoudig taken te maken en aan teamleden toe te wijzen. Bovendien biedt Trello een verscheidenheid aan functies die aan de behoeften van elk bedrijf aangepast kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld checklists, vervaldata, en labels maken binnen elke kaart op je bord. Gebruik het overal waar je wilt, het is ook ideaal bij locatie onafhankelijk ondernemen, als je veel onderweg bent.

Beeldbanken met rechtenvrije stockfoto’s

Het vinden van de juiste stockfoto voor je blog post, presentatie, of website kan een vervelende klus zijn. Maar met de hulp van royalty-free stockfoto sites hoeft dat niet meer. Deze sites bieden gebruikers foto’s van hoge kwaliteit die je kunt gebruiken zonder zich zorgen te maken over schending van het auteursrecht. Mijn favoriete sites zijn Pixabay, Unsplash en Pexels. Vooral die laatste site is beslist een van mijn favorieten als het om rechtenvrije stockfoto’s gaat. Pexels heeft niet alleen een ruime keuze aan prachtige foto’s, maar ze zijn ook allemaal gratis te downloaden en te gebruiken.

*Dit is slechts een kleine greep aan handige tools voor kleine ondernemers.

Geef een reactie